= Centraal Massief 2010 =

 
 
 

Centraal Massief 2010

 

Wat altijd al op ons verlanglijstje stond, was een fietstocht in de Auvergne. Waren we tig jaar geleden al eens geweest, op jacht naar mineralen. Dat deden we toen nog. In onze herinnering een prachtig landschap en – hoewel heuvel- tot bergachtig – leek ons het goed fietsbaar.
Om dat er nergens routebeschrijvingen te vinden waren die ook maar een beetje in de buurt kwamen, trokken we de stoute schoenen aan en componeerden we er zelf op los. Dat resulteerde in de volgende rondrit – of eigenlijk meer een driehoek – met als start- en finishplaats Vichy. De route zou via het hoog gelegen Mont Dore naar het bekende vulkanenlandschap (Puys) gaan en vervolgens richting Gorges de Dordogne. Net als het te toeristisch dreigt te worden, buigen we – via Rocamadour – af naar de vallei van de Lot. Deze volgen we een paar dagen en steken dan over naar de schitterende Gorges du Tarn in de Cevennen. Via het Lac de Villefort en het Reservoir de Naussac bij Langogne komen we bij de Allier, welke rivier we verder volgen tot aan het eindpunt.
Het zou volgens ons een mooie route moeten opleveren. De totale lengte bedroeg oorspronkelijk bijna 1250 km. We planden er 20 fietsdagen voor in en hoopten op mooi weer en veel idyllische plekjes om te kamperen. Het liep allemaal ietsje anders...

 

De heenreis per auto verliep voorspoedig, op een enorme file bij Parijs na. Dat kostte ons twee uur. We gaan nu echt nóóit meer over Parijs! Altijd gesodemieter.

De volgende dag maakten we een stadwandeling door Vichy en luierden verder bij het zwembad op de goede, rustige, kleinschalige camping La Croix St.Martin. Het was stralend weer, zelfs warm. Nog wel... maar een halve dag op een opblaaskussentje zitten is ook niet alles! Dan toch maar liever een fietszadel!

 

Onze auto konden we voor weinig geld op deze camping laten staan.

 

Het rondje op de - klikbare - kaart

 


©Yemrev 2010