Attracties

De villa in Inverness is centraal gelegen ten opzichte van de vele toeristische attracties in Florida. De medewerkers van het kantoor van de beheerder van de villa (gevestigd in het clubhuis van de golfbaan) kunnen entreebewijzen voor u verzorgen. Informatiebrochures, vaak met coupons voor korting op entreeprijzen, liggen in de villa ter inzage en zijn bij het kantoor van de beheerder te verkrijgen. 

Wij doen u een aantal suggesties (klik op de logo's voor meer informatie).

Voor een complete avond uit willen wij u noemen:

In de omgeving van Inverness stromen diverse kristalheldere rivieren naar de kust met een constante warme temperatuur. In de wintermaanden zoeken de zeldzame manattee's (zeekoeien) de mondingen van de rivieren op om te overwinteren. Er zijn vele mogelijkheden om een boot te huren, al dan niet met "kapitein" en om in het heldere water te gaan zwemmen, snorkelen of duiken. Dit kan bijvoorbeeld bij de Homosassa Springs, ten noordwesten van Inverness.

Een bezoek aan de parelwitte stranden van de Golf van Mexico is zeer de moeite waard. 

Bekend is het plaatsje Weeki Wachee, gelegen aan de Golf van Mexico. Hier is onder meer een themapark met een unieke onderwater-show met acrobatiek en ballet, dat wordt uitgevoerd door levende “zeemeerminnen”.
Uit de bronnen van Silver Springs (bij Ocala) stroomt dagelijks twee miljard liter water. In themapark Silver Springs zijn ondermeer cruises over de Silver River en een jeepsafari mogelijk.

Het is ook mogelijk een tocht te maken over een wildernisrivier in het Buccaneer Bay Waterpark. Dit is alleen in de zomermaanden geopend.
Door het klikken op nevenstaand logo komt u op een site met informatie over vele themaparken, waaronder Buccaneer Bay.
Ten noorden van Inverness ligt op een half uur rijden de stad Ocala met moderne winkelcentra en vele restaurants. Deze omgeving is ook wereldberoemd vanwege de paardenfokkerijen.

Naar het zuiden, rondom Orlando, zijn de beroemde grote pretparken:

In de omgeving van Tampa ligt Busch Gardens, een themapark gebaseerd op de steppevlakten in Afrika met de daarbij behorende diersoorten. Na een bezoek aan Busch Gardens is daar de brouwerij Budweiser - eigenaar van Busch Gardens - gratis te bezoeken.

Naar het oosten is het ongeveer twee uur 
rijden naar het Kennedy Space Center en 
Cape Canaveral.

U kunt ook een meerdaagse trip naar Miami te maken. Van daar uit zijn de Everglades en Key West te bezoeken. 

Andere bekende plaatsen zijn St. Augustine, Daytona Beach (wereldberoemde stranden), St. Petersburg en Tampa. Bij de receptie en in de villa zijn diverse informatiebrochures verkrijgbaar.

Voor wie van shoppen houdt, zijn er in Orlando diverse grote (golf)outlets.