Jasha Vladimir

roepnaam Jasha

geboren op 7 November 2007
Index (click on link):
update 26 December 2010

Jasha zit goed in zijn velletje, na maanden van rust en stabiliteit binnen de groep is hij ontpopt tot een kater die zijn rustpunt heeft gevonden en die volop geniet van zijn leventje in huize Russenmuts en al haar inwoners. Het is een enorme knuffelkont en hij kan nog steeds helemaal wegzwijmelen bij zijn verzorgers. Het is onze enige muts die zo'n beetje alles lust, met grote zwak voor groente. Niets kan hem gelukkiger maken dan een gekookt worteltje en tot onze grote verbazing is hij net zo enthousiast over een gekookt spruitje.
Het is gewoon een zalige kater, die ondanks dat hij volwassen is, zijn kittencharme, grijns en panterloopje heeft weten vast te houden.

update 23 April 2009

Jasha in ondertussen al een echte kater geworden. Hoewel hij nog steeds een aktieve vindingrijke vent is die het fantastisch vind om lekker buiten rond te scharrelen op zoek naar insekten en ander avontuur, heeft hij wel meer rust gekregen om af en toe ook lekker bij ons te kruipen om even te kroelen of een tukje te doen.
Met de komst van Milaya begin April is de juniorgroep compleet en door hun verschillende karakters vullen ze elkaar heel goed aan. Jasha kan heel goed door de bocht met dit guitige meisje en het kost haar en Vaska nog steeds niet veel moeite om deze muts over te halen mee te spelen.
Het blijft ook een russenmuts die zulke zalig genietende snoetjes kan trekken, vooral zijn vaakvoorkomende snoet alsof hij grijnst vind ik zo schattig


update 2 November 2008

Jasha is nu bijna 1 jaar. Nog steeds volop in voor onderzoek en kattenkwaad, zeker met zijn mede-puber Vaska houdt hij de boel levendig in huize russenmuts. Hoewel hij ook veel tijd doorbrengt met de anderen, was de komst in Juni van zo'n mede-junior mutsje met veel kittenenergie wel erg fijn voor hem. Het overlijden van King in September had op ons allemaal een grote impact en zeker op dit mutsje, maar gelukkig heeft hij nog veel van hem kunnen leren en waren de banden met de anderen al stevig genoeg ontwikkeld om dit verlies samen met hen op te kunnen vangen.
Ongeacht het weer, deze russenmuts is het liefst buiten waar hij lekker kan klauteren en van alles en nog wat kan zien en doen. Maar ook binnenshuis weet hij altijd wel weer iets te vinden om zich mee te vermaken. Hij komt tussendoor even gezellig schoothangen of een knuffel halen. Het is een enorm lekker ventje wiens blik boekdelen spreekt als hij weer iets verzonnen of ontdekt heeft wat leuk is, of gewoon even lekker ligt te genieten.
update 17 Mei 2008

Jasha begint zijn draai te vinden in ons huishouden. Seniormuts King heeft dit jonge energieke mutsje onder zijn hoede genomen en leert hem op vriendelijke wijze de russenmuts-etiquette waardoor de onderlinge verhoudingen met de andere mutsen heel vlot worden uitgebouwd. Dit zal hem, samen met de remedies en zijn huidige leefomgeving, helpen zijn draagvlak aan te sterken. Hij vindt het fantastisch om buiten te zijn. De wereld is vol met interesante dingen voor dit ventje. Het is nu een slungelige puber meestal nog met een aanbiddelijk kittenkoppie en af en toe al een indrukwekkende katerhoofd.
Update 30 Maart 2008

Met ingang van vandaag is ons russenmutsenhuishouden versterkt door Jasha. Dit zalige mutsje is geboren op 7 November 2007, dus nu 20 weken oud.
Jasha voelde zich niet gelukkig in zijn nieuwe huis zonder medekatten en de verzorgers hebben met pijn in hun hart maar met oog op het welzijn van Jasha besloten hem terug te brengen naar de fokster. Dus net zoals bij King was het niet de originele planning maar in beide gevallen zijn wij erg blij dat wij de uiteindelijke verzorgers mogen zijn.
Ik heb een hele fijne email van de verzorgster ontvangen waarin ook werd uitgelegd hoe de naamkeuze tot stand was gekomen. Jasha is vernoemd naar Jasha Heifetz, een Russisch virtuoos violist en naar Vladimir Horowitz een snelheidsduivel op de piano. Hoewel de naamkeuze dus heel erg muzikaal is, heeft dit mutsje een opvallend bescheiden miauwtje.
Omdat Jasha al was ingeschreven voor de Paasshow hebben we in overleg met de fokster besloten dat hij daarna eerst nog fijn in zijn vertrouwde omgeving kon bijtanken voor zijn nieuwe avontuur, de verhuizing naar ons. We zijn hem natuurlijk wel even op gaan zoeken op de show.

Op foto: Jasha en Toesje
Jasha's nieuwe leventje zal de komende dagen bestaan uit knuffels, eten, slapen, spelen en dat alles regelmatig afgewisseld met onderzoek, onderzoek en nog eens onderzoek van zijn nieuwe omgeving, nieuwe geluiden, vreemde luchtjes. En wanneer hij daar aan toe is langzaam wennen aan al die nieuwe huisgenoten (katten, duiven en konijnen...)Mijn familie


Mijn moeder Zatazja mijn vader Lyasjko


mijn opa Stari Chaika (2000) mijn oma Danitchka (2003)


Danitchka met Zatazja


mijn oma Amasja (1990) mijn opa Sithee Roryomore


mijn overgrootvader Orlov (2000) mijn overgrootmoeder Dezja (1997)


mijn overgrootmoeder Nadejzda mijn overgrootvader Tigranes (1984)


En nog meer russensnoeten uit mijn verleden: