STAMBOOM familie leon

STAMBOOM FAMILIE LEON RAUSCEDO (SANTA GIORGIO DELLA RICHINVELDA), FRIULI, NOORD-ITALIE

S

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op 06-09-2005 22:00:57

English      Espagnol    Italiano

* Binnenkort ook informatie over de achternamen Jak, Langreder, Honing en Venlet*

Ancestors of Nylka
Nanuschka Leon (updated 15-4-04)

Report (updated 15-4-04)

Links naar andere stamboompagina's:

www.stamboom.org
www.stamboompagina.nl
www.stamboomsurfpagina.nl
www.genealogy.com
www.familytree.com
www.ngv.nl

Links naar sites betreffende de omgeving waar mijn voorouders vandaan komen (voor zover bekend):

www.lignano.com
www.lignano.it
www.bccsangiorgiomeduno.it/
html/banca/filiali/rauscedo.html
www.vivairauscedo.com
www.cantinarauscedo.com
www.coraledirauscedo.it
www.comune.san-giorgio-
della-richinvelda.pn.it/

Fotogallerij/Photogallery

Deze website is gemaakt voor personen die op zoek zijn naar familieverwanten met de achternaam Leon, Basso en/of d'Andrea (Giuseppe) en/of d'Andrea (Gionbata). Ook de naam Cancian komt in deze stamboom voor. Deze site is nog niet volledig maar het begin is er. In eerste instantie gaat het hier om familie met de naam Leon maar uiteraard ben ik ook geïnteresseerd in de familie van mijn moeders kant. Daarbij gaat het vooral om de namen Visser en Calis maar zover ben ik nog niet helemaal. Ik zal mijzelf even voorstellen.

Mijn naam is Nylka Nanuschka Jak-Leon. De volgende gegevens met betrekking tot de naam Leon zijn mij bekend. Het verhaal luidt dat omstreeks het jaar 1800 een man (met de achternaam Leon) uit Spanje een bakkerij is begonnen in Rome. Hij trouwde met een vrouw uit Noord-Italië en is die kant op verhuisd. Hij had 5 zonen. Het is mij niet bekend of dit familie van onze familie is. De familie van mijn vaders kant komt uit Noord-Italië. 

Zij woonden aan de Via Viussa (later zijn zij verhuisd naar een huis aan de Via Poligono) in Rauscedo. Mijn opa is op jonge leeftijd naar België gegaan (vermoedelijk in het jaar 1925) en vervolgens in Nederland terecht gekomen (vermoedelijk in het jaar 1927). Hij trouwde met de handschoen met mijn oma (1936) en zij is vervolgens ook naar Nederland gekomen (in het jaar 1936). Tijdens de tweede wereld oorlog zijn zij teruggeweest in Rauscedo (in 1942) (beter bekend als San Giorgio della Richinvelda). In 1947 ging mijn opa weer terug naar Nederland en vervolgens mijn oma met de kinderen en dat was in november 1948. Mijn opa had verder nog een appartement in Lignano Sabbia d'oro waar wij vaak de zomervakantie doorbrachten.

In maart 1953 is mijn opa naar Venezuela gegaan om te werken en is ongeveer anderhalf jaar later teruggekeerd naar Nederland (oktober 1954).

 

 

Voor meer informatie, verkeerde gegevens, aanvullingen, opbouwende kritiek of andere zaken kunt u dat emailen naar: nylengus@wanadoo.nl

                       

WIL JIJ EEN EIGEN STARTPAGINA OVER STAMBOOMONDERZOEK OF WELLICHT IETS ANDERS KLIK DAN OP ONDERSTAANDE LINK! HET IS GRATIS!

Startbewijs

Klik hier om naar de site te gaan!