Grishka

Grishka is vernoemd naar Rasputin en is een hele gevoelige kater. Spreek je hem te direct aan is hij helemaal van slag, terwijl als je hetzelfde tegen King zou zeggen zou die daar niet koud of warm van worden.

Toen Katie zwanger was en ik haar over haar buik aaide kwam er altijd een extra bult bovenop haar buik.

Wij zijn er volledig van overtuigd dat deze extra bult Grishka was.

Hij bleek namelijk een onverzadigbare knuffel te zijn die daarbij ook zijn broers en zussen weinig ruimte gaf om ook een knuffel te halen.

Ook ging hij bij voorkeur niet naast ze liggen, maar het liefst bovenop ze en dat werd niet altijd door zijn broers en zussen gewaardeerd.

Zijn grootste passie is geborsteld te worden en het was dan ook onmogelijk om de anderen te borstelen met hem in de buurt. Hij geniet nu uitgebreid van de dagelijkse borstelbeurt door mijn moeder.
Helaas is Grishka een zeer angstige en stressgevoelige kater en dat maakt zijn leventje niet makkelijk. Hij is erg onvoorspelbaar in zijn reacties wanneer geconfronteerd met stress factoren (waaronder kinderen, andere katten, andere dieren, vreemde mensen). Gelukkig heeft hij nu bij mijn gepensioneerde ouders een goed plekje gekregen zonder te veel stressfactoren en genoeg ruimte om zijn eigen veilige plekjes op te zoeken om bezoekers etc uit de weg te gaan. Bovendien krijgt hij er volop knuffels en aandacht en wordt op zijn wenken bediend.
Wat ik erg grappig vind om te horen is dat Grishka blijkbaar van ons konijn heeft geleerd alarm te slaan. Zodra er een geluid is dat hij eng vind en hij ligt bij mijn ouders in bed, dan slaat hij met zijn achterpoten alarm.