over aeltsje sierksma

Als beeldend kunstenares schilder ik al vele jaren. Na mijn opleiding aan de Rietveld Academie in Amsterdam en de opleiding Illustratief tekenen en schilderen ging ik nog vele jaren Masterclass lessen volgen aan de Vrije Academie en K&O te Leidschendam/Leiden en Voorschoten. Ondertussen geef ik al wel vele jaren aan  amateurs teken en- en schilderlessen in Activiteitencentra en Buurthuizen en nu het Atelier De Alettahof

 De laatste jaren werk ik meestal met Acrylverf, maar ik heb wel ervaring met allerlei technieken, zoals Aquarel, (kleur)Potlood, Krijt, Pastel, Gouache, Olieverf, Pen en inkt etc.

 De schilderstukken die ik maak, zijn realistisch en vaak ook surrealistisch. Dus werkelijkheid, maar ook onwerkelijk zoals mijn eigen fantasie gebruiken bij het schilderen van een landschap, maar dan een boom weglaten, of een beeld op een andere plek plaatsen, etc Het van verschillende ornamenten samen een geheel maken.

Ik kan zowel naar voorbeeld, zoals een portret of menselijk figuur, ook allerlei mensen, beelden, dieren, figuren, landschappen en stillevens uit fantasie scheppen. Opvallend en boeiend vind ik ook om het duidelijke licht en donker effect te gebruiken.

Elk onderwerp, of opdracht die ik krijg vind ik een uitdaging en zal er iets van maken. Zowel op industrieel gebied, zoals bv. de schilderwerken over Schiphol en Europoort, als landschappen en mensen in Nederland en andere landen. U kunt vele werken van mij vinden op deze site. Ook zijn er werken te koop en u kunt mij altijd evt. een opdracht geven.

bottom corner