Milaya Snezhka

roepnaam Milaya

geboren op 11 December 2008
Index (click on link):
Update 11 December 2010

Milaya heeft het energieke karakter van haar moeder, ze heeft merkbaar minder slaap nodig dan de mutsen om haar heen. Zo af en toe probeert ze zo'n snoezelende muts over te halen toch met haar te spelen maar begint ook steeds meer de grenzen van de anderen hierin te respecteren en gaat vervolgens zelf aan de slag. En vindingrijk met spel is dit meisje zeker, tot groot vermaak van ons en met interesse bekeken door de snoezelende mutsen.
Net als Vaska, haar halfbroer, begint ze nu op deze leeftijd langzaam maar zeker haar kittenreserve kwijt te raken en daarmee komt haar lichaam in proportie. Dit gaat geleidelijk net als het proces van sociaal/emotioneel volwassen worden. Ze begint nu ook de geneugten te ontdekken van schoothangen en knuffels, voorheen had ze het daar simpelweg veel te druk voor en was het een snelle begroeting, knuffel en op naar het volgende avontuur.

Ze is ontzettend sociaal en zorgzaam en kan met alle mutsen in huis goed door de bocht en het is echt zalig om haar met haar enthousiaste begroetingen naar de anderen te zien en hoe het bij de anderen wordt ontvangen. Kira heeft ze al een hele tijd zover dat die meedoet aan het begroeten met luchtbonkkopjes en ook de anderen hebben zichtbaar een goede band met ons sneeuwvlokje opgebouwd.

Het is ook ontzettend leuk om te zien dat ze van beide ouders zowel uiterlijk als innerlijk goed verdeeld eigenschappen heeft meegekregen. Het is een ontzettend lollig meisje die bijvoorbeeld net als Vaska en hun pappa een zalige ontspannen rugligger kan zijn, maar dan wel met de lange lenige ledematen van mamma...

Update 23 April 2009

Milaya groeit en bloeit.
Ze heeft ondertussen door de geleidelijke introductie een goede band opgebouwd met Jasha en Vaska. De jongens gaan heel zachtaardig met haar om en ze weet de jongens goed af te matten met haar eindeloze kittenenergie.

We zijn ondertussen ook begonnen met het wennen tussen haar en Grietje, en de eerste ontmoetingen verlopen goed. Maar het is natuurlijk voor een dove poes wel wat lastiger om te gaan met zo'n spring in het veld en af en toe bijna "val plotseling uit de lucht" kitten, dus dat doen we rustig aan.

Met het mooie weer brengen ze allemaal veel tijd door in de tuin en heeft ze de gelegenheid om eens goed naar de anderen te kijken hoe je nu eigenlijk zo hoog op die plateaus kunt komen. Nou dat had dit pientere meisje al snel door en ze vermaakt zich dan ook prima in de tuin.
Update 10 April 2009

Op 3 April 2009 is dit meisje Huize Russenmuts komen versterken, Milaya Snezhka, roepnaam Milaya, geboren op 11 December 2008.

Omdat wij heel blij zijn met het karakter en de sociale vaardigheden van haar moeder, hebben we er voor gekozen ons meisje extra lang bij haar te laten zodat ze veel extra's van haar moeder kon leren en dat is wat langer wachten absoluut waard.
Het is een heel sociaal en aktief meisje met een open karakter en het wennen aan haar nieuwe omgeving gaat haar heel goed af. We zijn nu al langzaam begonnen met de geleidelijke introductie met Jasha en Vaska op 1:1 basis.


Mijn familie


Mijn moeder Alkira Mijn vader Sivi


Mijn broer Nicolai (11/12/2008) mijn broer Borodin (11/12/2008)

Mijn halfbroer Vaska (07/03/2008) mijn broertje Luchezar (25/3/2010)


Mijn opa Ardram Nagorny


mijn Opa Oasis Silver Surprise (1994) mijn overgrootvader Timoshenko (1991)


En nog meer russensnoeten uit mijn verleden: