Ervaringen cliënten

pijnpoli, fysiotherapeuten, acupuncturist, medicijngebruik, enthousiasme, geduld, aanrader, spierpijn, pijnklachten, maatwerk-aanpak, kundig 

 
     
 
 
 

 

 

Futonmassage

Nogal gestresst, moe en het hoofd vol met van alles en nog wat, 
Zo voelde ik me voor de massage.
De kamer van de massage was heerlijk warm en er hing een aangename geur met kaarslicht.
Deze massage was heerlijk op de spieren de juiste druk en de ontspanning trad na een paar minuten al in.
Ik merkte dat ik het liggen op die futon mat prettig vond en de aanrakingen gaven ontspanning .
Als afsluiting een hoofdmassage was een echte afsluiting.
Ik was onder de indruk van het resultaat: lekker, moe, relaxed gevoel maar ook alsof er nieuwe energie vrijgekomen was.
Al met al een absolute aanrader en ik doe deze massage waarin combinatie gedaan is van sweda-, yogamassage en integrale massage beslist de volgende keer weer.
Dus gewoon dik compliment
C.V. te S

Kleine, knusse ruimte die warmte uitstraalt en energetisch goed aanvoelt.
De ontspanningsmassage werd met veel veel zorg, passie en professie uitgevoerd met het hart op de juiste plek.
Een echte aanrader om je te laten masseren door Raymond

M-T te Z
Achillespeesklachten
Sinds februari 2014 heb ik erge pijnklachten aan de achillespees. Ik ben meteen naar de therapeut gegaan. Therapie gehad ingetaped geweest rust genomen de pijn werd minder maar kwam ook weer steeds terug. De oefeningen die mij geadviseerd waren lukte niet.Toen naar de podotherapeut ik kreeg zooltjes ook i.vm. verschil in beenlengte ook dat helpt maar tijdelijk ik ben beperkt in doen en laten en de pijn komt steeds terug. Als ik rustig op de bank zit en s'nachts in bed is de pijn het ergst. Ik lig wakker van de pijn. Ik had ooit iets gelezen over triggerpointtherapie en dat sprak me erg aan. Zo kwam ik bij Raymond terecht. Ik vertelde over mijn klachten en de weg die ik al gegaan was, en Raymond heeft mij met triggerpointtherapie behandeld het voelde meten heel goed net alsof een heleboel spanning uit mijn spieren weg liep ik vergelijk het met een ballon die leeg loopt. De pijn is helemaal weg en nu heb ik wel de kracht om de oefeningen te doen. Raymond heeft me ook aan een arm behandel met het zelfde resultaat weer meer kracht in de elleboog. Ik ben noch 1 keer terug geweest voor controle en een nabehandeling. Achteraf blijkt dat ik waarschijnlijk niets aan de achillespees heb gehad maar dat het aan de spieren lag.
In totaal ben ik 2 keer geweest en ik heb helemaal geen pijn meer Raymond bedankt voor je goede therapie en zoals ik al tegen je zei ik weet je nu te vinden.

A.H. te L

 

Beenklachten

 

Sinds een week of 4 ga ik naar Raymond voor triggerpoint therapie, ik heb sinds enkele jaren spierpijnachtige klachten. Voornamelijk aan de achterkant van de benen en knieholten, als je intensief sport dan kun je dit soort klachten misschien verwachten. Echter sport ik op dit moment helemaal niet, simpelweg omdat de klachten dat op dit moment niet toelaten.

Eigenlijk ben ik per toeval bij Raymond terecht gekomen, geloof me ik heb al wat therapieën gevolgd, artsen bezocht en medicatie in allerlei vormen genomen voor deze klacht. Omdat ik reumatisch ben, worden alle klachten in het reuma hokje geduwd en krijg ik vaak te horen dat hoort bij uw klachtenpatroon. Groot was mijn verbazing dan ook toen ik bij Raymond een luisterend oor vond en hij zelfs met mijn klachten aan de slag ging en het bleek te werken!!!! En zelfs na 2 triggerpoint behandelingen weer aardig uit de voeten kon en dat na een jarenlange zoektocht en lopen met pijn. Nu ga ik iedere week voor een behandeling naar Raymond en het werkt, uiteraard doe ik thuis de oefeningen die hij adviseert en langzaam maar zeker gaat het beter. Raymond is een zeer gedreven, rustige en bekwame therapeut die ik iedereen van harte kan aanbevelen!!!.

 

M.L te K

 

Liesblessure

 

Door een sporttrauma liep ik al 9 maanden elke dag met stekende en zeurende pijn in mijn lies rond. Ik heb al die maanden gerevalideerd bij een fysiotherapeut en na 6 maanden weinig/geen verbetering ben ik naar een arts gegaan. Na verschillende onderzoeken bleek dat de arts niets voor mijn kon doen omdat alles goed was. Dus ik mocht gewoon weer beginnen met sporten. Maar tijdens het sporten bleek dat ik na 10 minuten niet meer kon lopen van de pijn. Aangezien ik erg sportief ben en nooit die pijn heb gehad in mijn lies kon ik dit niet accepteren van mezelf. Ik wilde niet mijn hele leven met deze pijn blijven rondlopen. Via mijn werk ben ik in contact gekomen met Raymond. Na de eerste afspraak werd ik bewust dat ik altijd ver over mijn pijngrenzen heen ging. Door de goede, rustige en enthousiaste begeleiding van Raymond zijn mijn klachten na 2 behandelingen en thuisoefeningen al enorm verminderd. Ik ben me bewust geworden wat nu ‘normale’ pijn is en weet nu wat de grens is. Door de meegegeven thuisoefeningen en een balletje ben ik weer bijna hersteld. Ik raad iedereen met pijnklachten aan om eens naar Raymond te gaan voor desbetreffende behandeling.

 

L te V

 

Rugklachten

 

Sinds 4 jaar heb ik last van een hinderende pijn in mijn rechteronderrug. Deze is het beste te omschrijven als een zeurende pijn waarbij last van stijfheid een grote rol speelt. De klacht treedt soms heftiger op dan andere keren, maar telkens weer kan deze zorgen voor belemmering in dagelijkse bezigheden. Vooral tijdens het uitvoeren van intensieve krachtsport is het een grote belemmering waarbij ik niet optimaal kan trainen. Hiervoor heb ik verschillende behandelingen gehad waaronder fysiotherapie en osteopathie. Echter heb ik hier nooit de ‘permanente’ baat bij gehad die ik zocht. Bij Raymond ben ik mij bewust geworden van het zelf verminderen van pijnklachten in de vorm van coachen en begeleiding. De Triggerpoint Therapie heeft hier een grote rol in gespeeld. De eerste sessie bij Raymond heb ik zeer positief ervaren. Het stuk persoonlijke aandacht tijdens de intake was hier misschien wel een van de aspecten die ik bij overige behandelaren nog niet heb ervaren. De combinatie van luisteren, aandacht, behandelen en evalueren heeft niet alleen geholpen, het is ook prettig als dit proces ‘samen’ wordt doorlopen op de manier zoals Raymond dit ‘met’ mij heeft gedaan. Na de eerste behandeling in combinatie met het huiswerk zijn de klachten enorm afgenomen. De 2de behandeling was voor mij doorslaggevend. De pijn verminderde, ik zag vordering en ik wist nu wat ik er zelf aan kan doen om de klachten tegen te gaan.

 

D te K

 

Fibromyalgie

 

Ik ben een vrouw met jarenlange klachten, o.a. Fibromyalgie, hypermobiliteit en myofasciale pijnen. Het een heeft met het ander de maken zeggen artsen. Ik heb allerlei therapieen gevolgd maar deze hadden weinig resultaat. Enige tijd geleden ben ik naar de pijnpraktijk in Kerkrade gestapt. Voor mij de laatste poging. Na een aantal behandelingen werd de pijn in mijn been (die ik al 4 jaar heb) een stuk minder. Ik doe een aantal keer per dag de oefeningen die Raymond mij heeft geadviseerd, met behulp van een balletje.

Voor mij geen andere therapie meer (meestal op te harde banken), ik ga alleen nog maar naar Raymond.

 

I te H

 

Klachten borst

 

Ik ben bij Raymond terecht gekomen met klachten aan mijn borstspieren na twee operaties aan de borstkas. Voor mij was dit de meest recente poging om mijn pijnklachten te lijf te gaan na behandelingen bij twee fysiotherapeuten, de pijnpoli, een acupuncturist en langdurig medicijngebruik. Na een uitgebreide anamnese en aanvullend onderzoek zijn we begonnen met triggerpoint therapie. Na de eerste behandeling waren de spontane spierkrampen waar ik overdag maar vooral ’s nachts last van had al verleden tijd. Ik kon weer een hele nacht doorslapen. Na een paar behandelingen kon ik voor het eerst in anderhalf jaar weer op de zij slapen. We zijn nu ongeveer twee maanden verder en er is nog wel wat werk te verzetten maar ik ben erg blij dat ik bij Raymond terecht kon en dat hij me zo goed heeft kunnen helpen. In tegenstelling tot een behandeling bij een gewone fysiotherapeut, waar vaak een standaard behandelschema wordt afgewerkt, weinig tijd is voor persoonlijke aandacht, en je vaak naar huis wordt gestuurd met rek- en strekoefeningen die je probleem alleen maar groter maken, onderscheidt Raymond zich door zijn maatwerk-aanpak en zijn oneindige geduld en enthousiasme. De behandeling is altijd afgestemd op jouw specifieke situatie en het huiswerk dat hij je meegeeft in de vorm van oefeningen is altijd zo opgezet dat je jezelf niet overbelast. Een absolute aanrader voor iedereen met chronische pijn- en spierklachten.

 

N te K

 

Beenklachten

 

Ik heb Raymond om advies gevraagd n.a.v. klachten in mijn bovenbenen. Zeurend gevoel en zware benen. Aangezien ik indoor-cycling-lessen geef ervaarde ik dit als belemmering. Raymond heeft daarop een functietest gedaan om de lengte van mijn heup- en beenspieren te meten. Hij verwachte geen problemen in mijn heupen aangezien deze vrij soepel zijn. Wel bleken de spieren in mijn bovenbenen wat verkort. Na de bevindingen van de test kreeg ik als advies het oprekken van de spieren op geleide van pijn. Gelukkig kon ik vanuit mijn ervaringen vanuit de Body Balance een aantal oefeningen gebruiken om het probleem snel op te lossen, waardoor fysiotherapie niet nodig was. Fijn is dat Raymond daarna ook regelmatig even informeerde hoe het gaat.

Daarnaast ben ik diverse keren bij Raymond geweest voor een ontspanningsmassage en sportmassage. Ook hier ben ik zeer tevreden over. De rustige en respectvolle wijze waarop hij met je omgaat ervaar ik als zeer prettig.

Mijn man gaat ook regelmatig naar Raymond voor een sportmassage en ook hij is zeer tevreden.

 

I te K

 

Pijn/stijfheid in handen en voeten

 

Sinds begin van het jaar heb ik pijnklachten in, voornamelijk, mijn handen, polsen, voeten en enkels. Bloedonderzoek heeft reuma, artrose e.d. uitgesloten en dus wordt het op overgangsklachten geschoven. Daar kon ik niet in berusten. Zal zeker meespelen maar ik geloof niet dat men zich hierbij neer moet leggen. Zoekende op internet viel mijn aandacht op het onderzoek en de stelling van Travell en Simons m.b.t. triggerpoints. Heel veel van de door hun omschreven klachten vind ik bij mezelf terug. Uiteindelijk ben ik bij de Pijnpraktijk Kerkrade terechtgekomen voor de behandeling van triggerpoints, een van de vele facetten waarin Raymond gespecialiseerd is. Alleen al de rustige manier van aanpak en benadering maakt dat je je heel erg op je gemak voelt bij Raymond. Het intake gesprek is uitgebreid en geeft de mogelijkheid tot een goede weergave van de klachten. Na de eerste behandeling heb ik al meteen verbetering geconstateerd. De pijn in mijn voeten en in mijn linker hand was al direct minder en de rechter hand voelde veel beter. Ben naar huis gegaan zonder pijn. Meestal heb ik 's ochtends de meeste pijn maar ook dat was de volgende dag veel minder en trok veel sneller weg. Raymond wijst er ook op dat je zelf een bijdrage kunt leveren voor pijnvermindering. Dat ga ik zeker doen maar ik denk, dat ik het meeste baat heb bij de directe behandeling. Die is ook al gepland en ik ben ervan overtuigd dat ik uiteindelijk een goede weg gevonden heb om mijn klachten te laten behandelen. Dank hiervoor.

 

TP uit H

 

Neuromusculaire - en APS Therapie toepasbaar bij:

 • Pijnklachten/tintelingen
 • Klachten aan het bewegingsapparaat
 • Sportblessures
 • Chronische ontstekingen
 • Frozen shoulder
 • Mygraine
 • CTS
 • RSI/CANS
 • Whiplash
 • Wondgenezing
 • Burn out
 • Depressie

Voor meer info m.b.t. aandoeningen, symptomen klik op de desbetreffende onderstaande link: