info

herfst / autumn 2008 former season / vorig seizoen next season / later seizoen
stripe info
Roodborstje - 16 november 2008
Vandaag stapte ik bijna op hem, hij lag op de mat bij de voordeur. Bubbie de kat zat ernaast, hij had hem gebracht. Helemaal gaaf was ie nog, het zit niet in Bubbie om diertjes te doden, ook dit keer was hij onschuldig. Hij had hem alleen maar voor me neergelegd.

Roodborstje - 161108 - II

Dit roodborstje zat al jaren in de tuin, zolang ik hier woon ken ik hem. Elke herfst kwam hij weer terug en altijd op dezelfde plek: in de rozenstruik vlakbij de achterdeur. Ik zag hem dagelijks. Van ouderdom gestorven, zoals het hoort. Ik zal hem best missen. Hopelijk neemt een ander zijn territorium over.

Kiek
Ohhhhhhhhhh wat een mooie zielige foto laten we maar hopen dat hij zijn topleeftijd van 13 jaar heeft bereikt en niet Bub is tegen gekomen.

schrijf commentaar/write comment (email)stripe info
Herfst - 4 november 2008
Rond deze rijd in het bos wandelen is bijzonder. Overweldigend. Ten eerste vallen al de geweldige kleuren op. Overdonderende herfstkleuren, van dieprood tot knalgeel. Voor een schilder is de hersft bijna niet te bevatten.

Na een uur wandelen komen de overpeinzingen: herfst stemt melancholiek. Herfst is de dood, het sterven. Met een pracht van kleur sterft het bos.Anna
Ja maar als je goed kijkt zie je ook het nieuwe begin alweer zitten. Het sterven is maar voor even, misschien vandaar die prachtige kleuren? De kleuren van transformatie..
Anna

schrijf commentaar/write comment (email)stripe info
Nachtelijke poeziewandeling in het bos - 26 oktober 2008
Om tien uur 's avonds afspreken bij een bankje in het bos: dan moet er wel iets bijzonders gebeuren. Gelieve te denken aan laarzen en regenkleding (geen parapluís of zaklampen).

We fietsten Tilburg uit, lieten de lichten van de stad achter ons en in het maanlicht doemde de ranke torens van het trappistenklooster op. Passerende auto's dimden hun grote licht bij het zien van onze waterige fietslampjes. Een pikdonker hobbelig zandpaadje leidde ons naar het bankje, verlicht met lantaarntjes. Daar waren Sjon en Dorith, de tocht kon beginnen. Ik had een beetje een vakantiegevoel.

Sjon Brands en Dorith van der Lee van 'Theater van de Verloren Tijd' organiseren vaker dit soort nachtelijke wandelingen. Ditmaal heette het 'De wijde Vlinderveluwheid', over liefde in licht en donker, op de Kerkeindse Heide.

Theater van de Verloren Tijd - nachtelijke poŽziewandelingen

Sjon ging voorop met een rode lantaarn, gevolgd door witte die wij als bezoekers meedroegen. Dorith sloot de rij. Het bos werd geheimzinnig verlicht door de sliert lampjes, de bomen leken van papier. Het deed me denken aan een middeleeuwse heksenjacht, of een tocht van kabouters. Dan stopte Sjon weer en zette zijn rode lantaarn op de grond. Als een heksenkring van paddestoelen werden de andere erbij gezet. Het leek dan net een klein theater, in dit zacht flakkerende licht werd poezie voorgedragen. Prachtige gedichten, vol met liefde, lust en weemoed. Midden in het donkere bos dronken we warme bisschopswijn.

Een echte belevenis, deze nachtelijke poeziewandelingen van 'Theater van de Verloren Tijd'. Wandel een keertje mee.

nog geen commentaar / no comments yet

schrijf commentaar/write comment (email)stripe info
YouTube Romance - 20 oktober 2008
Vorig jaar zei ik in het Brabants Dagblad dat ik YouTube vooral als sociaal platform zag. Dat zijn nogal grote woorden, maar ze zijn niet zo zwaar bedoeld. Wat ik bedoel is vooral de reacties die ik op allerlei manieren krijg, of de kleine dingen die mijn filmpjes af en toe teweeg brengen. Gewoon kleine onbelangrijke dingen, maar wel dingen die aandoenlijk kunnen zijn.

Laatst was ik op een bijeenkomst van kunstenaars. Ik had een leuk gesprekje met een beeldhouwer van ergens in de vijftig. Zeker geen ouderwetse man, maar totaal niet bezig met internet. Een beeldhouwer zonder website, misschien zelfs zonder een emailadres. En dus niet prominent vertegenwoordigd online. Hij praat daar luchtig over, het interesseert hem niet, wat ik ook best kan begrijpen.

Nu wil het feit dat ik enkele maanden geleden een filmpje van deze beeldhouwer heb gemaakt in zijn atelier. Door dat filmpje staat hij nu online, bewegend en pratend zelfs.

