info

lente / spring 2009 former season / vorig seizoen next season / later seizoen
stripe info
Juffers - 30 mei 2009
Betoverend mooie juffers: de bosbeekjuffer (Calopteryx virgo), zeldzaam in Nederland en zelfs op de rode lijst als bedreigd.Het blauw is exotisch diep en de manier van vliegen doet eerder aan een kolibri denken dan aan een insekt. Hele bijzondere dieren. Ze komen alleen voor bij langzaam stromende (bos)beken met schoon water.

no comments yet / nog geen commentaar

schrijf commentaar/write comment (email)stripe info
Rovertse Heide - 25 mei 2009
Wat een weer. Het leek wel zomer. Het hele bos rook naar struiken waarvan ik de naam niet ken, met witte bloemen.Ook al jaren niet meer gezien: salamanders. Sterker nog, ik dacht eerst dat het visjes waren. Schitterende beestjes. En een teken dat het goed gaat met de natuur in Roovert.

no comments yet / nog geen commentaar

schrijf commentaar/write comment (email)stripe info
Tilburg Meimarkt - 24 mei 2009
De jaarlijkse Meimarkt in het centrum van Tilburg. Helaas regende het de hele avond, desondanks was de sfeer weer geweldig.Niks gekocht... de term 'tweedehands' lijkt tegenwoordig synoniem aan troep.

no comments yet / nog geen commentaar

schrijf commentaar/write comment (email)stripe info
Riel, de Aervoortsedijk - 15 april 2009
Onder Riel ligt het beekdal van de oude Leij, een schitterende plek grenzend aan de Regte Heide. Vanaf Riel loopt de dijk richting het zuiden naar Landgoed het Ooievaarsnest en de Hoevens. Het is niet bijzonder groot, maar de afzonderlijke stukken land vormen tesamen één groot, afwisselend natuurgebied. Van schrale heidegronden tot drassige moerassen.

De aervoortsedijk zelf is verboden voor motorvoertuigen en afgeschermd met houten klaphekken, wat het een oase van rust maakt.Onderweg kwam ik imker Twan tegen, die ik herkende uit een aflevering van de wandeling van Omroep Brabant. Hij was bezig met zijn bijen en ik twijfelde of ik hem wat zou vragen over zijn beroep. Ik zag hem gebogen over zijn kasten in een wolk met rook en besloot het er maar niet op te wagen. Ik heb het niet zo op die beestjes.

Twee reeen liepen langs het water richting een stukje bos waar ik mij verdekt had opgesteld. Tijdens het grazen hielden ze me nauwlettend in de gaten, onder het voortdurende geluid van luid kakelende fazanten. Wat een haantjes.

no comments yet / nog geen commentaar

schrijf commentaar/write comment (email)stripe info
Rovertse Heide - 10 april 2009
Ik was lekker aan het struinen, toen ik midden op een smal zandpaadje een flinke steen zag liggen. Een steen met beestjes erop. Vliegen en parende doodgravers. Ik schrok, want in de misvormde homp herkende ik ineens de kop van een ree. Afgesneden en totaal verminkt, het lichaam was verdwenen. Waarschijnlijk ter plekke geslacht door stropers.Met een stok rolde ik de kop de berm in. Het viel me op hoe zwaar het was. Twee hoorntjes waren net aan het groeien, het was een reebok. Misschien wel het dominante mannetje met het grote gewei, of de nieuwsgierige spitser die altijd even kwam kijken wat ik aan het doen was.

Ik werd misselijk van de stank van rottend vlees. Nog misselijker werd ik van het idee dat mensen tot zoiets in staat zijn, zonder zelfs de moeite te nemen hun sporen te wissen.

no comments yet / nog geen commentaar

schrijf commentaar/write comment (email)stripe info
Gorp en Roovert - 3 april 2009
Wat een schitterende lentedag vandaag. Het was een drukte van belang in het bos, ik heb vandaag meer dieren gezien dan in de afgelopen maanden bij elkaar. Reeen, eekhoorntjes, spechten, patrijzen, buizerds, hazen, ze kwamen allemaal voorbij.

Ik zat te filmen bij een watertje en een haas kwam vlak naast me zitten in de zon. Hij ging er vandoor toen ik de camera draaide, maar we zaten daar toch een paar minuten elkaar aan te staren. Het verbaast me altijd dat de meeste dieren zich niets van je aantrekken als je gewoon rustig ergens zit. Alsof je simpelweg niet bestaat.Op het einde film ik een ree. Alweer zat ik iets anders te filmen en had ik niet door dat ze vlakbij stond. Een eekhoorntje komt aangerend en spring recht voor de lens over het water. De ree kijkt hem wat afkeurend na. Ik was benieuwd of het er op stond en moest thuis erg lachen om het idiote beeld.

Dieren mogen dan wel lastige figuranten in een film zijn, maar als je je aan hun spelregels houdt en over voldoende geduld beschikt, zijn ze ster in het zichzelf zijn.

Kiek, The Netherlands
Hoi!
Zo kan je een eekhoorn niet programmeren woh!

schrijf commentaar/write comment (email)stripe info
Roofvogels in de boekwinkel- 21 maart 2009
Een uil tussen de boeken, het klinkt bijna als de fabeltjeskrant. Toch gebeurde het bij boekhandel Selexyz Gianotten in de Emmapassage te Tilburg. Ter gelegenheid van de boekenweek kwam Topvogel met een roofvogelshow.In het bos zie ik vaak roofvogels en uilen, ik schrik vaak van hun formaat, het is erg indrukwekkend als een buizerd vlakbij vliegt. In de boekwinkel leken de roofvogels miniatuurtjes: de torenvalk was een Amerikaanse variant en drie keer zo klein als de onze. De uil een konijnuiltje, vergelijkbaar met onze steenuil. Iets heel anders dus. Toch was het geweldig om deze dwergjes zo dichtbij te zien, zelfs even op de arm te nemen.

