Kunstenaar uit Heemskerk

06 202 750 53Bel me

Aanbod

Aanbod

In buurtcentra, scholen, of op zijn eigen atelier geeft Ruud veel cursussen. Als cursist kun je kiezen uit verschillende soorten technieken. Daarnaast geeft hij verschillende workshops voor onder meer basisscholen, voortgezet onderwijs, bedrijven.

Tijdens de diverse cursussen maak je kennis met: kleurenleer, structuren, compositie, licht/schaduw, dieptewerking en perspectief. De technieken worden in verschillende opdrachten toegepast. Onderwerpen zijn stilleven, portret, landschap en beweging.

Je leert zowel natuurgetrouw als vanuit fantasie en gevoel te werken. De cursus bied je een verdieping in de techniek van de schilderkunst met belangrijke aspecten van de uitdrukkingsmogelijkheden.

Aan de orde komt onder meer het expressionisme, realisme en non-figuratief werken. Technieken zoals penseelvoering en materiaalkennis zorgen voor verdieping, waardoor je een beter resultaat krijgt en je eigen stijl kan ontwikkelen.

Teken- en schilderles in Castricum

Vanaf 7 januari 2016 start Ruud met nieuwe teken-en schilderlessen op de donderdagavond van 19.00 tot 21.30 uur in de OBS De Klimop in Castricum. Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar. Meedoen, of meer informatie? Stuur een e-mail naar ruudvanzon@hotmail.com.

Creatief Kinderatelier

Heb je zin om mooie dingen te maken? Voor even kun je een kunstenaar zijn. Onder leiding van beeldend kunstenaar Ruud van Zon maak je kunstwerken van gips, speksteen, verf, papier en klei en collages. Je leert veel over kleuren mengen, modelleren, structuur en perspectief.

Elke keer werk je aan een ander thema en met andere materialen. Je gaat het meest werken met potlood en verf. Tekenen en schilderen wat je om je heen ziet. Stilleven, dieren, huizen, landschappen, maar ook dromen en fantasiewerelden kun je tekenen. Je leert tekenen zoals je de voorwerpen ziet, maar je leert ook dat je kunt tekenen zoals jij de dingen wilt zien, ook al is het in het echt heel anders.

Wat je in het 'kinderatelier' leert, kun je thuis ook! Met klei, speksteen en gips kun je ruimtelijke dingen maken, zoals beelden. Je leert hoe je een beeld goed opbouwt, zodat het niet in elkaar stort. Je zult zien dat er in jou ook een kunstenaar zit! Probeer het en je leert het! En vergeet niet om oude kleren aan te trekken, dan is het ook niet zo erg als ze een beetje vies worden.

Basiscursus tekenen

Je tekent graag, maar je komt er te weinig aan toe, dan is dit precies wat je zoekt. Behalve nieuwe technieken leer je ook om te gaan met diverse materialen en ruimtelijke vormen weer te geven op het platte vlak. Hiervoor gebruiken we stillevens.

De eerste lessen teken je met potlood en houtskool, daarna maak je kennis met andere materialen. De cursusprijs is, behalve tekenpapier voor de eerste les, exclusief materialen. Deze kun je eventueel na overleg met de docent aanschaffen.

Scholen

Ruud van Zon geeft verschillende workshops op basisscholen en het voortgezet onderwijs. Vorm, kleur en expressie zijn de ingrediŽnten van deze middag. Een verrassend programma waarmee het onmogelijke mogelijk wordt en waar je als gast niets van tekenen, schilderen of kunst in het algemeen hoeft af te weten. Een middag creatief bezig zijn op diverse vlakken, zal later een moment blijken te zijn waarop alles verandert. Hierna zal je alles anders zien.

Workshops

De workshop is een activiteit waarin de deelnemers inzicht krijgen in hun eigen creativiteit. Bijvoorbeeld tijdens een personeelsdag, een familie-uitje of een teambuilding. Ervaring is niet nodig.

Er is een afwisselend programma waarin diverse technieken gebruikt worden, zoals tekenen, schilderen en ruimtelijk werk. Uiteraard gaat een uitleg van deze technieken hieraan vooraf. Ook worden diverse kunststromingen belicht. Het programma wordt samengesteld na overleg met de opdrachtgever.

Een workshop is een leerzame, maar vooral ook gezellige activiteit. Een workshop duurt minimaal 2 uur. Voor een meer volledige workshop is drie uur aan te raden. De workshop kan op iedere plek gegeven worden, maar natuurlijk ook op het atelier van Ruud van Zon. Voor een workshop op het atelier wordt geen huur gevraagd. Huur voor een andere locatie komt voor rekening van de opdrachtgever.

Aanbod

  • Cursussen

    In buurtcentra, scholen, of op zijn eigen atelier geeft Ruud veel cursussen. Als cursist kun je kiezen uit verschillende soorten technieken. Lees meer over de mogelijkheden.

  • Workshops

    Met collega's, familie of vrienden op een creatieve manier bezig zijn? Dat kan door middel van ťťn van de workshops. Bijvoorbeeld voor een personeelsdag, een familiebijeenkomst of een teambuilding.

  • Scholen

    Ruud van Zon geeft verschillende workshops op basisscholen en het voortgezet onderwijs. Vorm, kleur en expressie zijn de ingrediŽnten van deze middag.