Metis Massage Home Behandelingen Voor Bedrijven Nieuws & Acties Prijzen Contact Over mij
Manuele Lymfedrainage
Manuele Lymfedrainage is een massagevorm die het lymfestelsel stimuleert. Deze stimulatie is nodig om het teveel aan zichtbare en onzichtbare vocht in ons lichaam beter en/of sneller via de lymfevaten af te voeren. Het afvoeren van vocht is belangrijk. het vocht kan drukken op zenuwen, bloedvaten en/of spieren. Het bijzondere van Manuele Lymfedrainage is, dat deze niet alleen gericht is op de drainerende (vochtafvoerende) werking van het lymfestelsel, maar vooral ook op de voedende en zuiverende werking van al het lichaamsvocht. Het menselijk lichaam bestaat voor 2/3 deel uit vocht. Dit vocht bevindt zich in- en rondom alle lichaamscellen,de bloedbanen, lymfbanen en de hersenbanen.
Metis: Eerste vrouw van Zeus Metis: Eerste vrouw van Zeus Metis: Eerste vrouw van Zeus Metis: Eerste vrouw van Zeus
Na behandeling van borstkanker is de okselklier verwijdert. Hierdoor wordt het vocht niet meer goed verwerkt door het lichaam. De tape zorgt ervoor dat het vocht naar de nog wel werkende okselklier wordt geleid.
Na een blessure waarbij vocht in het gewricht is ontstaan kan dit veel pijn geven door de druk die is ontstaan. Door het aanleggen van tape kan het vocht sneller worden afgevoerd.