Kira
update 28 November 2010
Het is zo fijn om nog steeds vooruitgang te zien in ons oude mutsje. Steeds vaker gaat ze op onderzoek uit. Soms is het nog wel wat spannend, maar ze laat zich al lang niet meer tegenhouden door de aanwezigheid van al die andere mutsen, loopt ook heel stoer dwars door de groep van nieuwgierige mutsen heen. Begroetingen met het jonge spul gaat ook al heel lang prima, neusje neusje en zelfs kontje ruiken wordt af en toe al toegestaan. Ook heeft ze van Milaya de "lucht-bonk-kopjes" overgenomen en het is reuze schattig om die twee dat tegelijkertijd bij elkaar te zien doen. Ook heeft ze er geen problemen meer mee als een van de jongeren zich in haar veilige domein bevindt. Zelfs als het jonge grut wel eens te enthousiast achter haar aanrent, leidt niet meer tot paniek en dat is voor ons meisje een hele overwinning. Als ze het weer welletjes vind geeft ze ons een bepaald miauwtje en loopt rustig voor ons uit richting haar eigen domein.

Een andere overwinning is gewoon lekker in de tuin te wandelen en zich niet meer te laten verjagen door de schoolkinderen die tijdens hun pauze zo'n beetje naast onze schutting staan te schreeuwen en lol te trappen.
Ook qua visite zien we nu stapjes vooruit. Tijdens een van haar tochtjes door het huis kwam ze de huiskamer binnen waar mijn zus bij de tafel stond. Zou ze vroeger linea-recta rechtomkeer maken en naar boven vluchten, keek ze mijn zus eens aan en besloot vervolgens haar onderzoeksrondje huiskamer gewoon in haar eigen tempo af te maken.
Het is bovendien zo zalig om haar steeds meer vrijheid te zien nemen in het contact met ons. Knuffelen en kroelen wordt steeds stoerder en soms is ze zo enthousiast dat het gewoon humoristisch is. Hoe dan ook, ze geniet er zichtbaar van.

In de eerste ronde van snaptesten n.a.v. Grietjes ziekte hebben we voor Kira uitgebreid bloedonderzoek laten meenemen. Dit bevestigde wat wij eigenlijk al hadden waargenomen dat zij het ziektebeeld van haar broers aan het volgen is. In haar geval was er ook een duidelijke afwijking in de bloedsuikerspiegel en zij staat nu op speciaal voer. Hoewel we er ook bij ons meisje rekening mee moeten houden dat het afscheid sneller gaat komen dan wij zouden willen, tuft ze op dit moment gelukkig goed door en geniet volop van haar leventje.

Kira
update 23 April 2009

We zijn heel trots op onze kleine Kira.

In korte tijd zijn zowel King als Misha overleden en dat heeft iedereen in huize Russenmuts erg aangegrepen.

Maar zeker voor dit meisje was dit extra ingrijpend. Beide broers waren heel erg belangrijk voor haar. Gelukkig is ze beide keren in de gelegenheid geweest om op haar eigen tempo afscheid te nemen, wat zeker een verschil heeft gemaakt in het verwerkingsproces.

Natuurlijk heeft dit grote verlies een impact op haar vooruitgang gehad, maar we zijn heel trots dat ze haar leventje toch weer opnieuw aan het opbouwen is. Ze is langzaam een band aan het bouwen met Vaska en geniet volop van alle knuffels en heeft haar babbeltjes met ons weer terug, is zeker weer voor een spelletje te porren en gaat ook zelf weer met speeltjes aan de slag. Ze gaat tegenwoordig weer met wat meer zelfvertrouwen door het huis wandelen om alles even te inspekteren.


Kira

Onze kleine meid.

Kira's veiligste plek in haar leven is altijd ons bed geweest en daar heeft ze helaas ook het grootste deel van haar leventje doorgebracht.

Ondanks dezelfde socialisatie die ze heeft gekregen, was de wereld en alles erop te eng om iets mee te doen en ook mensen zijn enge dingen.
Veranderingen betekenden voor onze kleine meid alleen maar paniek en stress.

De enige uitzondering is haar grote liefde, haar halfbroer King.
Samen met hem op stap is fijn en veilig.

Ook haar broer Misha vind ze erg lief, maar niets en niemand kan tegen King op.
Gelukkig doet deze kleine meid het ook heel goed op de Bach Bloesem Remedies en heeft al heel veel grote stappen genomen. We zijn heel trots op haar en ook blij dat haar leventje een stuk leuker en interesanter is geworden. Het begint nu een echt madammeke te worden die ook zelfstandig de tuin in durft.


Ook is ze nu overal in het huis te vinden en heeft ontdekt dat wij mensen toch ook wel hele leuke en handige dingen kunnen zijn en dat knuffels en aandacht toch ook wel heeeel erg fijn kunnen zijn.Kira heeft heel veel tijd nodig om met bepaalde veranderingen om te gaan en we zorgen er dan ook voor dat zij dit op haar eigen tempo kan doen, want dit meisje heeft net als Grishka, behalve de enorme angst ook een ander pittig element van haar moeder meegekregen wat we absoluut niet willen stimuleren.