Home      Fysiotherapie  Manuele Therapie  Podotherapie Haptonomie AandoeningenPraktijk informatie

 

 

FYSIOTHERAPIE

 

 

Een fysiotherapeut behandelt stoornissen in het bewegingsapparaat. Deze stoornissen kunnen het gevolg zijn van blessures van spieren, pezen, banden en gewrichten en gepaard gaan met pijn en problemen bij het bewegen.

Ook de gevolgen van functiestoornissen van de wervelkolom, het zenuwstelsel, de longen en het hart kunnen worden behandeld door een fysiotherapeut.

Een behandeling duurt ongeveer een half uur per keer. Bij de eerste afspraak vormt de fysiotherapeut een zo volledig mogelijk beeld van uw klachten door eerst  vragen te stellen over uw klachtengeschiedenis en u te onderzoeken. Op basis van die gegevens kan de fysiotherapeut samen met u een behandelplan opstellen.

Een fysiotherapeut behandelt de functiestoornissen door gebruik te maken van verschillende technieken zoals:

 • Bewegingstherapie 
  Een actieve aanpak van problemen van het bewegingsapparaat is de beste aanpak is. Als ergens in het lichaam spieren, gewrichten, gewrichtsbanden  klachten veroorzaken,  is het belangrijk deze structuren beter op hun taak voor te bereiden. Daarom is oefenen, trainen, activeren  altijd een onderdeel van de behandeling.
 •     klik hier voor buikspieroefeningen
  Oefenen ter be´nvloeding van de bewegingsmogelijkheden van gewrichten, vergroting van de spierkracht, aanleren van een betere houding. Dit kan tevens door gebruik te maken van oefenapparatuur.
   
 • Mobilisatie
  Behandeltechniek ter verbetering van de bewegingsmogelijkheid van een gewricht.  
 • Massage
  Tegen pijn en spierspanning. Bevordert de bloedsomloop in weefsels en vermindert spierspanning. 
 • Fysische therapie
  Onder meer elektrotherapie en geluidsgolftherapie. Dit is vooral gericht op het herstel van weefsels, doorbloeding en pijnverlichting.

Daarnaast geeft de fysiotherapeut advies en begeleiding bijvoorbeeld bij de inrichting van de werkplek en werkhouding bij arbeidsgerelateerde klachten. Klik hier voor tiltechnieken.

Ook veel sporters bezoeken de fysiotherapeut voor de behandeling van blessures.    Blessurevrij

De behandelingen vinden meestal plaats op verwijzing van een huisarts, bedrijfsarts of medisch specialist. Jaarlijks consulteren meer dan 2 miljoen mensen een fysiotherapeut.

Fysiotherapie wordt vergoed uit de aanvullende verzekering. Behandelingen voor klachten, voorkomend op de door de zorgverzekeraars samengestelde lijst van chronische aandoeningen, worden na de 9e keer vergoed uit de hoofdverzekering.

fysiotherapie.nl            vergoedingen en tarieven 2015

top