Memories

Op deze pagina plaats ik al mijn herrineringen en foto's daarvan. Gewoon ook leuk voor mij later. Steeds als ik mij weer wat herriner schrijf ik het op.

Oudste herrinering

Mijn oudste herrineringen zijn de vakanties op De Remboe in Epe. Uiterst primitieve hutjes maar leuk dat het er was. Vanuit Amsterdam op de Mobylette elke zomer naar Epe. Daar had ik ook mij eerste vriendinnetje. Geen idee meer hoe zij heette.

Voor het afscheid van de kleuterschool kwamen wij speciaal terug van vakantie, althans mijn moeder en ik.

In de weekeinden gingen wij met mooi weer op de brommer naar de hei bij Bussum. Ik altijd bij mijn moeder en mijn zus altijd bij mijn vader.
Over de verhoudingen in ons gezin zal ik het niet hebben maar echt een samenhorigheid was er niet.

School

In de derde klas, tegenwoordig groep 5, van de 4e montesorrischool kreeg ik ook weer een vriendinnetje, Dolly. Zij woonde op de Spinozakade. Elke dag liep ik om op haar op te halen. Helaas was de liefde over toen ik bleef zitten en zij wel overging.
op die school heb ik ooit een blikseminslag gezien in de Amstel Brouwerij die aan de school grensde. Een bolbloksem en een hoop geknetter, zal het nooit vergeten. Er brak overigens verder geen brand uit het was wel indrukwekkend.

In het begin van de vierde klas ging ik naar de de Pieter Hooglandschool omdat ik met rekenen heel veel achter was geraakt. Vond dat een verschrikkelijk vak en er was te weinig aandacht voor dit probleem.Op die school was een roodharig meisje, sorry ook weer de naam vergeten, die smoor verliefd was op mij. Alleen ik was dat niet op haar. De achterstand in rekenen heb ik daar overigens zo goed als weggewerkt.

Een schoolreisje kan ik mij herinneren. Een week naar Nunspeet in het Jan Willem Roskamhuis. Geen idee meer wat wij daar hebben gedaan.

In het vervolgonderwijs, De Calvijnschool in Amsterdam, werd al lijm gesnoven, solutie om banden te plakken. Zelfs op een examendag werd er lijm gesnoven, heb daar nooit van begrepen wat daar stoer aan was.

Thuis

In de Hemonystraat kon je nog gewoon op straat spelen, er waren wel auto's maar nog niet veel. De melkboer op de hoek had een Opel Kaptein met grote omposante vleugels achterop. In de straat was verder nog een kruidenier de Centra, slagerij Kea een bakker en een groenteboer. Later kwam er in de Van Woustraat een P. de Gruyter supermarkt.

De zaterdag voor Pinksteren was er altijd luilak. Vroeg opstaan en belletje trekken, er waren altijd mensen die de bel niet hadden uitgezet en elk jaar boos werden als er werd aangebeld om 6 uur 'smorgens.
Heb zelfs ooit een politiecharge meegemaakt, 50 jaar geleden dus. De Van Woustraat werd met fietsen geblokkeerd en dat vonde de politie niet goed.
Traditioneel waren de luilaksbollen. Gewoon kleine witte bolletjes maar wel nog warm uit de oven. HEERLIJK!

IJmuiden

Mijn oma woonde in IJmuiden in de Scheldestraat. Dat was tegen de duinen aan. Vond het dus helemaal niet erg om naar mijn oma te gaan, kon ik lekker de duinen in. De Herenduinweg was toen nog niet aangelegd en je kon dus ver de duinen in. Blijkbaar bleef ik een keer lang weg en werd er een zoektocht naar mij ingesteld. Was mij van geen kwaad bewust.

1e Treinreis

Nou ja treinreis, het was meer tram dan trein. Het ging om de blauwe tram van Amsterdam naar Zandvoort.
De echte treinreis ging van Haarlem naar Rotterdam. Mijn opa nam mij mee naar zijn familie op Tholen, Sint Annaland. Zelf vond ik reuze spannend zo'n verre reis met een trein.

Op het "'t Toefje", dat jongetje met dat zwarte broekje ben ik. Die oude man moet denk ik de vader van mijn opa zijn.