OVER MIJ

Hallo bezoeker van deze website. Ik ben Pieter, geboren en getogen in Breda, (1970) en ben sinds 2006 flink aan het fotograferen geslagen.

Vanaf ca. 1995 t/m 2003 heb ik analoog de plaatjes geschoten. Daarna heb ik achtereen volgens met een HP Photosmart 735, Kodak DX6490 en een Sony DSC H2 gefotografeerd.

Sinds 2010 ben ik in het bezit van een Olympus E 620 (DSLR) in combinatie met groothoek en een teleobjectief en dat bevalt me erg goed. Met deze camera heb ik ook het 2e jaar van een fotografie opleiding in de Nieuwe Veste te Breda afgerond.

Ik ben nog niet zo lang bezig met het fenomeen zwart-witfotografie. Maar ik probeer de vorm, essentie en de sfeer in iedergeval wel met eigen inzicht en gevoel te grijpen.

Naast het fotograferen luister ik naar allerlei genres muziek, lees ik graag over architectuur, geschiedenis en ben ik veel op het internet te vinden.

~ Mijn inspiratie heb ik gevonden bij verschillende fotografen o.a. Ansel Adams, Imogen Cunningham, Edward Weston en Peter Keetman.~

~ De overige inspiratie haal ik o.a. uit oude zwart-wit films, boeken, foto's, muziek, documentaires of tijdens een wandelingetje.~