Banner ontworpen door Maikel Slemmer
Signeer of Bekijk mijn Gastenboek. Neem contact op met mij via Email. Sylux @ Facebook, info over mij.

Deze pagina is geoptimaliseerd voor 1024x768 resolutie of hoger.

Kies Taal:
Nederlands Engels
MPT Logo
Waar Metroid Prime meer is dan "gewoon" een spelletje.

 • Metroid Prime.

 • Metroid Prime 2
  ECHOES.

 • Metroid Prime 3
  CORRUPTION.

 • Archieven.


  We are gamers like you.
  [ Breda ] [ Tilburg ]


  Deze pagina gebruikt een speciaal lettertype voor bepaalde headers, dit lettertype kan je uiteraard downloaden Hier. Klik rechts met de muis op de link en dan opslaan als, pak het uit met winzip of winrar en verplaats het lettertype naar je lettertypen map op je computer.
 •  

  Metroid Prime Verhaal: De Chozo.
  Door: Samus Aran.
  Sterren datum: 03/30/20XX.
  Log Boek Notitie: 1911.13.2987.

  De Chozo... In duizenden jaren tijd heeft dit vogelachtige ras enorme techonologische en wetenschappelijke vooruitgang geboekt. Ze reisden vrijelijk door de ruimte en lieten vele wonderlijke bouwwerken achter; Techologisch hoogstaande constructies en steden van een niet te overtreffen schoonheid. Ze deelden hun kennis zonder een wederdienst te verlangen van primitievere culturen, en leerden het leven te respecteren in al zijn vormen.

  Hoewel hun beschaving een techologisch hoogtepunt had bereikt, voleden de Chozo hun spiritualiteit afnemen. Hun cultuur leunde sterk op voorspellingen en overleveringen, en tegelijk met de opkmomst van het kwaad voorzagen ze de teloorgang van de Chozo. Verontrust door het toenemende geweld in het univresum trokken ze zich terug, waarbij de technology ondergeschikt raakte aan de eenvoud. Tallon IV was één van de toevluchtsoorden. De Chozo stichtten er een kolonie waarbij ze zo weinig mogelijk technologie gebruikten en zoveel mogelijk natuurlijke materialen, in harmonie met de natuur en haar bewoners

  Enkele rustige jaren verstreken, totdat een grote meteoor op Tallon IV neerstorte. Door de inslag verspreidde zich een grote wolk schuimachtig materiaal in de atmosfeer, waardoor de wereld werd besmet met het vernietigende element dat Phazon werd genoemd. Dit element zonk onmiddelijk diep weg in aarde en water, waardoor al het leven werd vergiftigd. De meeste planten en dieren stierven, terwijl andere muteerden in afzichtelijke gestalten.

  De Chozo zetten al hun kennis en technologie in om de werking van het Phazon te bestrijden, maar hun pogingen waren tevergeefs. Het enige dat hen restte was het bouwen van een tempel over de krater van de inslag, waardoor de Phazon-kern werd afgescheiden en verzegeld. de Chozo geloofden dat er op een dag iemand zou komen om de planeet te redden, en vertrokken naar een onbekende bestemming. Hun Bouwerken op Tallon IV zijn de enige stille getuigen van de Chozo-beschaving.

  METROID PRIME VERHAAL: DE RUIMTE PIRATEN.
  DOOR: SAMUS ARAN.
  STERREN DATUM: 06/26/20XX.
  LOG BOEK INVOERING: 1912.14.2989.

  De Space Piarates waren intergalactische nomaden, techonologisch geavanceerd, zowel in ruimtereizen als in wapenkunde. Toen de Galactic Federation een Metroid-populatie ontdekte op SR388, herkenden de Space Pirates in deze wezens enorm potentieel voor energiebronnen en militaire doeleinden. Ze bestormden zonder waarschuwing de nabij gelegen planeet Zebes, waarbij ze alles en iedereen op hun weg vernierigden (waaronder de meeste van de inheemse Chozo). Vervolgens bouwden ze een uitgebreid netwerk van onderzoeksfaciliteiten onder de oppervlakte van de planeet.

  In de diepten van zebes deden de Space Pirates vele ajren onderzoek naar de Metroids. In diezelfde tijd groeide een meisje op dat haat ouders was verloren tijdens de aanval van Space Pirates op haar thuisplaneet K-2L. Ze genoot een militaire opleiding en kreeg via een infuus Chozo-bloed toegediend. Toen ze er klaar voor was werd Samus Aran gehuld in een Power Suit dat door de Chozo was vervaardigd. Dit hielp haar om af te rekenen met de Space Pirates, waarbij ze er zelfs in slaagde de reusachtige leiders van het Piratenleger te verslaan. Ridley en Kraid uiteindelijk bereikte ze de kern van hun basis, alwaar ze alle Metroids vernietigde die ze tegenkwam, en afrekende met het Mother Brain.

  De Space Pirates waren echte nog niet geheel overwonnen. De overlevenden werden onmiddelijk verdeeld in twee kampen. Eén groep trok naar Zebes om de verwoeste faciliteiten opnieuw op te bouwen en Mother Brain, Kraid en Ridley weer tot leven te wekken. de andere groep ging opzoek naar een planeet met krachtige energie bronnen. Ze hoefden niet lang te zoeken om Tallon IV te ontdekken. Hier werden nog steeds grote hoeveelheden energie gegenereerd door het Phazon dat lag verborgen onder de tempel ven de Chozo. Aangetrokken door de enorme potentieel van deze merkwaardige materie, vestigden de Space Pirates zich op Tallon IV. Hun laboratotia, transportsystemen en levensondersteuningssystemen kregen snel een plaats in de ruïnes die de Chozo hadden achtergelaten.

  Door het Phazon uit mijnen te halen en ermee te experimenteren, kwamen de Space Pirates erachter dat de mutatiecapaciteit van het Phazon groter was dan wat ze ooit hadden voorzien, en al snel begonnen de proeven op inheemse levensvormen. het werd een grootscheepse Operatie: hun machines werden aangedreven door thermische motoren die diep in het binnenste van tallon IV waren verzonken. Ze groeven steeds diepere mijnschachten en haalden meer en meer Phazon naar boven. Ze verscheepte het naar de twee voornaamste labaratoria in Phendrana Drifts, waar de zeer lage temperaturen het veiliger maakten om de stof te bewaren. Er werden snelle vordeingen gemaakt in het onderzoek: door de kracht van Phazon te gebruiken, creëerden ze ongekende gruwelwezens.

  De Space Pirates transporteerde ook veel van de wezens naar hun ruimteschip, dat laag rond Tallon IV cirkelde, voor Zero-G Phazon-Experimenten. Ze wisten niet dat Samus Aran eindelijk hun schip had ontdekt. Terwijl ze hun tegennatuurlijke experimenten voortzetten, hasst Samus zich naar Tallon IV om de Space Pirates voor eens en altijd te vernietigen...