Genealogische site

van Piebe Belgraver

To the English version of this homepage


Januari 2016. Na lange tijd een zeer grote update met honderden aanvullingen en verbeteringen.


Wat vindt u op deze site?

Op deze webpagina's vindt u een gedeelte van het resultaat van ruim 20 jaar onderzoek naar de familierelaties van mij en van mijn vrouw. Behalve genealogische gegevens over onze directe voorouders, heb ik veel gegevens verzameld van diverse families Belgraver, Borgardijn, Schokker en Jetten, de namen van onze ouders. Hierdoor is van deze families zo langzamerhand een redelijk compleet beeld ontstaan. Ook van een groot aantal aanverwante families heb ik informatie verzameld. Een uittreksel van deze gegevens vindt u op deze website.

Veel families hebben lange tijd in Weststellingwerf (Friesland) gewoond. Van die gemeente ben ik bezig met gezinsreconstructies, vooral uit het westelijk gedeelte van die gemaante. Voor de insiders blijkt dat ook uit mijn namenlijst.

Wilt u meer informatie dan ik op deze site heb opgenomen? Stuur dan een e-mailtje aan piebe@ziggo.nl. Heeft u verbeteringen of aanvullingen op de opgenomen gegevens, dan zal ik deze graag verwerken.

Uit privacy overwegingen zijn bij (mogelijk) nog in leven zijnde personen de geboorte- en huwelijksdata vervangen door uitsluitend jaartallen. Indien u bezwaar heeft tegen het opnemen van gegevens van levende personen dan zal ik deze op uw verzoek verwijderen..

Familie Toelichting
Namenlijst Van de 30.000 achternamen in mijn bestand.staat hier een overzicht van de namen die 25 of meer keer voorkomen. Deze lijst wordt binnekort bijgewerkt.
Belgraver Mijn kwartierstaat, uitgaande van mijn kinderen, hoofdzakelijk kwartieren uit Groningen, Friesland, Overijssel en Gelderland.
Belgraver Mijn familie, afkomstig uit de stad Groningen. Alle Belgravers in Nederland stammen af van deze familie!
Borgardijn De familie van mijn moeders kant; uit Gelderland, hoofdzakelijk Arnhem. Een hele kleine familie, ik ken maar ruim 100 nakomelingen.
Jetten/Tuiten Nakomelingen van Klaas Jans Jetten uit Kolderveen in Drenthe. Een deel van de nakomelingen nemen in de eerste helft van de 19e eeuw de familienaam Jetten aan. Een groot deel van deze familie verhuist via Giethoorn naar Friesland.
Schokker 1 De uit Wanneperveen (N.W. Overijssel) afkomstige Schokkers. Na 1750 zijn zij verhuisd naar Friesland. Meer dan 2100 nakomelingen zijn bekend. Mijn vrouw is één van hen.
Schokker 2 Parenteel van een katholieke familie Schokker uit Steggerda (gem. Weststellingwerf - Friesland).
Schokker 3 Een familie hoofdzakelijk afkomstig uit Dalfsen (Overijssel).
Schokker 4 De Hoogeveense (Drenthe) familie Schokker.
Schokker 5 De Schokkers uit Volendam (Noord-Holland).
Schokker 6 Nakomelingen van de familie Schokker uit Enkhuizen. Voor een deel eerder gepubliceerd in Nederland's Patriarchaat, maar aangevuld met recentere gegevens.
Schokker 10 Nog een Schokker familie uit Haskerland (Friesland).

 


Turfmakers

Veel van de voorouders van mijn vrouw kwamen oorspronkelijk uit Noord-West Overijssel. Vanaf de tweede helft van de 18e eeuw trokken zij naar Friesland om daar turf te gaan winnen. Het artikel Harvesting Peat Became a Way of Life beschrijft deze trek. Een in Nederland uitgegeven boek hierover is "De Gietersen in Friesland", geschreven door dr. Jochem Kroes en in 1996 uitgegeven door de Fryske Akademy.


Links

Een aantal belangrijke links voor mijn (en mogelijk uw) onderzoek vindt u op deze pagina.


Wilt u meer weten over wie ik ben en waarom ik deze hobby bedrijf? Lees dan hier verder.


Copyright 1999-2016 Piebe Belgraver, Zoetermeer. - Laatste wijziging: 19 januari 2016
Het overnemen van gegevens voor eigen gebruik is - mits met bronvermelding - toegestaan.
Ieder ander gebruik is een inbreuk op het copyright.

Ik beheer mijn genealogische gegevens met PRO-GEN 'Genealogie à la Carte'
© J. Mulderij & D.J. Scholte in't Hoff, Markelo, The Netherlands

Ik houd mijn bezoekers bij met: