Loopbaan

Na mijn schooltijd 1966 ben ik gaan werken in de Bijenkorf in Amsterdam, op de afdeling heren cosmetica. Daar verkocht ik elektrische scheerapparaten, scheerkwasten, scheerzeep, scheermessen, after aftershave, eau de toilete enz.

In 1968 bij de keuring voor de dienstplicht ben ik voorgoed ongeschikt verklaard. Met maar 1 goed werkend oog, heb een lui linkeroog, wilde zij mij niet hebben bij defensie

Daarna ben ik wel aan mijn toekomst gaan denken. Elektrotechniek heeft altijd mijn voorkeur gehad en ging dan ook een baan in die richting zoeken. Zo kwam ik terecht bij Van Pool tot Pool in Amsterdam. Geweldige tijd gehad, verkopen en adviseren van audio en video apparatuur was mij echt op het lijf geschreven, al zullen de meningen daarover uit mijn begintijd wel verdeeld zijn. Hoe iets te verkopen heb ik wel geleerd van Andre Pool.
Na 4 jaar had ik het daar wel gezien en ben in 1972 gaan werken bij Stok ook in Amsterdam. Daar ben ik gebleven tot 1978.
Daarna had ik het wel gezien in de detailhandel. Minstens 50 uur per week was wel erg veel. Zag daardoor mijn pas geboren dochter amper, en de beloning was ook niet iets om blij van te worden.

Het enige alternatief was dan toch een 'saaie' kantoorbaan, iets wat ik nooit zag zitten. Maar ja, als ik minder uren wilde columns omdat ik ook nog wil leven, heb je geen keuze.
Die kantoorbaan vond ik bij Westland/Utrecht Hypotheekbank in Amsterdam.  Die eerste week wist ik niet wat mij overkwam. Gewoon om 9.00 beginnen en om 17.00 alweer naar huis in plaats van 19.00. Koffiepauze, lunchpauze, theepauze. Wat een leven zeg, en nog meer verdienen ook.

Het beviel mij duidelijk dus wel in die helemaal niet saaie kantoorbaan. En vroeg al snel om een studieadvies. Uit een test bleek dat er een boekhouder in mij schoolde. Dat was lachen natuurlijk, deze commerciële jongen als boekhouder, dat kon toch helemaal niet.
Het bleek dus wel te kunnen. Binnen 3 jaar had ik zowel de diploma's PD-Boekhouden als MBA.  Via 1 jaar op de boekhouding kwam ik terecht op de salarisadministratie waar ik het 20 jaar heb uitgehouden. Westland/Utrecht Hypotheekbank maakte onderdeel uit van de ING Groep. Tot begin deze eeuw kon Westland/Utrecht Hypotheekbank zelfstandig beleid voeren. Daarna werd alles gecentraliseerd.

In 1986 deed de PC zijn intrede op de afdeling. Inmiddels had een Ambi certificaat gehaald, Ambi I1. Pieter had dus verstand van PC's kreeg dan ook het beheer over die ene PC. Op die ene PC werd ook een heus personeelsinformatiesysteem geïnstalleerd en natuurlijk moest ik ook dat systeem beheren en inrichten.
Al snel kwamen er meer PC's en binnen de kortste keren beheerde ik een compleet netwerk en ik maar beheren en cursussen volgen. Na verloop van tijd werd het beheren dan ook mijn hoofdtaak. Daarbij hoorde ook het leveren van management rapportage, kengetallen opleveren, voor interfaces zorgen met andere systemen.

De overstap van salarisadministratie naar IT afdeling is dan ook een logisch gevolg daarvan. Sinds september2001 ben ik werkzaam op de IT afdeling van ING als Restricted Security Officer (RSO) van de afdeling UserAdministration

INGbesloot in december 2006 dat de afdeling waar ik werkzaam was werd geoutsourced.
Naast het besluit tot outsourcen naar Atos Origin werd ook het besluit genomen dat iedere medewerker die te columns kreeg met outsourcen en 57,5 jaar oud kon gebruik columns van de alom geprezen VUT-regeling. Vanaf 1 maart 2007 zit ik in dan ook in de VUT.

Na een heerlijk tijd van doen waar ik zin in had begon het weer een beetje te kriebelen. Hele dagen wilde ik niet meer werken en veel reizen ook niet. Mijn aandacht werd getrokken door een advertentie van TNT postbesteller. Lekker een paar uur buiten bewegen leek mij wel fijn. Begin oktober 2007 ben ik begonnen in Alphen aan den Rijn, depot Wikkestraat met:

  • wijk 205 - Doornenburg, Walenburg, Assumburg, Essenburg en Engelenburg
  • wijk 102 - Junostraat, Ceresstraat, Zonneweg, Argostraat, Antarestraat, Orionstraat, Poolsterstraat, Castorstraat, Polluxstraat
  • wijk 307 - , Champion, Elfenbankje, Koraalszwam, Elzekrulzoom, Houtzwam

In mei 2008 kreeg ik de wijk 104 - Jeltje de Bosch Kemperstraat, Marie Houtmanstraat, Joke Smitstraat, Betsy Perkstraat, Wilhelmina Druckerstraat, Suze Groenewegstraat, Roosje Vosstraat en Alida de Jongstraat. Per 1 november 2008 ben ik daarmee gestopt. De verdiensten zijn te laag ten opzichte van de werkzaamheden, erg veel folders verspreiden maakt het ook al niet leuk .

In december 2009 heb ik mij aangemeld als vrijwilliger bij het Gilde Alphen aan den Rijn. Voor het Gilde verzorg ik de maandelijkse fietstocht en help mensen aan huis met technische problemen aan o.a. tv en pc.
Daarnaast heeft het Gilde een toeristisch informatiepunt annex VVV agentschap geopend in Alphen aan den Rijn. Hiervoor heb ik fiets- en wandelroutes gemaakt en zorg voor het verkoop assortiment en foldermateriaal. Erg leuk om te doen.

| pagina bijgewerkt op: 03.10.2015 14:08 | © 2015 Pieter de Vries. All Rights Reserved |