blik in de toekomst
de Maandhoroscoop
free astro-service

Bereken je eigen, persoonlijke
door de Zon bepaalde maandhoroscoop

Dagbladvoorspellingen worden verzonnen door mensen die hun lezers niet serieus nemen.
De gedachte achter het programma New Age Astrologie is nu juist dat je mensen wel serieus moet nemen, juist ook omdat onze beschavingsgeschiedenis geworteld is in de denkwereld van die geniale geesten die de stelling durfden uit te spreken dat de kosmos zoals wij die kennen geschapen is voor de mens. Hij maakt er op zo'n manier deel van uit dat zijn leven niet denkbaar is in een wereld die niet 'zijn wereld' is.
Daarom wordt de internet-surfer hier de mogelijkheid geboden - uitgaande van de stelling dat kosmos en levenslot op een geheimzinnige wijze aan elkaar gekoppeld zijn - een eigen, persoonlijke maandhoroscoop te berekenen.

Deze maandhoroscoop is gebaseerd op de beweging van de actuele Zon door de huizen van de geboortehoroscoop. Dat betekent dat het noodzakelijk is dat hier de volledige geboortegegevens worden ingevuld, omdat een geboortehoroscoop afhankelijk is van het moment waarop men geboren is.
Omdat de Zon elke dag ongeveer een graad beweegt zal hij elke dertig dagen van huispositie veranderen. De positie die nu berekend wordt geldt voor vandaag!
Wie onderstaande gegevens zorgvuldig invult, zal beloond worden met een voorspelling die niet verzonnen is, maar die gebaseerd is op de realiteit.
De actuele beweging van de Zon is niet het enige gegeven waarop een voorspellingshoroscoop wordt gebaseerd, maar het is wel een belangrijke indicatie, omdat de Zon (naast de Maan) het belangrijkste hemellichaam is binnen de astrologie.

New Age Astrologie

Beschik je niet over de exacte geografische gegevens zoek dan op de kaart hieronder je geboorteplaats op en bepaal bij benadering de geografische positie.
Op de kaart staan lijnen afgebeeld. Die geven van links naar rechts de lengtegraden (4, 5, 6, 7) aan en van onder naar boven de breedtegraden (51, 52, 53). Een graad bestaat uit 60 boogminuten. Je moet de afstand tussen twee lijnen dus in 60 partjes verdelen en bepalen bij welk partje jouw geboorteplaats zich bevindt.
Amsterdam b.v. heeft de volgende coŲrdinaten: 4 graden 53 minuten Oosterlengte en 52 graden 22 minuten Noorderbreedte.


Lengte geboorteplaats:

graden:  minuten:


Op het net bevindt zich een database (www.tageo.com)
die een groot aantal coordinaten van steden in de wereld bevat

In Nederland en BelgiŽ bevinden alle plaatsen zich ten oosten van Greenwich en op het Noordelijke halfrond. Die gegevens hoeven derhalve niet ingevoerd te worden. Alles wat je hierboven hoeft te doen is de lengtegraad van de geboorteplaats invullen in de aangegeven hokjes (graden en minuten).
Dus bijvoorbeeld: Zwolle staat op de kaart naast de lijn van 6 graden Oosterlengte. In het hokje 'graden' vul je dus een 6 in. Omdat Zwolle bijna op de lijn zit kun je in het hokje 'minuten' een klein getal zetten, b.v. 5.
Brussel (BelgiŽ) bevindt zich tussen de 4e en de 5e lengtegraad. Dus invullen: 4 gr. en +/- een derde deel van 60 minuten = 20 minuten.

Wie dit alles te moeilijk vindt kan altijd nog het programma New Age Astrologie aanschaffen. Het voert alle berekeningen binnen de opgestelde horoscoop automatisch uit.


Geboortedatum: (dag, maand, jaar)


Geboortetijd: (Uur, Minuten)


Ben je geboren na 15 mei 1940?

Ja:       Nee:  

Zomertijd in Nederland.
Bekijk de (Nederlandse) zomertijden-tabel
(Deze tabel geldt ook voor Belgen die na 1945 geboren zijn.)
 
Is er sprake van Zomer-Tijd? Ja Nee


Druk op de knop 'gegevens verwerken.

Krijg je een foutmelding te zien,
dan heb je de gegevens niet juist ingevoerd.
Zorg ervoor dat alle hokjes gevuld zijn met gegevens.

wim duzijn, zwolle - holland
Lengte 3-4 graden Lengte 4-5 graden Lengte 5-6 graden Lengte 6-7 graden Lengte 7-8 graden