Kunstenaar uit Heemskerk

06 202 750 53Bel me

Exposities

Exposities

Het werk van Ruud van Zon kun je op verschillende manieren bezichtigen. Bijvoorbeeld door een bezoek aan zijn atelier, of tijdens één van de exposities. Ook kun je zijn werk huren.

Een aantal schilderijen die Ruud van Zon tijdens de zomermaanden in Spanje heeft gemaakt, exposeert hij in het najaar 2016 in woonzorgcentrum El Santa op de Wijkerbaan in Beverwijk. De expositie is tijdens openingstijden te bezichtigen.

Expositie in Spanje

Tot en met half september 2016 is het werk van Ruud van Zon te bezichtigen in El Aviador, de galerie die Ruud van Zon in zijn huis in Spanje heeft ingericht. De expositie werd zaterdag 2 juli onder grote belangstelling geopend door de burgemeester van het dorp Villaventín in de provincie Burgos. De expositie (zie onderstaande foto), die de naam 'Kunst op Zolder' kreeg, bevat werken van Adrián Van, Rita Schimmel en Ruud van Zon, drie kunstenaars van Nederlandse afkomst.

Impressie van galerie El Aviador


De afgelopen jaren heeft Ruud al diverse keren tentoonstellingen gehouden in Spanje. Zo exposeerde hij in mei 2015 in Casa de Cultura in Miranda de Ebro. Ook exposeerde hij eerder in Frías en Briviesca in de provincie Burgos. In de winter van 2011/2012 heeft Ruud zijn werk tentoongesteld in het Centro de Turismo Rural in Noceco de Montija, Burgos.

Video-impressie

Van 2 februari tot en met 9 maart 2014 exposeerde Ruud van Zon zijn schilderijen in Cultureel Centrum De Cirkel aan de Cirkel 1 in Heemskerk. De expositie werd op zondag 2 februari geopend door Helma Wienen, voorzitter van de Stichting Culturele Cirkel Heemskerk. Bij de opening waren ruim 120 bezoekers aanwezig. Bekijk een video-impressie van de opening.

Kunst huren

Omdat de stap tot de aanschaf van een kunstwerk groot is, heeft Ruud van Zon de mogelijkheid om zijn kunst te huren. Op die manier kun je goedkoop en tijdelijk kunstwerken van Ruud van Zon huren. Voor het huren gelden de volgende voorwaarden:

 • De huurder betaalt € 15 per maand per gehuurd kunstwerk.
 • Bij de eerste aanmelding betaalt de huurder een maand huur.
 • De huurder verplicht zich om daarna de huur per maand/kwartaal steeds vooruit te voldoen.
 • Het werk mag niet door de huurder worden uitgeleend.
 • Bij verhuizing dient de huurder binnen een week het nieuwe adres door te geven.
 • Bij beschadiging dient de huurder het kunstwerk zo spoedig mogelijk terug te brengen.
 • De huurder is, zolang het huurcontract loopt, aansprakelijk voor de eventuele schade aan het kunstwerk.

Aanbod

 • Cursussen

  In buurtcentra, scholen, of op zijn eigen atelier geeft Ruud veel cursussen. Als cursist kun je kiezen uit verschillende soorten technieken. Lees meer over de mogelijkheden.

 • Workshops

  Met collega's, familie of vrienden op een creatieve manier bezig zijn? Dat kan door middel van één van de workshops. Bijvoorbeeld voor een personeelsdag, een familiebijeenkomst of een teambuilding.

 • Scholen

  Ruud van Zon geeft verschillende workshops op basisscholen en het voortgezet onderwijs. Vorm, kleur en expressie zijn de ingrediënten van deze middag.