Greenchoice Boks, Boks Slim en Boks Live boksbegin van de pagina

Website leverancier: www.greenchoice.nl/boks

appHoeveel stroom verbruikt de vriezer? Wat gaat er op aan verlichting? Wat kost die douchebeurt? Binnenkort is dit in één oogopslag zichtbaar op telefoon en tablet. Dankzij BOKS, de nieuwste energieservice voor inzicht en besparen. Uniek is dat BOKS het verbruik per apparaatgroep gedetailleerd weergeeft en met persoonlijke bespaartips Nederland uitdaagt om op een leuke manier te besparen. Doel is om energieverspillend routinegedrag aan te pakken. BOKS is gratis beschikbaar voor Greenchoice klanten in de Greenchoice-app. 

Wat is het voordeel van BOKS?

Met BOKS heeft u altijd en overal direct inzicht in uw energieverbruik. Dit inzicht maakt het makkelijker om uw energieverbruik te controleren en hierop te besparen. Greenchoice helpt u graag een handje om uw energierekening op een leuke manier nog verder naar beneden te brengen. Goed voor het milieu, uw kennis en uw portemonnee!

Hoe werkt BOKS?

BOKS werkt met een slim algoritme dat het verbruik in huis precies weergeeft. Elk apparaat heeft namelijk een ander verbruikspatroon: de espressomachine geeft pieken, de verwarming slaat aan op bepaalde tijden en de wifi-router laat stabiel verbruik zien. BOKS rekent precies uit hoeveel gas en stroom waar naartoe gaat en koppelt dat aan relevante persoonlijke bespaartips.

Hoe wordt mijn verbruik per apparaatgroep berekend? 

Als u een slimme meter heeft kan BOKS de meterstanden per kwartier opvragen. Hiervoor kunt u via de app toestemming geven. In uw verbruiksgegevens worden verbruikspatronen herkend. Ieder apparaat heeft een uniek verbruikspatroon. Bijvoorbeeld; een waterkoker heeft een kort, hoog verbruik, terwijl een wasmachine verschillende pieken achter elkaar heeft. Door alle verbruikspatronen te analyseren, wordt in kaart gebracht wat per apparaatgroep wordt verbruikt.

Met BOKS Live in de Greenchoice app heb je toegang tot een aantal unieke functionaliteiten:

Live inzicht in je stroomverbruik

Je ziet om de 10 seconden wat er in je huishouden verbruikt wordt. Knip je een lampje aan, dan zul je dit direct terugzien in de Greenchoice app.

Een extra nauwkeurige energiespecificatie per apparaatgroep

Dankzij live inzicht in je stroomverbruik kunnen wij je een zeer nauwkeurige energiespecificatie aanbieden, zodat je precies weet hoeveel de verschillende apparaatgroepen verbruiken.

Handig via de Greenchoice app

Je hebt geen extra stekkers nodig om gebruik te maken van BOKS Live. Greenchoice levert je alleen een klein apparaatje dat je zelf gemakkelijk aansluit op je slimme meter. Er zijn dus geen installatiekosten nodig.