info

spring / lente 2010 former season / vorig seizoen next season / later seizoen
stripe info
Wulpen - 21 maart 2010
Vandaag, op een prachtig vroege lentedag, in de omgeving van Riel geweest. De vogels fluiten alweer volop, het is weer de tijd voor fazanten, kievieten en wulpen. Ik filmde twee wulpen in een moerassig weiland, ze liepen nieuwsgierig op me af en waren helemaal zichzelf. Met hun gekke speelse gedrag en dito geluiden. Op amper drie meter afstand stonden ze te dollen met elkaar, met hun dunne steltepoten en hun lange gebogen snavel.Ik wist niet helemaal zeker of het wulpen waren - ik twijfelde tussen wulp of snip, dus ik zocht even op internet. Het bleek dat de wulp een uiterst schuwe vogel is die moeilijk te benaderen valt en snel opvliegt. 'De snavel van de wulp wijst naar zijn gulp', las ik ergens.

Maar vooral verhalen van natuurfotograven, die zich in allerlei bochten moesten wringen om het beest op de lens te krijgen. In de modder tijgerend, voor het gouden shot. Hoe komt het dan toch, dat deze twee wulpen bijna op mijn schoot sprongen? Ik heb dat vaak bij dieren, het lijkt wel of er een vloek op me rust, of juist een zege. Nou ja, een filmpje van wulpen. Van heel dichtbij, zowat op schoot.

wulp wulpen

no comments yet / nog geen commentaar

schrijf commentaar/write comment (email)stripe info
Mag ik uw identiteitsbewijs even zien - 15 maart 2010
Ik liep even naar de apotheek, een wandelingetje van zo'n vijfhonderd meter. De zon scheen en na een dag hard werken had ik wel zin om even een frisse neus te halen. Het viel me op dat politiewagens druk aan het rondrijden waren. Ik keek wat om me heen om iets op te vangen van een mogelijke oorzaak, maar niks.

Voor me liep een omaatje met een rollator. Ik haalde haar in. Op datzelfde moment stopte een politieauto voor mijn neus, de deur ging open en een ietwat opgeschoten politieagente in fluoriserende jas stapte uit en versperde me de weg. 'Mag ik uw identiteitsbewijs even zien?', vroeg ze. 'Ja hoor', antwoordde ik, en terwijl ik mijn jas openknoopte vroeg ik 'is er een probleem?' Ze antwoordde niet en ik stopte haar mijn paspoort toe. Ze keek mij en de papieren secuur na en zei 'dan is er geen probleem.' 'Oh, ok.' 'Ja, dat kan je zomaar gebeuren op een vrijdagmiddag', zei ze met een strenge lach en ze liep naar haar wagen.

Ik vervolgde mijn weg en stak de straat over om bij de apotheek te komen. Voor de apotheek is een parkeerplaatsje, in een soort blokje, gescheiden van de straat. Ik wandelde richting deur en ja hoor: daar was ze weer. Mijn fluoriserende agente. Ze parkeerde opzichtig haar auto midden op het pleintje en bleef me volgen met haar strenge ogen. Ik liet me niet van mijn stuk brengen en ging de apotheek binnen. Door het raam zag ik dat ik nog steeds in de gaten werd gehouden en ik besloot een praatje aan te knopen met de apothekers-assistente over de nieuwe robot die de bestellingen voortaan deed, in een distributiecentrum ergens in Almere of zo. Ze was er erg trots op en vertelde uitgebreid over de voordelen van deze innovatie, terwijl de agente ons nog steeds vanuit haar auto bespiedde. Na een minuut of wat besloot ze toch te vertrekken.

Een beetje beduusd - dit was de eerste keer dat een agent me om mijn paspoort vroeg en er hing duidelijk iets in de lucht - vertrok ik richting de supermarkt voor een pakje shag. Ik passeerde een eethuisje waar een agent in eenzelfde fluoriserende jas aan het rondneuzen was. Op het moment dat hij me zag snelde hij zich naar buiten en ja hoor: het paspoortgebeuren herhaalde zich opnieuw.

