Kunstenaar uit Heemskerk

06 202 750 53Bel me

Actueel

Fjoertoer 2015

Ruud van Zon opent galerie in noordwest Spanje

Ruud van Zon opent galerie in noordwest Spanje De galerie El Aviador die Ruud van Zon in zijn huis in Spanje heeft ingericht, is zaterdag 2 juli onder grote belangstelling geopend door de burgemeester van het dorp Villaventín in de provincie Burgos. De expositie, die de naam 'Kunst op Zolder' kreeg, bevat werken van Adrián Van, Rita Schimmel en Ruud van Zon, drie kunstenaars van Nederlandse afkomst.

Sinds negen jaar woont Ruud van Zon 's zomers in Spanje, waar hij schildert, workshops geeft en exposeert. Dit jaar verhuisde hij naar een ander dorp, Villaventín, in het uiterste noorden van de provincie Burgos. Het nieuwe huis bood ruimte voor een galerie. Na een paar weken hard werken, was de zolder omgebouwd tot een 'rustieke' expositieruimte. De opening trok veel bezoekers uit het dorp zelf, maar ook vanuit de wijde omgeving.

De galerie is vernoemd naar de eigenaar van het huis, die in zijn vrije tijd aan deltavliegen doet en in het dorp bekend is als El Aviador (de vliegenier).

Met Adrián Van exposeerde Ruud eerder in Frías, Briviesca en Miranda de Ebro in de provincie Burgos. In diverse andere plaatsen in Burgos had hij solotentoonstellingen.

De tentoonstelling blijft tot half september te bezichtigen, daarna komt Ruud van Zon weer terug naar Heemskerk. Een aantal schilderijen die hij in Spanje heeft gemaakt, zal hij in het najaar exposeren in woonzorgcentrum El Santa in Beverwijk.

Kunstobjecten voor VVN vernieuwd

Fietsobjecten VVN De fietsobjecten, die aan het begin van het schooljaar in Heemskerk, Beverwijk en Wijk aan Zee te zien zijn, zijn bijna niet meer weg te denken. In de winter heeft Ruud van Zon de kunstwerken weer onder handen genomen.

Ruim tien jaar geleden werden de fietsobjecten gemaakt door Ruud van Zon. De kunstwerken worden jaarlijks door Veilig Verkeer Nederland, afdeling Beverwijk-Heemskerk geplaatst om aandacht te vragen voor schoolgaande kinderen.

In de winter 2016 heeft Ruud van Zon de objecten opgeknapt en hersteld. Hiervoor heeft hij een groot aantal fietsen, in alle kleuren, soorten en maten verzameld. De nieuwe fietsobjecten zijn, als de scholen beginnen, in augustus weer op hun vertrouwde plekken te zien in Heemskerk, Beverwijk en Wijk aan Zee.

Gastdirigent tijdens Maestro St. Caecilia

Gastdirigent tijdens Maestro St. Caecilia Ruud van Zon stapte zaterdagavond 19 maart 2016 in de rol van dirigent tijdens een optreden van fanfareorkest St. Caecilia en gasten. In de centrale hal van het gemeentehuis was hij één van de deelnemers aan Maestro St. Caecilia.

Het concert Maestro St. Caecilia was geďnspireerd op het televisieprogramma Maestro waarin bekende Nederlanders zonder enige kennis van zaken, een orkest moeten leiden (dirigeren).

Fanfareorkest St. Caecilia deed dat op lokaal niveau met klinkende namen uit 'het Heemskerkse'. Te weten oud-burgemeester Wouter Hoobroeckx, beeldend kunstenares Marion Bakker, de welbekende John Visser van de vroegere bouwmarkt Multimate, wethouder en loco burgemeester Aad Schoorl en last-but-not-least beeldend kunstenaar Ruud van Zon.

Fjoertoer 2015

Fjoertoer 2015 Egmond aan Zee stond zaterdag 28 november 2015 voor het derde jaar op rij in het teken van de Fjoertoer. Zevenduizend deelnemers wandelden langs spectaculaire schouwspelen waarbij licht en geluid centraal stonden.

Langs de route stonden en hingen maar liefst 3.500 potten met waxinelichtjes, 7.000 ledlampjes, 500 routepijlen, 200 fakkels en 40 olievaten. Maar deelnemers konden ook tientallen licht-, vuur- en geluidsacts bekijken.

Kunstenaar Ruud van Zon stond met enkele van zijn objecten op het strand van Bergen en langs de route van de lichtjeswandeling van Egmond naar Bergen aan Zee. Bekijk een fotoverslag via de Facebook-pagina van Ruud van Zon.

Ansichtkaarten

Wil jij eens een originele kaart versturen? Stuur dan één van de ansichtkaarten van Ruud van Zon. De kaarten zijn voorzien van verschillende foto's van kunstwerken van Ruud van Zon. Van fietsen tot wandobjecten.

Een setje met dertien kaarten koop je al voor € 2,50. Per stuk kosten ze slechts € 0,25.

Je kunt ook een bericht sturen naar Ruud via het contactformulier als je meer informatie wilt over de ansichtkaarten.

Werkzaamheden in Spanje

Werkzaamheden in Spanje Zijn werkzaamheden in Nederland wisselt Ruud af met activiteiten in Spanje. Iedere zomer werkt hij een periode in de provincie Burgos in het noordwesten van Spanje. Ook daar geeft hij workshops aan schoolkinderen en aan volwassenen. Daarnaast exposeert hij ieder jaar een of twee keer in culturele centra in diverse Spaanse steden.

Door zijn verblijf in Spanje heeft Ruud kennis gemaakt met een andere levenswijze, maar vooral ook met een andere natuur. Dat is te zien in zijn werk: in zijn schilderijen gaat hij steeds meer uit van het ruige, bergachtige landschap onder een schitterende zon. Uiteraard laat hij altijd weer zijn gevoel spreken en abstraheert hij het geschilderde totdat er slechts kleur en vorm overblijft. Maar voor Ruud is het nog altijd de voostelling van waaruit hij begonnen is.

Aanbod

  • Cursussen

    In buurtcentra, scholen, of op zijn eigen atelier geeft Ruud veel cursussen. Als cursist kun je kiezen uit verschillende soorten technieken. Lees meer over de mogelijkheden.

  • Workshops

    Met collega's, familie of vrienden op een creatieve manier bezig zijn? Dat kan door middel van één van de workshops. Bijvoorbeeld voor een personeelsdag, een familiebijeenkomst of een teambuilding.

  • Scholen

    Ruud van Zon geeft verschillende workshops op basisscholen en het voortgezet onderwijs. Vorm, kleur en expressie zijn de ingrediënten van deze middag.