Ik stond in de winkel en tikte op mijn uitgestrekte hand, het uiltje kwam ineens aanvliegen. Ik keek de valkenier wat verontschuldigend aan toen ik daar stond met het eigenwijze beestje. Het valkje mocht ik even over zijn bolletje aaien. Dat gebeurt me in het bos nou nooit.

Link: website Topvogel

nog geen comment

schrijf commentaar/write comment (email)stripe info
Gorp en Roovert - 15 maart 2009
Rondom het Haneven en het Koude Water, twee schitterende vennen. Met onder andere een boomklever, eenden en een haas.Dit gedeelte van Gorp en Roovert wordt serieus onder handen genomen door de houthakkers. Hele stukken zijn verdwenen, waaronder enkele van mijn favoriete plekken. Daaronder het betoverende stukje water op de achtergrond van mijn Verdrinkende Ophelia.

Kaalslag, voetbalvelden groot, getekend door diepe sporen van bosbouwmachines. Pijnlijk om te zien, het voelt alsof een mooi oud gebouw ineens gesloopt is. Maar gelukkig herstelt de natuur zich altijd weer, en veel sneller dan je zou denken.

nog geen comment

schrijf commentaar/write comment (email)stripe info
Rovertse Heide - 8 maart 2009
Met een vroeg lentezonnetje en harde wind.nog geen comment

schrijf commentaar/write comment (email)stripe info
Gorp en Roovert - 1 maart 2009
Gorp en Roovert, nabij het oorlogsmonument.nog geen comment

schrijf commentaar/write comment (email)
Archive/Archief


select season / selecteer seizoen:
search archive / doorzoek archief:


Google:       Yahoo:       MSN:to top / naar boven
blogbutt
© copyright www.martijndeboer.com  

non-meta indexing
----------------------------------------------------------------
www.martijndeboer.com Martijn de Boer m d b Enigma AEnigma Noord Brabant Holland Nederland Netherlands Dutch Tilburg Breda Eindhoven Korvelseweg Korvel Museum Musea Gallery Show Shows expo expositie exposities exposition expositions work canvas waterverf aquarel watercolor watercolors olie olieverf olieverfschilderijen schilderij schilderijen olieverfschilderij oil oilpaint oilpainting oilpaintings painting paintings potlood pencil pencils pen inkt tekening tekeningen pastel pastels order orders opdrachten artwork kunstwerk Exhibition Exhibitions Tentoonstelling Tentoonstellingen kunst art drawing drawings schilder painter schilders painters kunstenaar artist kunstenaars artists galerie gallery werk work ontwerp ontwerpen design webdesign weblayout webbuilding creation logo logos meubels meubeltjes meubelen furniture objecten object objects figuratief realistisch realistic naakt naakten nude nudes portretten portraits model models modellen buste landschappen landscapes beeldbewerking digital imaging webcam live cam feed camera ezel easel atelier studio da Vinci Velasquez Bouguereau

----------------------------------------------------------------  blog entries 30-05-09
25-05-09
24-05-09
15-04-09
10-04-09
03-04-09
21-03-09
15-03-09
08-03-09
01-03-09


archive / archief

  rss feed subscribe to RSS feed
abonneren op RSS feed

raw xml
Add to Google

  navigation homepage
over mij/about me
live webcam feed

Martijn op YouTube
Playlist fietsen
Playlist Mieterse Tijd

Martijn op Flickr

Martijn op MySpace (muziek)

  contact email
guestbook


  YouTube
Bekijk laatste video /
View last video

  bronnen / sources cubra.nl
argument-tilburg.nl
historietilburg.nl


  downloads favourite programs
ziepod
izarc
trillian
avast

  links cubra.nl
flickradio.nl
robvanhouten.blogspot.com
theaterrobvanhouten.nl
annecura.nl
lulligvoorje.nl
kunst-art.eigenstart.nl
argument-tilburg.nl
atelierdekok.nl
schilderijenvoorkinderkamers.nl
shaart.com
freewebs.com/sclmystictimes
kunst.ikwilhet.nu
013.pagina.nl
camathome.com
deadculture.com
kieks-photos.com
fleuren-partners.nl
maartenfleuren.nl
antiques-and-design-lights.com
artolive.com
Weblog Martijn de Boer, beeldend kunstenaar
home/home
webcam
naar webcam / to webcam
nieuw/new

tekeningen - drawings - pagina 63

Rillende Nar / Shivering Jester

tekeningen - drawings - pagina 62

tekeningen - drawings - pagina 61

tekeningen - drawings - pagina 60

tekeningen - drawings - pagina 59

tekeningen - drawings - pagina 58

tekeningen - drawings - pagina 57

tekeningen - drawings - pagina 56

tekeningen - drawings - pagina 55

tekeningen - drawings - pagina 54

Martijn de Boer op Flickr/Martijn de Boer on Flickr
reekalfjes 4
Nieuwkerk - De Dolmen 2008 - Toen en nu
Schedel Ree (6)
Martijn de Boer op YouTube/Martijn de Boer on YouTube
bekijk film / watch movie
bekijk film / watch movie
bekijk film / watch movie