Ik heb nog steeds geen idee wat er aan de hand was die vrijdagmiddag. Ik zal wel op een verdachte hebben geleken of zoiets. En ik weet zeker: als ik niet rustig was gebleven en maar even vreemd geknipperd had met mijn ogen of even iets verkeerds had gezegd, had ik meegemoeten. Misschien is dat iets voor de volgende keer, deze middag had ik meer zin in een gesprekje over de nieuwe robot van de apotheek. Een innovatief wondertje.

no comments yet / nog geen commentaar

schrijf commentaar/write comment (email)
Archive/Archief


select season / selecteer seizoen:
search archive / doorzoek archief:


Google:       Yahoo:       MSN:to top / naar boven
blogbutt
© copyright www.martijndeboer.com  

non-meta indexing
----------------------------------------------------------------
www.martijndeboer.com Martijn de Boer m d b Enigma AEnigma Noord Brabant Holland Nederland Netherlands Dutch Tilburg Breda Eindhoven Korvelseweg Korvel Museum Musea Gallery Show Shows expo expositie exposities exposition expositions work canvas waterverf aquarel watercolor watercolors olie olieverf olieverfschilderijen schilderij schilderijen olieverfschilderij oil oilpaint oilpainting oilpaintings painting paintings potlood pencil pencils pen inkt tekening tekeningen pastel pastels order orders opdrachten artwork kunstwerk Exhibition Exhibitions Tentoonstelling Tentoonstellingen kunst art drawing drawings schilder painter schilders painters kunstenaar artist kunstenaars artists galerie gallery werk work ontwerp ontwerpen design webdesign weblayout webbuilding creation logo logos meubels meubeltjes meubelen furniture objecten object objects figuratief realistisch realistic naakt naakten nude nudes portretten portraits model models modellen buste landschappen landscapes beeldbewerking digital imaging webcam live cam feed camera ezel easel atelier studio da Vinci Velasquez Bouguereau

----------------------------------------------------------------  blog entries 21-03-10
15-03-10


archive / archief

  rss feed subscribe to RSS feed
abonneren op RSS feed

raw xml
Add to Google

  navigation homepage
over mij/about me
live webcam feed

Martijn op YouTube
Playlist fietsen
Playlist Mieterse Tijd

Martijn op Flickr

Martijn op MySpace (muziek)

  contact email
guestbook


  YouTube
Bekijk laatste video /
View last video

  bronnen / sources cubra.nl
argument-tilburg.nl
historietilburg.nl


  downloads favourite programs
ziepod
izarc
trillian
avast

  links cubra.nl
flickradio.nl
robvanhouten.blogspot.com
theaterrobvanhouten.nl
annecura.nl
lulligvoorje.nl
kunst-art.eigenstart.nl
argument-tilburg.nl
atelierdekok.nl
schilderijenvoorkinderkamers.nl
shaart.com
freewebs.com/sclmystictimes
kunst.ikwilhet.nu
013.pagina.nl
camathome.com
deadculture.com
kieks-photos.com
fleuren-partners.nl
maartenfleuren.nl
antiques-and-design-lights.com
artolive.com
Weblog Martijn de Boer, beeldend kunstenaar
home/home
webcam
naar webcam / to webcam
nieuw/new

nikita 19022010

portrait teshia 16022010

holly 19022010

Gevallen Danseres 2009 / Fallen Dancer 2009

Slapende Jongenskop / Head of a Sleeping Boy 2009

schilderijen / paintings - portret / portrait 030709

schilderijen / paintings - portret / portrait 020709

tekeningen - drawings - pagina 63

Rillende Nar / Shivering Jester

tekeningen - drawings - pagina 62

tekeningen - drawings - pagina 61

tekeningen - drawings - pagina 60

tekeningen - drawings - pagina 59

tekeningen - drawings - pagina 58

Martijn de Boer op Flickr/Martijn de Boer on Flickr
reekalfjes 4
Nieuwkerk - De Dolmen 2008 - Toen en nu
Schedel Ree (6)
Martijn de Boer op YouTube/Martijn de Boer on YouTube
bekijk film / watch movie
bekijk film / watch movie
bekijk film / watch movie