De auteur - Kees Lintermans

 

Achtergrond

 

Waarom?

 

De auteur

 

In de pers

 

Bestellen

 

Home

 

Kees Lintermans woont met zijn vrouw en hun drie kinderen in de omgeving van Tilburg. Hij heeft de pen opgepakt na een belofte aan zijn zoon Niek om een boek voor zijn verjaardag te schrijven. Het is daarom geen toeval dat voetbal en FC Barcelona een (bescheiden) rol spelen in het verhaal. Kees werkt bij de Inspectie van het Onderwijs. Schrijven is voor hem een leuke hobby naast zijn werk als inspecteur. ‘Pedro & Solana en het Grote Sinterklaasgeheim’ is zijn eerste kinderboek. Eerder verscheen van hem het Engelstalige boek Futuroception.

Zijn tweede kinderboek boek heet 'Kjeld de Voetbalheld - Kampioen in Camp Nou'. Als verjaardagscadeau geschreven voor zijn jongste zoon Kai, is het een spannend boek in de stijl van 'Het grote Sinterklaasgeheim'. Kjeld is een echte voetbalheld. Hij speelt bij Gudok, de mooiste club van Nederland. Kjeld is snel en sterk. Daarom gaat er wel eens wat mis. Gelukkig weet professor Doetgeenvliegkwaad de oplossing. Een pot met pillen tegen ASHD en een nieuw energiedrankje moeten helpen. Het is het begin van een spannend voetbalavontuur. Wil je meer weten? Bekijk dan het boek op mijnbestseller.nl. Natuurlijk gaat ook nu de opbrengst naar Unicef.

En dan is er het lang verwachte vervolg op Het grote Sinterklaasgeheim. Het nieuwe avontuur van Pedro en Solana heet 'Het geheim van de gekleurde pepernoten'. Sinterklaas krijgt een mailtje van Els. Ze heeft een geweldig idee. Waarom hebben pepernoten altijd dezelfde saaie kleur? Waarom zijn ze niet vrolijk oranje, groen als gras of diepblauw? Bakpiet gaat meteen aan de slag. Hij krijgt hulp van Schilderpiet, want die weet alles van kleuren. Maar dan gaat het mis. Zou het Pedro en Solana lukken om het Sinterklaasfeest te redden? Lees er alles over in dit vrolijke boek, geschreven als voorleesboek voor kinderen in groep 1 t/m 3 of als leesboek in groep 4 en 5. Meer weten? Ga naar de website. Het boek is op 1 oktober 2014 gepubliceerd en is in alle online boekenwinkels en via de site van de uitgever verkrijgbaar. En als klap op de vuurpijl was het in november 2014 het boek van de maand bij kinderzwerfboek.nl.

kees_small

Ten slotte schrijft Kees op een ludieke manier de wedstrijdverslagen van zijn zonen, die voetballen bij TSV Gudok. Inmiddels zijn hiervan acht bundels verschenen. Daarin staat niet alleen wie er scoorden, goed speelden of geblesseerd raakten. Je leest er ook alles over de briljante overtreding van Marco van Basten, het plakken van een achterband, het van kunstgras, de oorsprong van de hattrick, de hoogste uitslag ooit en nog veel meer leuke verhalen, die iets met voetbal te maken hebben. De boekjes zijn daarom niet alleen een aanrader voor alle spelers, vaders en moeders, opa's en oma's, vriendjes en vriendinnetjes en alle fans van Gudok. Maar ook voor iedereen, die van voetbal en lezen houdt.

 

Meer weten, vragen of suggesties? Neem dan contact op via klinneck@gmail.com