Nieuw op de site

 

 
* Ik werk aan een nieuw boek, onder de titel Opvoeding en onderwijs tussen geduld en ongeduld. Op de pagina Geduld op deze website houd ik als een soort blog aantekeningen over de vorderingen bij.


* Op 2 november 2017 presenteerde ik mijn boek: Aan het werk met Hannah Arendt. Professionals in onderwijs, zorg en sociaal werk (red.), bij ISVW Uitgevers in Leusden. (Inmiddels 2e druk!)
Meer hierover kun je lezen op mijn Arendt-pagina.


* Het lijstje met gelezen boeken is weer wat langer geworden. Ga naar boeken.


* Nieuwe publicaties van mijn hand zijn te vinden op publicaties.


* Meest recente artikelen:

(1) over John Deweys visie op opvoeding en onderwijs van het jonge kind:Dewey en onderwijs aan jonge kinderen.

(2) over John Dewey als filosoof en pedagoog over ervaring, school en maatschappij: Dewey, ervaring, school en maatschappij, met een bijbehorend filmpje, waarin ik Deweys boek Democracy and Education presenteer en toelicht;

(3) over Janusz Korczak als de pedagoog van het respect en het democratisch samenleven: Korczak, respect en samenleven, met een bijbehorend filmpje, waarin ik Korczaks boek Hoe houd je van een kind presenteer en toelicht;

(4) over Hannah Arendts visie op de school als tussenruimte: Arendt, school als tussenruimte. Het bijbehorende filmpje op vimeo is hier te bekijken!

(5) een vergelijkende studie naar Korczak en Arendt (in het Engels en Pools) verscheen in de 3-delige bundel The rights of the child yesterday, today and tomorrow - the Korczak perspective. Part II (pp. 432-449).
Lees de 'Introduction' hier. De rest van het verhaal op aanvraag (via "Mail mij").

(6) Berding, J. (2018). Hannah Arendt on Education. Gepubliceerd op medium.com (gepost 14 december 2018) Arendt.