All images [KAREN VAN ESSEN]

[KAREN VAN ESSEN FOTOGRAFIE]

OVER FOTOGRAFEREN

Ach ... je weet wel hoe dat gaat. Een digitale camera en een hobby is geboren. Het leuke van fotograferen is dat je anders naar je omgeving gaat kijken. Je krijgt meer oog voor het geheel, maar ook voor details. Toch blijft het moeilijk om het beeld vast te leggen op een foto. Niet verwonderlijk, want je waarneming op een bepaald moment wordt niet alleen door het visuele bepaald ... je plaatst het beeld in een context met geluid, geur en gevoel ... en die laatste aspecten kun je niet vastleggen in een foto.

Als je aan mij vraagt wat ik een mooie, goede foto vindt, dan kan ik die moeilijk beantwoorden. Natuurlijk zijn er foto's die mij meer aanspreken dan anderen. Een mooie lichtval, een goede compositie, een origineel idee draagt daar aan bij. Echter foto's die aan alle technische eisen voldoen, zijn vaak niet per definitie de mooie foto's.

OVER DEZE WEBSITE

Nou denk ik dat ik verwachtingen schep, maar deze website laat een allegaartje aan foto's zien. Van vakantiekiekjes tot foto's van straatbeelden ... van mooie foto's tot minder mooie foto's. Maar dat laatste is natuurlijk aan een ieder ter beoordeling. Neem gerust een kijkje!

Vriendelijke groeten,

Karen van Essen.
Terug naar hoofdpagina