Vasiliy Volodya

roepnaam Vaska

geboren op 7 Maart 2008
Index (click on link):
update 26 December 2010

Vaska is ondertussen aardig uitgegroeid en is nu stabiel qua gewicht. Het is een zalige knuffelkater die zichzelf heel goed kan vermaken maar net zo goed volop geniet van het contact met de anderen. Ook is zijn nieuwe hobby om tussen zijn verzorgers heen en weer te hobbelen om zijn knuffies te halen en niets kan deze muts gelukkiger maken als hij bij mij onder het dekbed mag kruipen. Nou ja kruipen.... hij laat zich met een charmante doch stevige plof vallen en zet daarbij alvast zijn knormotor aan. Zijn vacht is indrukwekkend maar ook warm, dus redelijk snel kruipt hij dan bovenop het dekbed om daar in de meest charmante knuffelhoudingen te gaan liggen.
Het blijft indrukwekkend hoe deze grote kater zich zo snel en geluidloos kan bewegen en hij doet dan ook zijn daardoor eerder verdiende bijnaam spookie nog steeds eer aan. Staat hij het ene moment boven bij je op zolder, loop je naar beneden.... dan ligt hij daar neergeploft alsof hij er al uren ligt en je hebt er echt niets van gemerkt dat hij je voorbij is gekomen.
Het is een ontzettende gezellige babbelkont en kan ontzettend lollig en vol passie spelen met van alles en nog wat dat hij tegenkomt. Hij weet ook met de meest charmante prietjes en proetjes en mimiek de andere russen over te halen met hem te spelen.
Het is ook een kater met veel verschillende snoetjes en met regelmaat zie ik verschillende van zijn ouders/voorouders voorbijschieten in die snoetjes. Ook qua gedrag zien we zowel van moeder en vader veel dingen terug. Vaska en zijn zusje Shiva lijken als 2 druppels water op elkaar en we zien ook veel overeenkomsten in gedrag.


update 23 April 2009

Ondanks dat hij fysiek de grootste russenmuts in huis is, is hij met zijn 13 maanden nog volop een pubertje in ontwikkeling op alle vlakken. Hij is steeds vaker en langer in de tuin te vinden en vindt het zalig om met zijn neus in de wind alle geuren op te snuffelen en te loeren naar alles wat er in de tuin rond kan lopen en vliegen.
Het is een zalige zachtaardige knuffel en hij kan met alle russenmutsen door de bocht omdat hij heel goed de grenzen van anderen respecteert, terwijl de anderen ook zijn grenzen eigenlijk als vanzelfsprekend accepteren.

Op dit moment is Vaska een echte vrouwtjeskat, hij vind de russendames reuze interesant en ook is hij vaak bij mij te vinden. Maar hij brengt ook zeker tijd door met de mannen in het huis.
Terwijl Jasha de rol van zijn maatje en speelmaatje voor Milaya en hem vervult, vervult hij naast speelmaatje ook zeker de rol van rustpunt en veilige haven voor zowel Jasha als Milaya. Uiteraard is het wel af en toe een komisch gezicht om onze momenteel grootste en kleinste russenmuts zo vaak samen te zien, en om deze grote reus zachtaardig met zo'n klein meisje te zien dollen, terwijl zij met volle passie op hem duikt en weinig boodschap heeft aan zijn formaat.update 2 November 2008

Vaska is al weer bijna 8 maanden oud. Hij groeit als kool en is nu al de grootste kater in huis. Aan het formaat van zijn voeten te zien en de reserveruimte in zijn vel is hij nog lang niet uitgegroeid.
Het is een relaxte vent, een grote knuffel en een echte babbelkont.
Hoewel Jasha meestal het kattenkwaad bedenkt, doet dit mutsje vol enthousiasme mee en doet niet onder qua snelheid en vaardigheid. Ook deze vent is graag buiten, lekker zijn neus in de wind en op insektenjacht.
Update 10 Juni 2008

Sinds 6 Juni 2008 is onze jongste telg gearriveerd, Vasiliy Volodya, roepnaam Vaska.

We vonden het heel erg fijn dat we voor deze tijd iedere week bij Esther en Frans naar hem mochten komen kijken. Behalve dat het uiteraard heel leuk is om te zien hoe hij zich ontwikkeld, hebben we ook zijn vader, moeder en nestgenootjes goed leren kennen. Bovendien gaf het Vaska de gelegenheid om al bekend met ons te raken. En dat was ook te merken toen hij bij ons gebracht werd. Hij hobbelde onmiddelijk achter mij aan, zo van oh jou ken ik...
Het is een stoer en zelfverzekerd manneke, maar met zijn 13 weken nog een jong ventje. Dus net zoals Jasha krijgt hij alle tijd en ruimte om zijn nieuwe omgeving op zijn eigen tempo te verkennen. Zijn leventje bestaat dan ook voornamelijk uit slapen, eten, onderzoeken, spelen en knuffelen.

Hij wilde zelf na twee dagen heel graag de tuin in, vond dat zalig maar ook wel spannend, dus zo'n mensenbeen als een beetje steun was toch wel prettig. Zodra hij echter de omgeving op zijn gemakje heeft kunnen onderzoeken begint hij een schattig vrolijk krulstaartje op te zetten en hobbelt vol enthousiasme rond.


Voor mijn nieuwe huisje....

Mijn familie


Mijn moeder Milekha Mijn vader Sivi


Mijn halfzusje Milaya (11/12/2008)


mijn zusje Shivaya (07/03/2008)


Mijn broer Floow (Fortunian Nikon 07/03/2008)mijn zusje Lexy (Irenka - 07/03/2008) en mijn neefje Milo (Abbigyan - zoon van Shivaya)


mijn opa Arhip Onega mijn oma Iulinka


Mijn opa Ardram Nagorny


mijn overgrootvader Stari Chaika en overgrootmoeder Zvezda van de Bernescot
En nog meer russensnoeten uit mijn verleden: