Genealogie familie Waterreus (English version)

De start
Op vakantie in 2002 raakte ik aan de praat met een Nederlandse die me vertelde dat haar grootvader ook Waterreus heette. Na de vakantie kreeg ik nog wat gegevens van haar over haar over haar grootvader.
Ik ben daarna begonnen te onderzoeken of we mogelijk familie van elkaar waren. Het bleek dat mijn vader ooit van een Waterreus (hij dacht uit Rotterdam) die bezig was zijn stamboom uit te zoeken wat informatie had gehad. Deze informatie had hij altijd bewaard, maar hij had daar nooit tijd voor gehad om er verder iets mee te doen. Deze gegevens heb ik gebruik als startpunt voor mijn zoektocht.
Ik heb daarbij het voordeel gehad dat Waterreus een vrij zeldzame achternaam is en dat voor zover ik weet iedereen met die achternaam dan ook verwant moet zijn.
Desondanks heeft het nog tot in 2011 geduurd voor de gegevens van haar grootvader kon invoegen in mijn stamboom.
In 2008 werd in benaderd door mijn neef Joop Aangeenbrug die bezig was de Knoppert kant van de familie uit te zoeken. Toen ben ik ook de familie van mijn moeders kant verder gaan uitzoeken.

Opa Knoppert & opa Waterreus
Opa Knoppert & opa Waterreus

Algemene informatie

Deze site is nog in ontwikkeling en grotendeels in het Nederlands (English version)
Laatste wijziging deze site: 2018.12.09

Snelle toegang:
Totaaloverzicht Nederlands Engels
Zoek aanvullende informatie (Engels)
Meertalig overzicht (langzamer)
Ouder totaaloverzicht met veel indexen Nederlands Engels
Mijn kwartierstaat op Geni (klik op het driehoekje voor een naam om die tak te openen)
Wat oudere gegevens Locatie 1 Locatie 2

Ik gebruik een gratis provider, waardoor de sites jjw0.herobo.com, jjw0.hol.es, jjw1holes.000webhostapp.com en jjw2.000webhostapp.com een uur per dag niet bereikbaar zijn.
Nieuw: jjw1holes.000webhostapp.com en jjw2.000webhostapp.com/ vervangen jjw0.hol.es (is vervallen per 1 november 2018). In eerste instantie staat er een back-up voor zover er ruimte beschikbaar is (ik moet ook linkjes nog aanpassen)
De sites werken daardoor op verschillende tijden gedurende de nacht gedurende een uur niet.

Mijn laatste eigen gegevens (beknopt maar met zoekmogelijkheden naar extra gegevens [voorvoegsels zijn bij de achternaam opgenomen]) nu beschikbaar via deze sites: jjw1holes.000webhostapp.com en jjw0.herobo.com (Versies kunnen verschillen, [Op herobo staat nu een versie bijgewerkt t/m 8 december 2018 met veel aanvullingen])

Nieuw (oktober 2018): Overzicht alle personen (ook beschikbaar in het Engels)
Nieuw     (april 2018): Parenteel Dirk Waterreus

Voorlopig heb ik weinig tijd om al mijn sites bij te werken (ik ben vooral bezig mijn gegevens in Geni onder te brengen). Daarom plaats ik nu zo nu en dan een beknopt up-to-date overzicht van mijn gegevens. Het programma dat ik daarvoor gebruik kent wat beperkingen en heeft bijvoorbeeld geen mogelijkheid om te filteren op uitzoek gegevens.
Er worden daardoor ook relaties aangegeven tussen personen die hoogst waarschijnlijk niet kloppen.


Help informatie     Gastenboek    Mail       Legende van de Waterreus (met dank aan Nico Waterreus)   (alt. locatie)  De Oorsprong van de legende     Nieuw: Beknopt nageslacht van Karel de Grote (17 generaties)  Parenteel (oudere versie)
Ouder maar uitgebreider: Familienamen lijst (met aantal voorkomens)   Familenamen index (met Google zoek mogelijkheid)  Bijbehorende  Index pagina    Overzichten (uitgebreidere gegevens, maar nog ouder)
Nieuwer: Index (Nederlands)    Recentse gegevens (beknopt)  Zoeken

Tip: Zoek naar een familienaam in mijn familienamen index en gebruik dan de search knop bij een familielid om aanvullende informatie op internet te zoeken
of gebruik een search knop in mijn recentste gegevens om op Geni, Geneanet, Wiewaswie, Open archieven en/of Delpher (historische kranten) naar aanvulllingen te zoeken.


