Start
Start
Start
Start
Start
Start
Start
Start
Start
Start

  

HOME

onze CATTERY

de BIRMAAN

KITTENS

FOTO'S

LINKS

CONTACT

onze POEZEN

onze KATER

Wij zijn Petra en Jan en samen met onze beide zonen wonen wij in het rustieke terpdorp Baflo. Alle gezinsleden zijn onder de indruk van de prachtige uitstraling die de heilige Birmaan met zich meebrengt. Ook het vertrouwen in de mens en de aandacht die de Birmaan vraagt van de mensen om hem heen, maken dit dier zo bijzonder. Kortom een schitterende verschijning in zijn soort.        
Wij hopen nog lang te mogen genieten van de schitterende Heilige Birmaan!


Zoals   eerder   vermeld,   bestaat   onze  liefde  voor "de Heilige Birmaan" sinds de  jaren  tachtig. Op een goed moment besloten we weloverwogen dat er een kat zou worden aangeschaft. Onze  voorkeur  ging uit  naar  een  kitten.  We  zijn gaan rondneuzen  en al  gauw bedachten we dat het verstandiger zou zijn om er direct twee te kopen.        
Waarom twee?       
Twee kittens spelen met elkaar, ze ontdekken samen de "wereld",  ze groeien samen op en hebben kennis aan elkaar. Dus  wanneer  het voorkomt dat er even iemand niet  thuis  is,  zijn  de soortgenoten in  de buurt.    

Cattery van het Baffelt staat sinds 2003  ingeschreven bij de Fédération Internationale Féline (FIFé ) en is lid van de Nederlandse vereniging van fokkers en liefhebbers van katten; Felikat.        
Ook zijn wij op internet te bezoeken, omdat wij met deze website (te bezoeken onder: http:/www.potmabaflo.nl) onze Birmanen onder ieders aandacht willen brengen. Tevens is het internet voor ons een mooie gelegenheid om in contact te komen met andere liefhebbers van Birmanen. Het is geenszins onze bedoeling om met onze Birmanen tentoonstellingen af te gaan. U zal ons derhalve niet veel aantreffen op tentoonstellingen of andere bijeenkomsten. Simpelweg omdat we niet altijd de tijd ervoor hebben of willen vrijmaken. 
Wij vinden het af en toe wel leuk om even rond te neuzen op een tentoonstelling en weer iets nieuws te horen.     

"Cattery  van  het  Baffelt"  is  de  naam  van  ons poezenhuis. We wilden qua naamgeving dicht bij huis  blijven  en  herkenbaar  zijn. "Baffelt"  is  de Groningse naam voor het dorp  Baflo  alwaar  wij woonachtig  zijn. Tevens hebben  we getracht om een historisch en sfeervol  gevoel  op  te  roepen.      

Onze katten wonen gewoon bij ons in huis en dat willen we graag zo houden. Dit betekent niet dat ze altijd binnen moeten blijven, in tegendeel. Onze Birmanen kunnen sinds de zomer van 2003 gebruik maken van een ruime buitenren en een voor katten speciaal ingericht binnenverblijf. Dit binnenverblijf is zo ingericht voor de schatjes, zodat ze ten alle tijde hun eigen gang kunnen gaan. Aan een (zelfgemaakte grote) klimpaal en de nodige rustplekjes is gedacht. Het verblijf is zelfs voorzien van een kachel, zodat de temperatuur ten alle tijde ingesteld en geregeld kan worden.

Huisvestingsvignet

Cattery van het Baffelt

"Gewoon..............gezellig"

GASTENBOEK

GEBOORTEKALENDER