Pas belde iemand deze kunstenaar: een oude vlam. Ik meen me te herinneren dat ze elkaar twintig jaar niet hadden gezien, zij woonde zelfs in het buitenland. Doordat zijn adres bij mijn filmpje stond, kon ze zijn nummer achterhalen. Ze hebben na al die tijd weer contact. De beelhouwer straalde zichtbaar toen hij het me vertelde.

YouTube Ūs een sociaal platform. Dit prachtige verhaaltje is een bewijs. Klein en onbeduidend, maar ik vond het erg aandoenlijk.

nog geen commentaar / no comments yet

schrijf commentaar/write comment (email)stripe info
NiGiD - a Long Goodbye - 16 september 2008
Een nieuw liedje op mijn Myspace-account: a Long Goodbye
Te vinden onderaan het lijstje in de speler (even naar beneden scrollen voor de juiste titel).

Rob, the Netherlands
lieve man
je bent zo onschuldig aanwezig on line
en geeft zoveel breekbare informatie
zo schoon
zo echt
zo diep ontroerend ook
ik geniet daar van
je geeft me tranen
niet van verdriet
Rob

schrijf commentaar/write comment (email)stripe info
Nooit meer bellen - 11 september 2008
Een originele manier om ongewenste telefoontjes af te handelen.Mocht u dit nogal omslachtig vinden, maar wel last hebben van ongewenste telefoontjes, bezoek dan www.infofilter.nl. Deze stichting behartigt de belangen van consumenten die commerciŽle informatie ontvangen of voor marktonderzoek benaderd worden.

nog geen comment

schrijf commentaar/write comment (email)
Archive/Archief


select season / selecteer seizoen:
search archive / doorzoek archief:


Google:       Yahoo:       MSN:to top / naar boven
blogbutt
© copyright www.martijndeboer.com  

non-meta indexing
----------------------------------------------------------------
www.martijndeboer.com Martijn de Boer m d b Enigma AEnigma Noord Brabant Holland Nederland Netherlands Dutch Tilburg Breda Eindhoven Korvelseweg Korvel Museum Musea Gallery Show Shows expo expositie exposities exposition expositions work canvas waterverf aquarel watercolor watercolors olie olieverf olieverfschilderijen schilderij schilderijen olieverfschilderij oil oilpaint oilpainting oilpaintings painting paintings potlood pencil pencils pen inkt tekening tekeningen pastel pastels order orders opdrachten artwork kunstwerk Exhibition Exhibitions Tentoonstelling Tentoonstellingen kunst art drawing drawings schilder painter schilders painters kunstenaar artist kunstenaars artists galerie gallery werk work ontwerp ontwerpen design webdesign weblayout webbuilding creation logo logos meubels meubeltjes meubelen furniture objecten object objects figuratief realistisch realistic naakt naakten nude nudes portretten portraits model models modellen buste landschappen landscapes beeldbewerking digital imaging webcam live cam feed camera ezel easel atelier studio da Vinci Velasquez Bouguereau

----------------------------------------------------------------  blog entries 16-11-2008
04-11-2008
26-10-2008
20-10-2008
16-09-2008
11-09-2008


archive / archief

  rss feed subscribe to RSS feed
abonneren op RSS feed

raw xml
Add to Google

  navigation homepage
over mij/about me
live webcam feed

Martijn op YouTube
Playlist fietsen
Playlist Mieterse Tijd

Martijn op Flickr

Martijn op MySpace (muziek)

  contact email
guestbook


  YouTube
Bekijk laatste video /
View last video

  bronnen / sources cubra.nl
argument-tilburg.nl
historietilburg.nl


  downloads favourite programs
ziepod
izarc
trillian
avast

  links cubra.nl
flickradio.nl
robvanhouten.blogspot.com
theaterrobvanhouten.nl
annecura.nl
lulligvoorje.nl
kunst-art.eigenstart.nl
argument-tilburg.nl
atelierdekok.nl
schilderijenvoorkinderkamers.nl
shaart.com
freewebs.com/sclmystictimes
kunst.ikwilhet.nu
013.pagina.nl
camathome.com
deadculture.com
kieks-photos.com
fleuren-partners.nl
maartenfleuren.nl
antiques-and-design-lights.com
artolive.com
Weblog Martijn de Boer, beeldend kunstenaar
home/home
webcam
naar webcam / to webcam
nieuw/new
tekeningen - drawings - pagina 53
tekeningen - drawings - pagina 52
tekeningen - drawings - pagina 51
tekeningen - drawings - pagina 50
tekeningen - drawings - pagina 49
tekeningen - drawings - pagina 48
tekeningen - drawings - pagina 47
Martijn de Boer op Flickr/Martijn de Boer on Flickr
reekalfjes 4
Nieuwkerk - De Dolmen 2008 - Toen en nu
Schedel Ree (6)
Martijn de Boer op YouTube/Martijn de Boer on YouTube
bekijk film / watch movie
bekijk film / watch movie
bekijk film / watch movie