Er staat een testversie van mijn gegevens van september 2013 met wat minder overzichten dan op jww0.herobo.com, maar met meer gegevens op jjw2.000webhostapp.com (zowel Nederlandse als Engelse versie).
Per 12 februari 2017 is er een nieuw totaal overzicht (in verschillende talen) beschikbaar met bijgewerkte gegevens t/m 2016. (De pagina's hiervan worden dynamisch gegenereerd waardoor het wat meer tijd kost voordat een pagina getoond wordt)

Op zoek naar iemand met de achternaam Waterreus? Kijk dan hier
Op de familiewiki van Marc en Thomas de Haan is ook informatie over de familie Waterreus te vinden.

Er waren langere tijd wat problemen met http://jjw0.herobo.com, deze site is echter intussen verhuisd naar een nieuwe server met betere performance.

Ik zoek aanvullende gegevens voor mijn voorouders (klik op afbeelding voor grotere versie)
klik voor grote versie van vooroudercircel
De gegevens voor de circel zijn hier te vinden
Ik ben intussen al wat verder want dit is de vorige versie: mijn voorouders

Mijn eigen gegevens zijn te vinden op een aantal sites:
members.ziggo.nl/jjw (web hosting
Web Hosting),   jjw0.herobo.com (web hosting Web Hosting),     jjw0.hol.es (web hosting Web Hosting),   Google Sites (verwijzingen, enkele overzichten en afbeeldingen).

De uitgebreide gegevens en overzichten staan op jjw0.herobo.com, op jjw2.000webhostapp.com/ staat een nieuwere testversie.
-- jjw0.Woelmuis.nl kon al langer niet meer bijgewerkt worden en is nu vervallen, jjw0.hol.es vervalt binnenkort ook (wordt vervangen door jj1.holes.000webhostapp.com en jjw2.000webhostapp.com) --

Er staan ook gegevens van mij op:
Geni              Mijn profiel op Geni                   Stamboom    Zoeken op Geni (Iedereen)  Zoeken op Geni (Geni gebruikers)              Geni Index
                      Circel overzicht van mijn voorouders [gebruik control-+ voor grotere weergave])   Bekende voorouders op Geni      Mijn laatste Geni wijzigingen
                      Geni kwartierstaat

Geni is een site waar het mogelijk is samen met andere gebruikers aan een stamboom te werken en ook stambomen samen te voegen.
Ik ben bezig op Geni mijn gegevens toe te voegen en daar maken ze deel uit van een stamboom van meer dan 119 miljoen personen.
De kans op Geni een bekende voorouder te vinden is behoorlijk groot. Dit Geni project somt er een aantal op: Mega Merge
(Op geni worden gegevens van levende personen afgeschermd, daarom kan het zijn dat sommige van mijn verwijzingen niet voor iedereen werken. Ik heb daarom (voor zover bekend) ook verwijzingen opgenomen naar de ouders zodat dan daarmee gezocht kan worden naar een profiel wat wel toegankelijk is.)
De meeste gegevens werk ik hooguit enkele keren per jaar bij, maar Geni zo vaak dat ik daar nu geen wijzigingsgeschienis meer van bijwerk. Een ouder overzicht van updates op Geni hier

Geneanet      Mijn Geneanet startpagina      Stamboom   Zoeken binnen mijn stamboom op Geneanet   Zoeken op Geneanet     Geneanet naam index (17501 familienamen, 100002 personen) Geneanet plaats index (20281 plaatsen)

Geneanet is een site waar veel stamboom onderzoekers hun gegevens delen. Het is ook makkelijk daar een goed overzicht van een familie te krijgen.
Omdat het lastig is om op Geni een goed stamboom overzicht te krijgen heb ik van ruim honderdduizend nauwer verwante personen op Geni een uitrekseksel op Geneanet gezet.


Ik heb begin 2016 wat foto's geplaatst van de graven van de Kleine Kerk in Voorhout (gemeente Teylingen) en ben bezig daar ook een index voor te maken

Versies Van veel gegevens en overzichten zijn nog meerdere versies beschikbaar (oudere versies gaan vervallen)    versie info       Overzicht wijzigingen       Oudere versies


Achternamenwolk (20 meest voorkomende)    Familienamen lijst (met aantal voorkomens)    Familenamen index   Index pagina (>35000 personen >16000 families)

Index: Achternaam, voornaam   Voornaam/roepnaam, achternaam   Plaats, naam   Beroep, naam   Datums per maand en jaar, naam   Naam, plaats, datum en soort gebeurtenis   Achternaam, voorletters, voornamen   Alt. locatie 1 file [10.5 MB]   Zoeken

Gastenboek    Mail        Verwijzingen

Stamboom Waterreus Tekst   Grafisch   Geneanet       Ronald Waterreus (de keeper)     Sociale sites met Waterreus leden     

Er staat nu ook een stamboom van Stamvader Dirk Waterreus op Geni      Geni index van aanverwante families (100.000 personen, uitreksel op Geneanet)     Zoeken op Geni
(Geni is een site waar het mogelijk is gezamelijk aan een stamboom te werken. De gegevens op Geni zijn daarom uitgebreider dan op deze site en soms wijken de gegevens ook af van mijn gegevens. Omdat lidmaatschap van Geni (kan gratis) verplicht is om met gebruikers te kunnen mailen, heb ik een uitreksel van Geni op Geneanet gezet. Hoewel dit (aangetrouwde) familie betreft zijn de meeste gegevens afkomstig van andere gebruikers. Ik kan echter wel contact opnemen met die gebruikers om vragen en/of gegevens door te geven.)

Overzichten (werken het best als javascript wordt toegestaan)
(Als klikken op een link niet werkt klik dan 'Herstel Frames'; het overzicht wordt dan mogelijk in een ander venster geopend waar de links wel werken.)

Grafische overzichten - Familie
Genealogica Grafica 10.000 personen Dynamic Family Tree Alle personen  [beide met zoek mogelijkheid en javascript vereist]

Grafische overzichten - stambomen
S - Jacob Snabbe  S2 - Dirck Waterreus  S3 - Willem van der Specke  S4 - Karel de Grote  Alt. versie  S5 - Jan Jansz Knotter  Alt. versie      Dirck Waterreus (Geni)

Grafische overzichten - voorouders
KG - Jan Jacob Waterreus (zonder kinderen met database verwijzingen)   Jan Jacob Waterreus (met kinderen zonder database verwijzingen)

Tekst overzichten - parentelen
P - Dirck Waterreus  Alt. versie [4.5 MB] (zonder database verwijzingen, afbeeldingen niet vergrootbaar)  Compacte versie [1.5 MB]      Geneanet versie
P2 - Cloderic (Wikipedia) (bevat ook Karel de Grote)  (Alternatieve versie [13 MB])
Beknopt Parenteel Karel de Grote (17 Generaties) [8MB per deel]

Tekst overzichten - kwartierstaten
K - Jan Jacob Waterreus

Extra overzichten (wisselende inhoud) [laatste verandering 20091101]


Gebaseerd op Geni

Voorouders van Job Waterreus op Geni (Engelse versie)
Afstammelingen van Dirk Waterreus op Geni    Afstammelingen van Dirk Waterreus op Geneanet

Grafische overzichten - stambomen
Gérard de LANDEN met links naar Geni gegevens

Grafische overzichten - voorouders
Jan Jacob (Job) Waterreus met links naar Geni gegevens


Boek met gegevens over en foto's van de familie Knotter of Cnotter, Knopper en Knoppert (20-5-2009)


Gebruikte gegevens en verantwoording

Voor deze site (met gegevens op members.ziggo.nl/jjw, [jjw0.woelmuis.nl is vervallen], jjw0.herobo.com [jjw0.comze.com is vervallen], jjw0.hol.es en sites.google.com) is gebruik gemaakt van eigen gegevens aangevuld met gegevens die op internet beschikbaar zijn (geweest) en ontvangen correcties en aanvullingen (waarvoor hartelijke dank). Ik maak ik tevens gebruik van www.geni.com (een site waar men gemeenschappelijk aan een stamboom kan werken) en www.geneanet.org (waar men gegevens m.b.v. een gedcom file kan publiceren).

Mijn neef Joop Aangeenbrug heeft heel veel uitzoekwerk gedaan voor voor wat betreft de Knoppert familie. Hij heeft een deel van deze informatie ondergebracht in een boek met gegevens over de familie Knotter of Cnotter, Knopper en Knoppert waarin veel familie foto's zijn opgenomen die niet op internet te vinden zijn.

