Genealogie familie Waterreus

Er zijn vier versies van de database beschikbaar geweest:

 1. (Oudste): http://home.wanadoo.nl/jjw/Database
 2. door Ziggo gemigreerd naar http://members.ziggo.nl/jjw/Database/; en vervolgens door mij naar http://jjw0.woelmuis.nl/db_oud/ (deze bestaan niet meer)
 3. http://een.vreemde.eend.googlepages.com/
 4. door Google gemigreerd naar http://sites.google.com/site/eenvreemdeeend/ waardoor het niet meer werkte (alle links werden nu downloads); door mij gemigreerd naar http://jjw0.woelmuis.nl/db_tussen/ (bestaat niet meer)
  Er staan nu wat oudere overzichten op deze Google site.
 5. http://een.vreemde.eend2.googlepages.com/
 6. door Google gemigreerd naar http://sites.google.com/site/eenvreemdeeend2/ en vervolgens door mij gemigreerd naar http://jjw0.woelmuis.nl/database/ (deze site bestaat niet meer)
 7. (Laatste oudere versie): http://jjw0.woelmuis.nl/db_new/ (deze site bestaat niet meer)
 8. Deze oudere versies kunnen via Google nog steeds gevonden worden, maar werken dus niet meer of zijn sterk verouderd.
  Sinds 24-01-2011 stond de informatie van http://jjw0.woelmuis.nl/db_new/ ook op http://jjw0.comze.com/ (ook verwijderd).
  Deze site was sneller en kon bovendien gegevens comprimeren wat nog een extra snelheidswinst opleverde. Helaas werd de inhoud van de site door een script van de provider regelmatig aangezien als illegaal en daardoor geblokkeerd.
  Ik heb daarom wat aanpassingen doorgevoerd en per maart 2012 die site verhuisd naar jjw0.herobo.com (bij dezelfde provider). Deze site blijft tot nu toe wel in de lucht en deze werk nog wel bij.


  In 2013 heeft woelmuis.nl wat problemen gekregen waardoor het niet meer mogelijk was om die gegevens aan te passen en sinds juni 2015 bevat de site andere inhoud.
  Er wordt sinds 2013 getest met een vervanger: gratiswebhosting.nl. Ik had daar een testsite aangemaakt: jjw0.gratiswebhosting.nl/, maar alle testsites zijn door de provider verwijderd.
  Het lijkt er niet op dat deze site ooit nog gaat werken, ik heb daarom in plaats daarvan jjw0.hol.es aangemaakt. Deze gebruik ik nu al testsite.

  Ik heb nu ook gegevens staan op Geni (www.geni.com), een site waarop samenwerking met anderen mogelijk is om een stamboom te maken.
  Op deze site is het gedeelte van mijn gegevens dat ik ingevoerd heb opgenomen in een stamboom van meer dan 90 miljoen personen en deze site werk ik zeer regelmatig bij.
  Van 100.000 personen uit de wat nauwer verwante families op Geni heb ik de basis gegevens op Geneanet gezet (slechts een klein deel daarvan heb ik zelf ingevoerd; van de meeste heb ik verder ook geen gegevens).
  Van deze personen is een index beschikbaar waarin ook te zien is of ik in mijn eigen gegevens informatie over de betreffende personen heb.

  Helaas biedt Geni geen mogelijkheid meer om die gegevens op Geneanet gemakkelijk te verversen. Ik heb daarom een apart overzicht gemaakt waarop te zien is wat ik recent op Geni heb aangepast: Recente Geni wijzigingen

  Door tijdgebrek ziet het er niet naar uit dat ik binnenkort een volledige nieuwe versie met bijbehorende overzichten op internet kan zetten.
  Intussen heb ik mijn gegevens wel aangevuld en verbeterd, daarom zet ik nu enkele keren per jaar een beknopt overzicht op internet.
  Hier zitten ook niet gecontroleerde gegevens tussen en er wordt gebruik gemaakt van een primitief privacy filter (datums van 1900 tot heden worden gefilterd). Deze gegevens zijn hier en hier te vinden

  Terug naar home page