Welkomstwoord

Tempel

Welkom op de Nederlandse Genseiryu website! Hier vind je allerlei informatie over zowel de karatestijl die wij beoefenen, als het karate in het algemeen. Verder wordt een agenda bijgehouden, waarin al onze clubactiviteiten te volgen zijn. Er wordt ook een inzicht gegeven hoe een les ongeveer in elkaar steekt, dus wat er allemaal om de hoek komt kijken. Ook zijn er allerlei media geplaatst, zoals artikels en foto's, om meer informatie te belichten over de stijl en de school. Hoe de stijl tot stand gekomen is; typerende (stijl-)technieken; achterliggende gedachtegangen (theoretisch); waar Gensei-ryu beoefend wordt; enzovoorts. Interesse? Neem gerust een kijkje op onze website.

Als er vragen, suggesties, opmerkingen, etc, zijn, voel je vrij om contact op te nemen.

Woord van de Sensei

Karate is een voertuig van het leven. Het is niet het doel die je wilt bereiken, wat van belang is, maar juist de reis die je met de voertuig maakt. Elk individu heeft zijn of haar eigen weg, die hij of zij wil gaan afleggen. Alle wegen zijn daarom niet hetzelfde en zullen ook nooit hetzelfde zijn, maar ze hebben wel één ding gemeen: de reis zichzelf.
Als je opzoek gaat naar je identiteit, is het vinden van een einddefinitie van je eigen identiteit niet het belangrijkste wat er is. Het belangrijkste is alles wat je leert en ontdekt tijdens de zoektocht die je maakt. En dat zal je verrijken en zullen je de antwoorden geven, waar je naar op zoek bent.

Ook zou ik graag een zen-spreuk aan willen toevoegen:
"Duizenden herhalingen en plotseling komt de volmaaktheid uit iemands ware zelf te voorschijn."

Als laatste, wil ik eindigen met een korte verhaaltje. Dit verhaaltje heeft, naar mijn mening, een goede inhoud, als men begrijpt wat hiermee bedoelt wordt.

Op zoek naar de waarheid

Een leerling vroeg eens aan zijn meester: "Meester, hoe hoog moet ik klimmen om de waarheid te vinden?" Zijn meester keek hem aan en na een lange tijd stilte, zei hij: "De waarheid is dichtbij je, op de grond, maar je wilt niet bukken om haar op rapen."

It is easy to critice and break down the spirit of others,
but to know yourself takes a lifetime

- Bruce Lee