De website van Wouter Bouwman (http://gw.geneanet.org/wouterbouwman) verdient een speciale vermelding, deze bevat veel informatie die ik elders niet heb aangetroffen. Ook van de website van Nico Waterreus heb ik veel informatie overgenomen. Deze website is jammer genoeg niet meer beschikbaar. Voor meer informatie over de bronnen zie de pagina met verwijzingen. Webadressen wijzigen echter zo snel, dat het goed mogelijk is dat een aantal van de daar genoemde internet adressen intussen niet meer bestaat. Ook de internet bronnen die genoemd worden op de familie pagina's hebben daar last van. Ik heb daarom in de help voor de familie pagina's een zoek mogelijkheid opgenomen (onderaan na kopje bronnen) voor deze oude internet adressen.

Binnen de kwartierstaat en de parentelen is zo veel mogelijk aangegeven welke gegevens geraadpleegd zijn. Een aantal websites bevat echter zoveel personen die in de kwartierstaat of parentelen voorkomen, dat niet bij elke voorouder de betreffende verwijzing vermeld is. Er is echter gepoogd om alle geraadpleegde websites tenminste 1x te vermelden. Hoewel ik maar van een deel van de gegevens vermeld waar ik ze gevonden heb, kan ik meestal wel aangeven waar ik de informatie gevonden heb (vaak meerdere plekken) en een indicatie geven hoe betrouwbaar de informatie is.
De gegevens op deze site moeten daarom vooral al startpunt gezien worden voor eigen onderzoek. Indien u daarin geďnteresseerd bent, kunt u me een mailtje sturen (met daarin vermeld voor welke gegevens u de bronnen wilt weten)

Correcties en aanvullingen zijn zeer welkom. Handmatig correcties doorvoeren is heel lastig, dat doe ik daarom liever alleen als er nog levende personen bij betrokken zijn. (Die correcties probeer binnen enkele dagen door te voeren.) De overige aanvullingen en correcties worden meestal niet vaker dan 1x per jaar verwerkt.

Zo lang de ruimte het toelaat laat ik oudere versies van de gegevens op internet staan. Veel bezoekers komen regelmatig terug en dan is het lastig als gegevens niet meer beschikbaar zijn of opeens op een andere plaats staan. Zoekmachines zoals Google willen daardoor nog wel eens oudere gegevens eerder melden dan nieuwere gegevens. Bij oudere gegevens neem ik daarom een verwijzing op naar de nieuwere gegevens.
De stambomen van Hessel Jacob Snabbe en Willem van der Specke zijn mede opgenomen t.b.v. diegenen die aansluitingen zoeken aan eigen gegevens. Daarvoor kan ook de internet zoekfunctie in de familieindex of de zoekmogelijkheden op deze pagina gebruikt worden.

De informatie in de stamboom van Karel de Grote en Cloderic (waarin ook Karel de Grote voorkomt) is zeer speculatief en deze stambomen bevatten zeer waarschijnlijk een aantal onjuiste gegevens. Volgens Frans Angevaare gaat het tenminste om de volgende drie lijnen: Het lijntje naar Karel de Grote via Catharina van Foreest: Op de KdeGrote-site wordt betoogd dat die lijn niet klopt. Dan Frans van Genits: dit schijnt slechts een aanname geweest te zijn van J.v.Duivenvoorden die door velen overgenomen. Frans Angevaare heeft gehoord dat de bekende genealoog H.Jacobs daar onderzoek naar heeft gedaan en er zelfs voor naar Mechelen is geweest. De vader van Maritgen van een Mechelse vleeschhouwer Frans van Genits. Ten derde de lijn Schilperoort: die is afkomstig van een niet gedocumenteerde genealogie die bij de LDS (Mormonen) is gebruikt.
Een ander deel van de gegevens in deze stambomen komt op verschillende sites voor, maar is niet juist of vrij zeker niet juist. Ik heb soms die gegevens wel opgenomen, maar dan met een verwijzing naar Wikipedia, waar wat meer achtergrond informatie is te vinden.

Ronald Waterreus - de Keeper

Ronald Waterreus (de keeper) is familie. Zijn volledige voornamen zijn: Ronald Catharina Martinus en hij komt o.a. voor in de stamboom en de parenteel van Dirck Waterreus.

Contact gegevens

Reacties graag naar:

Afbeeldingen1

I.v.m. de hoeveelheid spam die het opnemen van een ongecodeerd e-mail adres veroorzaakt staat het e-mail adres als plaatje op deze pagina.

 

Privacy en aanvullingen of correcties

Van levende personen zijn de geboorte- en relatiedatums weggelaten.

Als u in de stamboom voorkomt kunt u desgewenst in Geni meewerken aan het verder uitbouwen van de stamboom.
Ik heb hiervoor een e-mail adres nodig zodat ik u vanuit Geni kan uitnodigen.

