[./reiki_3a.html]
[./reiki_2.html]
[./reiki_1.html]
[./reiki_alg.html]
[mailto:thenewbody@hotmail.nl]
[./reiki_3b.html]
[./startpagina_tnb.html]
[./index.html]
[./privacy_tnb.html]
[Web Creator] [LMSOFT]
Deze cursus is voor ouder en kind samen. Buiten dat het een hele ervaring is, heb je ook nog eens tijd voor elkaar.

Bij de geboorte staan kinderen helemaal open voor ervaringen, alles is nog nieuw en onbekend. Dit geld ook voor energieen. Naar mate we ouder worden verdwijnt dit gevoel meer en meer. Let maar eens op als je in de buurt van een baby bent. Ze weten je feilloos aan te voelen. Hun zintuigen werken dan ook optimaal. Niet alleen de ons bekende zintuigen, maar ook op spiritueel niveau zijn ze heel erg gevoelig.

Kijk nu eens naar jezelf. Wel eens in een onbekende ruimte geweest waar je niemand kent? Je zintuigen staan op scherp. Als je voorbij een aantal mensen loopt kan je verschillende energieen voelen. Bij de ene persoon is dat bijvoorbeeld een warm gevoel en bij de ander krijg je, voordat je diegene kent, al de rillingen.

Al eens gemerkt dat er vaak dezelfde 'soort/type' mensen naar je toe trekken? en ook heel veel altijd je afstoten? Bij een aantal mensen is dat gevoel ver ontwikkeld. We noemen dit gevoel 'hoog sensitief'. Deze mensen voelen bijna instinctief aan of iemand in de problemen zit en hulp nodig heeft. Ze staan dan ook altijd klaar om als steun en toeverlaat aanwezig te zijn voor anderen.

Kinderen kunnen ook op verschillende manieren in aanraking komen met energie. Ze zijn nog onbevooroordeeld en hebben daardoor nog geen muurtje opgetrokken.

Een proefje.........

Om te ervaren wat energie zoal kan doen, kunnen we diverse sensitieve technieken gebruiken, door bijvoorbeeld een energiebal te creeren tussen beide handen. Probeer maar eens...

Wrijf beiden handen over elkaar, alsof je handen koud zijn in de winter. Houd ze dan ongeveer een aantal centimeters van elkaar. Laat ze daar een klein minuutje. Ervaar wat je voelt tussen je twee handen.

Daarna beweeg je je handen langzaam naar elkaar en van elkaar af, zonder dat de handen elkaar raken. Je voelt een energiebal tussen je handen, soms kan je hem zelfs zien.

Alles wat je niet kan zien, wil niet zeggen dat het er ook niet is. Het werkt net als een zender en ontvanger, zoals bv een radio.

Nog een leuke oefening is die ik veel bij sport gebruik is elkaar aanvoelen. Strek je armen uit en je handen met de handpalmen naar voren gericht en je ogen dicht. Ervaar wat je voelt wanneer iemand dicht in je buurt komt.

Ouders kunnen deze oefeningen ook op een hele prettige manier ervaren.

Met een cursus Reiki voor kinderen, wil ik ze kennis laten maken met energie en wat het voor ze kan doen. Met deze energie kunnen ze zichzelf beter voelen en beter met problemen omgaan.
  
Reiki voor en met kids
volgens het Usui Reiki Shiki Ryoho
Het voelen van energie
Kan iedereen een initiatie geven?
Een initiatie in welke graad dan ook kan alleen door een Reiki Master worden gegeven.
copyright 1996-2019      Niets uit deze digitale site mag zonder toestemming van de auteur worden gebruikt
Thenewbody
.nl
Praktijk voor Beauty, Pedicure & Natuurgeneeswijze
 'The New Body'