Te verwachten publicaties en activiteiten

https://homedrive.ziggo.nl/jwa.berding@ziggo.nl/publiek/pics/spade.gif

In de planning …. dichtbij en wat verder weg …

* Eind 2019 verschijnt in de VS de bundel Nurture, Care, Respect, and Trust: Transformative Pedagogy Inspired by Janusz Korczak (Tatyana V. Tsyrlina-Spady & Peter C. Renn, Eds.).
Hiervoor heb ik een hoofdstuk geschreven, een vergelijkende studie naar de pedagogische opvattingen van Janusz Korczak en John Dewey, onder de titel:
'Janusz Korczak and John Dewey on Re-Instituting Education'. Meer informatie over de bundel staat hier.

* Op woensdagochtend 15 januari 2020 geef ik in de Bosbeskapel in de Vruchtenbuurt Den Haag een workshop/lezing over geduld en ongeduld. Dit naar aanleiding van mijn nieuwe boek, Opvoeding en onderwijs tussen geduld en ongeduld. Voor alle geďnteresseerden. Meer informatie t.z.t. op Bosbeskapel.

* Op woensdagavond 29 januari 2020 staat bij Leesclub 'De Leerschool' in Leidschendam mijn Geduld-boek centraal (19-21 uur). Wil je meedoen, stuur een mailtje aan Rikie van Blijswijk

* Op woensdagmiddag 5 februari 2020 verzorg ik samen met mensen van het Nivoz een middag n.a.v. mijn Geduld-boek. Met interactieve én beschouwende bijdragen van verschillende sprekers. Meer informatie t.z.t. op Nivoz.

* Op donderdagavonden 12 en 19 maart 2020 geef ik twee avonden bij de Filosofiegroep Rotterdam over de filosofie van het geduld. Ik bespreek verscvhillende filosofen die zich met dit onderwerp hebben beziggehouden, onder wie Cornelis Verhoeven en Joke Hermsen. Natuurlijk doen we ook aan 'praktische filosofie'. Meer informatie op Filosofiegroep Rotterdam.

* Ik schrijf aan een vervolg van mijn toneelstuk over Korczak (dat is gepubliceerd als hoofdstuk 1 in mijn boek "Ik ben ook een mens"). Werktitel: "Dokter Korczak en Henryk: zeven jaar later."

NB. Alle data, tijden en locaties onder voorbehoud.

 

 

 

 
Top