Mocht u bezwaar hebben tegen het opnemen van bepaalde gegevens, of als u aanvullende informatie hebt of wilt ontvangen, laat me dat dan s.v.p weten

Ik hou mijn gegevens bij m.b.v. een gratis Nederlands programma met uitgebreide rapportage mogelijkheden en een gebruikersforum

 

Geindexeerd door:
Afbeeldingen2

Aanwezig op:

familienamen.html

http://genealogie-opnaam.pagina.nl/

Stamboom Gids

Zoeken
Door in het vakje hieronder een naam te typen (en daarna op Go te klikken) kunt u gratis controleren of uw familienaam reeds door anderen wordt\werd onderzocht.Waterreus familieleden op sociale netwerken:   schoolbank.nl    schoolpagina.nl    123    Facebook    Myspace    hi5   bebo
Familie pagina Waterreus - adres zoeken    Verder zoeken met adres       Waar wonen we    (NL)    (BE)    (FR)    (CH)    (IT, USA)    (Wereld)     (Wereld)

Genealogisch Vademecum - Familienaam         Nederlandse Familienamen Databank    Personen zoeken (internationaal)
Online archieven doorzoeken:  THEMATIS       archieven.nl       digitale stamboom.nl       genealogieonline.nl       Mormonen       Ancestry.com       MyTrees.com       My Heritage       Geni       Ga Het Na       StamboomOnderzoek.com       StamboomZoeker.nl

Heldersche en Nieuwedieper Courant (23-02-1876 pag 2)
Heldersche en Nieuwedieper Courant
(23-02-1876 pag 2)

Wijzigingen: Change history English content    Geni wijzigingshistorie    versie info

2018


9 december. Mijn recente gegevens op jjw0.herobo.com bijgewerkt met veel aanvullingen op al aanwezige gegevens, waaronder veel linkjes naar scans voor doop/trouwen Wassenaar

12 november. Wat linkjes aangepast i.v.m. het vervallen van jjw0.hol.es

2 oktober. De Engelse versie van het nieuwe totaaloverzicht is nu ook beschikbaar(Engelse versie voor alle personen)

1 oktober. Nieuw Nederlands totaaloverzicht van alle personen toegevoegd.

12 september. Wat verwijzigingen aangepast die nog naar een vervallen map verwezen aanpast, zodat een aantal linkjes nu weer werkt.

7 juli. Een deel van de gegevens is intussen verhuisd naar http://jjw1holes.000webhostapp.com waardoor de nieuwste gegevens nu op alle sites weer volledig beschikbaar zijn. De overige gegevens moet ik nog controleren.

12 juni. In verband met het ruimtegebrek op jjw0.hol.es de kopie van de gegevens van jjw0.herobo.com weer van jjw0.hol.es verwijderd.

6 juni. De ruimte op jjw0.hol.es is beperkter geworden waardoor ik de site momenteel niet goed kan bijwerken (de site gebruikt meer ruimte dan beschikbaar). Dit heeft ook tot gevolg dat de files die ik probeerde aan te passen nu een grootte van 0 hebben en dat er dus problemen kunnen zijn bij het raadplegen van bepaalde gegevens. Ik probeer daar een oplossing voor te vinden, maar dat zal wat tijd kosten.
Ik heb nu een alternatieve site http://jjw1holes.000webhostapp.com waar ik een deel van de gegevens ga onderbrengen.
Bovendien zijn de sites jjw0.hero.com, jjw0.hol.es en jjw1holes.000webhostapp.com nu een uur per dag uit de lucht.

1 april. Bijgewerkt Parenteel van Dirk Waterreus toegevoegd

11 februari. Kwartierstaat gebaseerd op Geni toegevoegd.

4 februari. Kleine lay-out wijziging. Linkje naar index op plaats bij Geneanet toegevoegd.

2017


25 december. Recentste gegevens bijgewerkt.

26 november. Compact overzicht van de afstammelingen van Karel de Grote toegevoegd

22 juli. layout van deze pagina wat aangepast.

3 juni. Recente gegevens bijgewerkt (nu meer dan 50.000 personen) en daarin meer informatie opgenomen (bijvoorbeeld woonplaats) en voor datoverzicht wat meer afbeeldingen beschikbaar gemaakt.

