paramedischcentrum breda zuid
Paulusstraat 2,   4834WS Breda,   076-5611573,   acu-fysio@wanadoo.nl
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
076-5611573
 
 
 
 
Acupunctuur
Acupunctuur is een eeuwenoude geneeskunst afkomstig uit China. Er zijn al geschriften van meer dan 2000 jaar oud waar de acupunctuur beschreven staat.
In het westen wordt meestal gesproken over acupunctuur maar in wezen bestaat de Traditionele Chinese Geneeskunst (TCG) uit kruidenleer, bewegingsleer, voedingsleer en acupunctuur. De kracht van de TCG is de mens in zijn totaalbeeld zien. Lichaam en geest moeten in harmonie zijn en pas wanneer dat is, is het lichaam gezond. De kunst van de acupuncturist is het vinden van de oorzaak van de klacht. Pas dan kan de klacht bestreden worden met een juiste kruidenformule, een afgestemd dieet, acupunctuur behandelingen en eventueel massage technieken, oefentherapie en advies over leef en werkgewoontes. De praktijk aan de Paulusstraat 2 te Breda werkt volgens de Traditionele Chinese Geneeskunst rekeninghoudend met de westerse gewoontes en ziektes.

                                  DE ACUPUNCTURISTEN                          

                                  Dolf Chin See Chong.
                                  Al meer dan 10 jaar ervaring en gespecialiseerd in de Chinese voedingsleer
                                  en kruidentherapie. Hij geeft lezingen over de hele wereld en is ook
                                  docent aan de Karel de Grote Hogeschool in Antwerpen.
                                  Daar geeft hij les in klassieke acupunctuur en chinese voedingsleer.
                                  klik hier voor zijn laatste lezing gegeven in Sofia (Bulgarije)


                                 Janice Siauw
                                 Heeft stage gelopen in Beijing, aan het China Beijing                             
                                 International  Acupuncture Training Center, waar ze veel ervaring heeft
                                 opgedaan met Acupunctuur, Kruidengeneeskunde en
                                 Tuina (chinese massage
).

De eerste behandeling bestaat uit een intake-gesprek en een onderzoek. De acupuncturist zal de oorzaak van de klacht moeten achterhalen. Dit doet hij doormiddel van vragen te stellen.
Daarna wordt er aan de pols gevoeld en de tong wordt bekeken. Eventueel kan er een lichamelijk onderzoek gedaan worden door te kijken en te voelen aan het lichaam.
Na het onderzoek worden alle gegevens op een rijtje gezet en komt de acupuncturist tot een conclusie. Hij stelt een diagnose en een behandelplan op.
De behandeling bestaat meestal uit:

                                   ACUPUNCTUUR / KRUIDEN / VOEDINGSLEER / ADVIES

ACUPUNCTUUR
Door het zetten van een naald kan de acupuncturist een invloed uitoefenen op het orgaan systeem. Door de juiste combinatie van naalden kan het evenwicht in het lichaam hersteld worden.

KRUIDEN
Kruiden zijn in de oosterse geneeskunst niet weg te denken. De zeer geneeskrachtige planten, wortels, paddestoelen etc. worden in de juiste verhouding bijelkaar gemixt. In poedervorm of pilvorm kan de patient dagelijks de kruiden innemen.

VOEDINGSLEER
Je bent wat je eet wordt er wel eens gezegd. Voeding is een medicijn. In het westen eten we te vet te veel en te zoet. Dit veroorzaakt damp in het lichaam en verstoort de spijsvertering. Door bij een klacht de juiste voedingsadviezen te geven kan de patient al zelf veel doen om het genezingsproces te versnellen.

Wat zijn de kosten?
1 behandeling kost 40,00euro, dit is inclusief BTW.
De meeste zorgverzekeraars vergoeden een gedeelte van de behandeling. Vraag je eigen verzekering of kijk in de polis hoe je verzekerd bent.

Sinds kort is ook Janice Siauw bij ons werkzaam als acupuncturist. Zij is voornamelijk op vrijdag donderdag en dinsdagmiddag aanwezig.
Zowel Janice als Dolf zijn aangesloten bij de NVA. (Nederlandse Vereniging voor Acupunctuur).