attery

e iesewoesels

Wij zijn een kleine cattery in Delft. Wij hebben momenteel vijf poezen, Wiesje, Melody, Robijntje, Tiffanie en Molly en zij zijn dan ook koningin en prinsesjes van ons kasteel (een vierkamerflatje, maar ach, weten zij veel) en wij zijn hun nederige personeel. Ze zijn vrij om te gaan en staan in huis waar ze maar willen.

Toen ik in de zomer van 2002 besloot een poes aan ons gezin toe te voegen, had ik niet gedacht, dat ik met een raskat thuis zou komen. Immers, de asiels zitten vol met hele lieve poezen, die voor een habbekrats op een nieuw, liefdevol gezin zitten te wachten. Maar surfend op internet kwam ik het ras Ragdoll tegen en ik was meteen totaal verkocht. Een mooie poes, maar vooral het karakter van dit ras sprak mij zeer aan. Ik heb het in mijn omgeving nog wel uit moeten leggen, maar uiteindelijk heeft onze Wiesje de harten van de mensen om ons heen toch moeiteloos weten te veroveren.

Het was in eerste instantie niet de bedoeling een cattery te beginnen, ik wilde gewoon een poes, maar toen ik een paar keer ons kitten Wiesje en haar broertjes had meegemaakt en ragdollpoezen in het echt had gezien en dus helemaal verliefd op het ras was geworden, was het idee van 'eens een nestje' toch al gauw geboren.

Bijna een jaar na de komst van Wiesje bleken we toch nog genoeg knuffels over te hebben voor een zusje voor Wiesje en kwam Melody bij ons wonen. Toen we na acht maanden nog steeds wel wat knuffeltjes over hielden, is de Belgische beauty Robijntje bij ons ingetrokken.

In juni 2005 werd bij ons het eerste nestje geboren en kon ik de verleiding toch niet weerstaan om hieruit de eerstgeborenen, Tiffanie, te houden. In juli werden we weer met een nestje verblijdt en hoewel het niet de bedoeling was, is ook uit dit nestje een lief klein meisje bij ons gebleven: onze Molly.

De gezondheid van Wiesje, Melody, Robijntje, Tiffanie, Molly en hun eventuele kittens en het welbevinden van onze poezenbeesten is voor ons de topprioriteit.

 

Voor alle vragen en opmerkingen kunt u e-mailen naar Cattery De Wiesewoesels.