Vliegreis

Voor een verblijf in de villa kunt u vliegen naar de internationale luchthavens van Orlando (MCO of Sanford) of Tampa.

Sinds 2011 vliegt Arke Fly vanaf Schiphol rechtstreeks op Orlando Sanford.

Er zijn diverse vliegmaatschappijen die met een tussenstop naar Orlando vliegen, zoals KLM/Delta, Continental Airlines en United Airlines. Indien u met KLM/Delta via Detrot vliegt, is er vaak een vrij korte tussenstop mogelijk. Het voordeel is dat de douaneformaliteiten bij het eerste USA-vliegveld hebben plaatsgevonden. In Orlando kunt u dan direct de bagage gaan ophalen bij de bagageclaim.

Visum

Als u minder dan 90 dagen in Amerika verblijft, heeft u geen visum nodig. Als u langer in Amerika wilt verblijven, moet u een speciaal visum aanvragen. Hierover kan het Amerikaanse Consulaat in Amsterdam u inlichtingen verstrekken.


Vliegtickets zijn onder meer verkrijgbaar via:
www.atp.nl

www.schiphol.nl
www.vliegtarieven.nl 
www.klm.nl
www.worldticketcenter.nl

Soms hebben ze interessante aanbiedingen in combinatie met autohuur (Fly-Drive).

 

Vervoer ter plaatse

Autohuur is in Nederland via een reisburo of op internet te reserveren.

Bij frequent autogebruik tijdens uw verblijf in de villa is het bijna altijd voordeliger om reeds in Nederland een auto te huren. Het is mogelijk deze auto bij aankomst op de luchthaven op te halen en op uw vertrekdag op de luchthaven weer in te leveren.

De benzine is in de Verenigde Staten goedkoop in vergelijking met Nederland.

Als u in Amerika wilt autorijden heeft u een rijbewijs nodig. U kunt daarvoor gewoon uw eigen rijbewijs meenemen, deze wordt overal geaccepteerd als wettig rijbewijs. Om problemen te voorkomen kunt u ook een Internationaal Rijbewijs kopen bij de ANWB, maar deze is niet verplicht. 

De afstand van Orlando International Airport naar de villa in Inverness is ruim 80 mijl. Het is een zeer eenvoudige route, vrijwel uitsluitend via snel- en autowegen.