Nieuw op de site

 

 
* Op 5 november 2019 verscheen een nieuw boek van mijn hand, onder de titel Opvoeding en onderwijs tussen geduld en ongeduld (Antwerpen/Apeldoorn: Garant Uitgevers). Op de pagina Geduld op deze website houd ik aantekeningen bij over het werken aan dit boek.


* Op 2 november 2017 presenteerde ik mijn boek: Aan het werk met Hannah Arendt. Professionals in onderwijs, zorg en sociaal werk (red.), bij ISVW Uitgevers in Leusden. (Inmiddels 2e druk!)
Meer hierover kun je lezen op mijn Arendt-pagina.


* Het lijstje met gelezen boeken is weer wat langer geworden. Ga naar boeken.


* Nieuwe publicaties van mijn hand zijn te vinden op publicaties.


* Meest recente artikelen:

(1) over John Deweys visie op opvoeding en onderwijs van het jonge kind:Dewey en onderwijs aan jonge kinderen.

(2) over John Dewey als filosoof en pedagoog over ervaring, school en maatschappij: Dewey, ervaring, school en maatschappij, met een bijbehorend filmpje, waarin ik Deweys boek Democracy and Education presenteer en toelicht;

(3) over Janusz Korczak als de pedagoog van het respect en het democratisch samenleven: Korczak, respect en samenleven, met een bijbehorend filmpje, waarin ik Korczaks boek Hoe houd je van een kind presenteer en toelicht;

(4) over Hannah Arendts visie op de school als tussenruimte: Arendt, school als tussenruimte. Het bijbehorende filmpje op vimeo is hier te bekijken!

(5) een vergelijkende studie naar Korczak en Arendt (in het Engels en Pools) verscheen in de 3-delige bundel The rights of the child yesterday, today and tomorrow - the Korczak perspective. Part II (pp. 432-449).
Lees de 'Introduction' hier. De rest van het verhaal op aanvraag (via "Mail mij").

(6) Berding, J. (2018). Hannah Arendt on Education. Gepubliceerd op medium.com (gepost 14 december 2018) Arendt.