Wattcher begin van de paginaWattcher

Website leverancier: www.wattcher.nl

De Wattcher is op elk type elektriciteitsmeter te installeren. Het Wattcher pakket bevat drie producten: de Wattcher, een meetsensor en een verzendunit. De meetsensor en de verzendunit horen in de meterkast: de meetsensor kunt u zelf aanbrengen op de elektriciteitsmeter, de verzendunit hangt u ernaast. Deze unit stuurt het gemeten signaal door naar de Wattcher. De Wattcher kunt u vervolgens overal in huis in een stopcontact plaatsen.
De Wattcher heeft drie weergavestanden. Deze kun je bedienen met de rode knop op de Wattcher.

1. Huidig gebruik

Het ‘huidig gebruik’ laat zien hoeveel elektriciteit op dat moment in huis wordt gebruikt door alle apparaten, lampen, transformatoren, enz. samen. Zet je een waterkoker aan die bijvoorbeeld 2000 Watt gebruikt, dan is dat meteen terug te zien op de Wattcher. Niet alleen zal het getal dat de Wattcher weergeeft 2000 Watt hoger zijn, ook zal de Wattcher in een hoger tempo oplichten en weer dimmen. wanneer je denkt dat je alle aDe Ook kun je het sluipgebruik zien, mocht je denken dat alle apparaten in huis uitstaan. Zo geeft het je de mogelijkheid om op zoek te gaan naar de apparaten die toch nog energie gebruiken.

2. Daggebruik

Deze instelling laat zien hoeveel elektriciteit je huishouden heeft gebruikt tijdens de voorafgaande 24 uur. Je kunt ook verschillende dagen met elkaar vergelijken, door per dag het daggebruik te noteren. Wanneer het daggebruik omlaag gaat ben je aan het besparen! De waarde wordt uitgedrukt in kiloWattuur (kWh) per dag, ofwel kiloWattdag (kWd).

3. Streefgebruik: alles onder controle

Op de Wattcher kunt u een streefgebruik instellen. U kunt bijvoorbeeld als doel stellen om niet meer dan een bepaalde hoeveelheid elektriciteit per dag te gebruiken. Dit stelt u in op de Wattcher in kWd (=kWh per dag).
De Wattcher laat dan zien of uw gemiddelde gebruik hoger of lager is dan dit streefgebruik. Dit wordt in procenten weergegeven: Geeft de wattcher 100% weer, dan gebruikt u precies zoveel als u van plan was. Is het percentage lager dan 100%, dan heeft u minder gebruikt dan u tot doel had gesteld. Als de wattcher meer, bijvoorbeeld 120% aangeeft, betekent dit dat u 20% meer heeft gebruikt dan u wilde.
Dit percentage wordt niet berekend over een dag, maar over 7 dagen, Om grote schommelingen te voorkomen.

Datalogger

De Wattcher datalogger is een extra module die gekoppeld is aan de internet modem. Via Wattcher Online en Wattcher Mobile worden gedetailleerde energiepatronen zichtbaar, en zie je of je over langere tijd aan het besparen bent.

De datalogger is te gebruiken in combinatie met een Wattcher display set. Bestaande display sets kunnen hiervoor worden gebruikt en gesynchroniseerd met de datalogger. Met een extra zender kun je zowel verbruik als opwekking zien. Zo kun je streven naar een neutrale energiebalans!

De Wattcher is onderdeel van de HomeWizard Energy Kit.

homewizard-energy-kit

De HomeWizard energy kit bestaat uit alle producten van de starter kit, plus een Wattcher energiemeter. Zo ben je in 1 keer klaar om te schakelen, temperatuur te meten en het energieverbruik bij te houden op je iPhone. 

Met de bijgeleverde schakelaars kun je 2 lampen (of andere apparaten) draadloos schakelen. De thermometer kan overal geplaats worden voor een nauwkeurige meting van de temperatuur en luchtvochtigheid. Door ook de Wattcher te installeren ben je helemaal compleet, en heb je overal inzicht in het energieverbruik.

Kijk voor uitgebreide informatie over de HomeWizard, KlikAanKlikUit of sensoren even op de informatie pagina of bij de veelgestelde vragen.