Ragdoll Cattery

Issadami`s

 

 

 

 

DE GESCHIEDENIS VAN DE RAGDOLL

In tegenstelling tot wat vaak in de media wordt geschreven, is de RAGDOLL zeker geen gooi - en smijtkat. Het is ook beslist niet waar dat de RAGDOLL geen pijn voelt.

OORSPRONG

Hoe het komt dat de RAGDOLL andere eigenschappen en talenten heeft dan andere katten is een legende. Dit ras vind haar oorsprong in de U.S.A.meer bepaalt in Riverside, Californië. Daar leefde een kat die er uit zag als een witte Angora met blauwe ogen. Haar naam was Josephine. Dit zou later de stammoeder worden van het ras RAGDOLL. Op zekere dag zou zij zijn betrokken geweest in een auto ongeval.Na dit ongeval kreeg ze een nest kittens. Deze kittens hadden allemaal blauwe ogen, lang , niet viltend haar en een liefdevol karakter. De kittens bleken zeer groot te worden. Dit trok de aandacht van de eigenares Ann Baker. Zij begon een foklijn met Josephine en een Heilige Birmaan. Uit deze kruising werd het katertje Raggedy Ann Daddy Warbuckx geboren. Deze kater, een seal - mitted, werd weer gekruist met zijn moeder. Uit deze kruising werd Raggedy Ann Fugiana geboren, een seal bi-color poes. Warbucks werd weer gekruist met een Burmees (een donkere kleur). De poes uit dit nest Buchwheat werd Raggedy Ann Tiki, een seal colorpoint geboren. Deze waren de eerste stichters van het nieuwe ras RAGDOLL dat erkend werd in de jaren 50.

KARAKTER

Het karakter van de RAGDOLL is rustig, zacht en meegaand. Het is een schitterende knuffelbeer, met de eigenschap van volledige overgave. Wanneer je een RAGDOLL optilt verslappen ze helemaal. Ze geven zich totaal aan je over en ontspannen zich geheel. Vandaar dat een RAGDOLL slap aanvoelt zoals een lappenpop.

SOCIAAL GEDRAG

De RAGDOLL is dol op menselijk gezelschap en ze zijn dan ook vaak in je onmiddellijke nabijheid te vinden. Ze zijn altijd goedgestemd en erg nieuwsgierig. Ze onderzoeken alles en zouden het liefst meehelpen. Het zijn evenwichtige dieren die niet snel ergens van onder de indruk zijn. Passen zich snel aan hun omgeving en omstandigheden aan. Ze kunnen goed om met soortgenoten, honden en andere huisdieren overweg.Kinderen vinden ze ook lief. Ze zullen nooit zomaar hun nagels uitslaan. Hij gebruikt ze alleen in uiterste noodgevallen. In bedreigende situaties zal hij eerst proberen te vluchten.

KLEUREN.

Ragdolls worden in volgende kleuren gefokt:

Seal

Chocolate

Blue

Frost (Lilac)

Crème

Blue crème

Tabby en Tortie

HOOFD VARIËTEITEN.

Er zijn 3 hoofd variëteiten nl

colorpoint

mitted

bi-color