Welkom op onze site
bijgewerkt: 28 November 2010

Russenmutsen is ontstaan uit ons leven sinds de komst van onze eerste rus. We hebben sindsdien met onze senioren veel leuke maar ook verdrietige en moeilijke momenten meegemaakt. De naam muts werd al snel van toepassing wanneer b.v. een van onze senioren de bank die wij al jaren hadden door wat voor reden dan ook, accuut ervaarde als het meest enge monster in huis en het met alle liefde en geduld een absurd lange tijd duurde alvorens deze muts weer relaxed op de bank zat. Veranderingen in huis waren al helemaal taboe voor onze mutsen, van onrust tot totale paniek. Een nieuwe geur, een nieuw object in huis kon de hele groep over de rooie helpen en ook onderling escaleren. Visite zag onze russen nauwelijks of helemaal niet. De Russenmutsenverhalen zijn toen al bij mij ontstaan als tegenpool, omdat ondanks alle moeilijkheden, zij een geliefd en uniek onderdeel van ons huishouden zijn.

Toen begin 2005 wederom een zeer intensieve vechtpartij uitbrak, waarbij wij genoodzaakt waren om Grishka naar mijn ouders te verhuizen, was er gelukkig door de beschikbaarheid van internet veel meer informatie en hulp beschikbaar gekomen en hebben wij samen met kattengedragstherapeute Marcellina Stolting de resterende groep van toen, King, Misha, Kira en Milushka weer bijelkaar kunnen krijgen. Het was zo'n verademing om eindelijk met gedegen kennis in kaart te kunnen brengen wat er nu precies bij onze russen aan de hand was en ze daarbij te ondersteunen.

Omdat ik wist dat zij meer nodig hadden ben ik sinds Juni 2006 in Engeland de enige door het Bach Centrum verzorgde cursus "Bach Flower Remedies Animal Practitioner" gaan volgen en ben sinds Oktober 2007 geregistreerd Bach Flower Remedies Animal Practitioner. Tegelijkertijd ben ik een studietraject begonnen op het vlak van dierengedrag waaronder het volgen van de modules van de eerste 2 jaar van de kattengedragsopleiding bij het NAC in Engeland.

Dit alles heeft zo ontzettend veel bijgedragen aan de levenskwaliteit van onze seniormutsen. En nog steeds zie ik Kira vooruitgang boeken op de remedies. Ik ben zo trots op ons oudje, die van al onze senioren de langste weg had te gaan om zelfs maar een redelijk normaal leventje te kunnen gaan leven.

Uiteraard heeft dit alles ook bijgedragen tot een hele andere basis om tot een keuze te komen voor onze junior generatie in 2008 en 2009 en het is zalig om te zien hoe deze groep zo verschilt van onze senioren en bijdragen tot de balans in huize Russenmuts.

Toen wij in Juli 2006 Grietje adopteerde is dat op basis van vertrouwen op de profesionaliteit van de organisatie die haar aanbood gebeurd. Helaas kan ik nu alleen concluderen dat wat ons betreft dit vertrouwen misplaatst is geweest. Grietje is ongeneeslijk ziek en dit heeft veel impact op de verzorging en het management van onze groep.
Door dit alles heb ik alle andere activiteiten stopgezet om mijn tijd aan mijn mutsen en de zorg die zij nodig hebben te kunnen besteden. Uiteraard hoop ik het bijwerken van deze site en het schrijven van russenmutsen t.z.t. weer op te kunnen pakken, want ondanks alle zorg die we hebben, geven al onze mutsen ons dagelijks veel genot en heeel veeeel materiaal voor russenmutsenverhalen.Francien van Bruggen-van Steenbergen
fvbrugge@hotmail.comMaak kennis met de russenmutsen

Grietje - bijgewerkt 28 November 2010

King

Misha

Grishka

Kira - bijgewerkt 28 November 2010

Milushka

Jasha - bijgewerkt 26 December 2010

Vaska - - bijgewerkt 26 December 2010

Milaya - - bijgewerkt 11 December 2010

Maak kennis met de rest van de dierentuin


het vreemde mutsen-smoelenboek

het lieve, leuke en mooie russenmutsen-smoeltjesboek


kattenren

kattentrapeze

Misha's fontein