Art of Touch

Sport- en ontspanningsmassage, triggerpointmassage, tantramassage, yogamassage, sweda, lomi-lomi-massage, dryneedling, APS Therapy. 

Header Content Region

Insert text, image or banner ads here, or just delete this text and leave this area blank!

portfolio1 portfolio2 portfolio3 portfolio4 portfolio5 portfolio6

Massage

 

Ontspanning

Even alle gedachtes weg

Massage

Stretch

Energiebanen behandelen

De praktijk

Warme sfeer en ruim

Massage

Een stretch

small portfolio1 small portfolio2 small portfolio3 small portfolio4
themed object
Praktijk voor Massage en Therapie

Beleef een massage anders, boek massage op een futon, verdiep het met yoga en meditatie.

Een voorzichtige kennismaking met massage, boek een
Thaise Yogamassage, deze is met kleding aan .
get in touch

Massages

In een sfeervolle ruimte ontvangt u een
zorgvuldig op uw wensen afgestemde massage.

Duo-yoga

Describe the photo or the page it links to

U richt zich volledig op uw ontspanning en voelt
de energie weer stromen na de sessie. U kunt dit
ook combineren met een massage.

Therapie

Mijn specialisatie is dry-needling, een zeer effectieve manier van klachtenbehandeling gecombineerd met diverse andere lichaamsgerichte therapiën voor een optimaal effect.

Menu

Oxytocine

Het hormoon wordt bij iedereen aangemaakt bij positief onderling contact, zoals massage, strelen, knuffelen en vrijen. Het is een stof die niet alleen werkt op de melkklieren en de baarmoeder, maar zorgt dat je knuffelen fijn vindt, dat je je geborgen voelt en dat je ook nog eens ontspant bij een liefdevolle aanraking. Het knuffelhormoon is één van de redenen dat massage zo’n ontspannend effect heeft, niet alleen op het lichaam, maar ook op de geest.

Het knuffelhormoon blijkt namelijk in de hersenen te werken als een neurotransmitter; het zorgt dat de hersendelen die betrokken zijn bij positieve emoties en een goed gevoel gestimuleerd worden en remt bovendien allerlei mentale en lichamelijke problemen die ontstaan als gevolg van stress en het stresshormoon. Het knuffelhormoon is dus zowel hormoon als neurotransmitter, maar heeft zijn ‘knuffeleffecten’ vooral te danken aan zijn werking als neurotransmitter.

Oxytocine als sociaal hormoon

Ook voor volwassenen kan een regelmatige massage goed zijn, omdat het de aanmaak van het knuffelhormoon stimuleert. Dit is niet alleen goed omdat het je een lekker gevoel geeft en helpt te ontspannen, het kan ook helpen bij sociale problemen.
Zo blijkt uit onderzoek dat het knuffelhormoon kan helpen tegen sociale angst. Mensen die een angststoornis proberen te overwinnen, blijken dat sneller te kunnen doen met behulp van oxytocine.
Dit werkt echter alleen maar als ze proberen te herstellen in nabijheid en met hulp van anderen.
Als ze alleen zijn, werkt het niet.
Dat komt waarschijnlijk doordat het knuffelhormoon mensen dichterbij elkaar brengt, het is een sociaal hormoon.

 

 Onderga je regelmatig een massage, dan weet je hoe ontspannend dit kan werken. Je laat alle stress varen en ervaart een compleet gevoel van welzijn. Maar massage doet nog veel meer dan je alleen maar goed laten voelen. Recent wetenschappelijk onderzoek toont op unieke wijze aan dat massage zowel psychische als lichamelijke gezondheidsvoordelen biedt.

Voordelen Zweedse massage

Uit het onderzoek naar de samenstelling van het bloed van de mensen die een Zweedse massage hadden ondergaan bleek dat er een duidelijke toename van lymfocyten was. Lymfocyten zijn een type witte bloedcellen, die verantwoordelijk zijn voor het tegengaan van schadelijke invloeden van buitenaf, oftewel ze zorgen voor het goed functioneren van het immuunsysteem. Ook bleek dat na een Zweedse massage het cortisol-niveau afnam.
Cortisol is een hormoon dat vrijkomt als reactie op stress.
Daarnaast was er ook een duidelijke afname van het antidiuretisch hormoon. Dit hormoon speelt een rol in agressief gedrag.
Samengevat kunnen we stellen dat Zweedse massage het immuunsysteem verbetert en stress en agressie vermindert.

Voordelen lichte massage
De massages die bestonden uit lichtere aanrakingen hadden een aantal andere uitwerkingen op het lichaam. Het niveau aan oxytocine nam toe. Oxytocine is een hormoon dat je een gevoel van veiligheid en gebondenheid geeft. Het maakt je beter bestand tegen stress en laat het lichaam sneller tot rust komen. Een andere bevinding was dat door deze vorm van massage het corticotropin-releasing hormoon (CRH) afneemt, een hormoon dat de aanmaak van cortisol stimuleert. Het zorgt er dus voor dat stress vermindert. Samengevat zijn de effecten van massages met lichte aanrakingen het krijgen van een gevoel van veiligheid en verbondenheid en de afname van stress.

Conclusie: gezond door massage
Dankzij massages word je minder snel ziek vanwege de positieve effecten op het immuunsysteem en ook lichamelijke ziektes die worden veroorzaakt door stress krijgen minder kans. Verder nemen ook psychische klachten als onrust en stress af of worden voorkomen. De resultaten van het wetenschappelijk onderzoek zijn heel duidelijk; massage is een doeltreffende manier om zowel de psychische als lichamelijke gezondheid te bevorderen.

RecentEvents

Describe the photo or the page it links to

The Recent Events content includes an image that 'AUTO' scales. No need to resize the image, the CSS style sheet will resize the images for you, once rendered in your web page.

Massagepraktijk Art of Touch

Geef U zelf in deze tijd een moment van ontspanning en rust.

Ontvang een massage, op uw wensen afgestemd. Of dit nu een ontspannings- of een therapeutische massage is, ze zullen met evenveel zorgvuldigheid worden gegeven .

U zult zich daarna heerlijk ontspannen en energiek voelen.

Wilt U het effect van de behandeling meer verdiepen, combineer de massage met duo-yoga op de futon.


Bent U op zoek naar een leuk geschenk voor iemand, vraag naar onze cadeaubon.


Heeft U klachten dan zijn diverse therapieën mogelijk om uw klachten te behandelen.

Denk aan: hoofdpijn, nek/schouderklachten, rugpijn.

De therapeut is aangesloten bij de NMTN en de koepelorganisatie NIBIG, op basis daarvan is vergoeding mogelijk van behandelingen.

Kijk voor meer informatie op de button "Therapie".

slide up button