Korenmolen

CERES
Copyright © Alle rechten voorbehouden. Molen CERES AJR
Home. Brood. Geschiedenis. Contact. Techniek.


Op de CERES wordt tarwe gemalen dat in eerste instantie gebruikt wordt om brood te

bakken. In dit volkoren tarwemeel zitten de gezonde ingrediënten: zemelen, de kiem ook       wel gries genoemd, en de bloem.

Een gedeelte van het gemalen tarwe wordt in de verhouding 1:4 gemengd met boekweit       waardoor een heerlijk pannenkoekmeel ontstaat.

De tarwe die we gebruiken komt uit Nederland, zo hebben we het uit de flevopolders       gehad en de laatste zending komt uit Zeeland. Het is  EKO  tarwe dat het etiket       BIOLOGISCH mag dragen.


Op woensdag is het meestal ‘broodbakken` dag. Dan gaat Ton aan de slag met zout, gist, suiker, water of melk, meel uit eigen molen en is het elke keer weer een verrassing wat er uit de broodbak machine komt.


Zoals de rechter foto laat zien kan er een zeer mooi brood gebakken worden uit ons eigen meel.

De linker foto laat zien dat we tussen de middag in de molen heerlijk zitten te genieten van ons  eigen gebakken twaalfuurtje.


Een zeer gezonde boterham tegen aantrekkelijke prijs en we weten precies wat er ingaat, een heel leuke hobby die ook nog eens lekker is.

VERKOOPPRIJZEN: op de CERES


1 kg volkoren tarwemeel   € 1,40.

1 kg volkoren speltmeel    -  2,10

1 kg tarwebloem                -  1,75

500gr. pannenkoekmix      - 1,20 (boekweit/tarwe)

500gr, pannenkoekmix     -  1,50 (boekweit/spelt)


Nu ook  zemelen en griesmeel.

Nu ook verkrijgbaar volkoren SPELTMEEL!


Het oudste graan dat reeds vóór 7000 v.Chr. V       verbouwd werd, en wordt beschouwd als de       voorloper van de huidige tarwesoorten.

“Spelt maakt deugdelijk bloed, geeft een rein          gemoed en de gave van blijmoedigheid”.

Ceres ceres ceres ceres ceres ceres