Te verwachten publicaties en activiteiten, op www.joopberding.nl

https://homedrive.ziggo.nl/jwa.berding@ziggo.nl/publiek/pics/spade.gif

In de planning …. dichtbij en wat verder weg …

* Voor de internationale uitgever Springer schrijf ik een monografie over Janusz Korczak, voor hun mooie reeks Key Thinkers in Education.
Updates:
- op 3 juni 2020 heb ik het manuscript naar de editors van Springer gemaild. En nu maar afwachten wat de reviewers ervan vinden...
- op 3 augustus 2020 kwam het commentaar van de reviewers, gelukkig slechts 'minor changes'! - op 4 augustus Daar heb ik lekker een dagje aan zitten werken...
- op 4 augustus 2020 het gereviseerde manuscript weer teruggestuurd. GROEN LICHT! En nu de eerste drukproef afwachten....
- op 30 september 2020 ontving ik de drukproeven ter controle. Een secuur karweitje...
- inmiddels zijn er acht zeer positieve 'advance reviews' verschenen! Kijk op reviews.
Volgens de actuele planning verschijnt het boek in januari 2021!* Eind oktober 2020 verschijnt een artikel over 'Geduld als praktische uitdaging' in Pedagogiek in Praktijk/PIP.

* In november 2020 verschijnt een essay van mijn hand onder de titel 'Geduld' in het Algemeen Nederlands Tijdschrift voor Wijsbegeerte.

* In janauari 2021 verschijnt in De wereld van het jonge kind/HJK een artikel van mij in de reeks 'Op de schouders van...', dit keer over Janusz Korczak.

* Ik schrijf aan een vervolg van mijn toneelstuk over Korczak (dat is gepubliceerd als hoofdstuk 1 in mijn boek "Ik ben ook een mens"). Werktitel: "Dokter Korczak en Henryk: zeven jaar later."

NB. Alle data, tijden en locaties onder voorbehoud.

 

 

 

 
Top