25 maart. Het zoeken in wiewaswie vanuit mijn nieuwste gegevens werkt weer. Het is nu ook mogelijk om vanuit mijn wijzigingshistorie voor geni de Geni gegevens in hetzelfde venster te bekijken

23 maart. jjw0.herobo.com is verhuisd naar nieuwe server met betere performance

12 februari. Een nieuw totaal overzicht (in verschillende talen) is nu beschikbaar.

7 februari. Ik heb de meeste links op deze pagina naar jjw0.herobo.com vervangen door links naar jjw0.hol.es/Oud i.v.m. de problemen met jjw0.herobo.com

5 februari. Beknopt parenteel (17 generaties) van karel de Grote toegevoegd

2016


22 november Als test Google zoekfunctie toegevoegd aan mijn recente gegevens op jjw0.hol.es

23 oktober. Overzicht van mijn voorouders op Geni verplaatst en Overzicht voor nageslacht van Dirck Waterreus (oudst bekende Waterreus) op Geni toegevoegd.
Mijn laatste gegevens bijgewerkt en uitgebreidt met zoekmogelijkheden voor genealogieonline en familysearch

12 september. Overzicht van mijn voorouders (Engelse versie) gebaseerd op Geni gegevens toegevoegd

27 april. Mijn gegevens op jjw0.hol.es en jjw0.herobo.com en ook Geni weer bijgewerkt.

28 maart. Mijn nieuwste gegevens op jjw0.hol.es en jjw0.herobo.com zijn weer bijgewerkt. Intussen heb ik ook veel gegevens op Geni bijgewerkt en voorzien van source materiaal.

17 januari. Ik heb wat foto's geplaatst van de graven van de Kleine Kerk in Voorhout (gemeente Teylingen) en ben bezig daar ook een index voor te maken

2015


13 december. Mijn nieuwste gegevens (bijgewerkt 13 december 2015) hebben nu een ander privacy filter waardoor er wat meer gegevens getoond kunnen worden en ze hebben nu ook een mogelijkheid om met Google naar aanvullende gegevens te zoeken. Tip: Als er met Google wat te veel gegevens gevonden worden verplaatst dan in het Google zoekvenster de aanhalingtekens na de voornaam naar na de achternaam.

20 november Mijn nieuwste gegevens op jjw0.hol.es hebben op proef nu naast een extra zoekmogelijkheid voor Graftombe.nl ook nog een extra zoekmogelijkheid naar Archieven.nl. Hierdoor laden ze echter wel wat langzamer.

De ongewijzigde versie is nog beschikbaar op jjw0.herobo.com. Deze versie heeft alleen zoekmogelijkheden voor Geni.com, Geneanet.org, Wiewaswie.nl en Openarchieven.nl

18 november Mijn nieuwste gegevens op jjw0.hol.es hebben op proef nu ook een zoekmogelijkheid voor graftombe.nl

15 november ik heb wat linkjes naar jjw0.woelmuis.nl verwijderd (site is vervallen). Er zijn wat problemen met de provider van jjw0.herobo.com (beveiliging niet goed), dus die site zal ik pas weer bijwerken als de problemen daarmee opgelost zijn.

18 oktober jjw0.woelmuis.nl blijkt verwijderd te zijn (de site kon al een tijd niet meer bijgewerkt worden). Ik werk nu vooral op Geni, maar werk mijn eigen gegevens wel van tijd tot tijd bij.

27 juni 2015 Nieuwe versie van de voorouder circel

21 april De layout van deze pagina wat aangepast, zodat deze iets beter te gebruiken is op klein scherm

18 februari In de recente gegevens de kopregel per persoon zo aangepast dat daarop de periode zichtbaar is waarin iemand geleefd heeft (t.b.v. zoekmachines). Tevens de layout van deze pagina wat aangepast.

15 februari Zoekoptie voor open archieven toegevoegd aan de recente gegevens. Zoekopties zijn nu beschikbaar voor Geni, Geneanet (gegevens uit Geni), Wiewaswie, Open archieven en Delpher (kranten).

14 februari De layout van mijn gegevens op jjw0.hol.es aangepast zodat deze op kleinere schermen wat beter wordt weergegeven. Tevens mijn recentste gegevens bijgewerkt

2014


23 december Het beknopte totaaloverzicht van mijn recenste gegevens bijgewerkt op jjw0.herobo.com en op jjw0.hol.es. Deze overzichten kennen nu zoek mogelijkheden voor Geni, mijn stamboom op Geneanet, Wiewaswie en het krantenarchief van de Koninklijke Bibliotheek.

7 december Ik heb weer de nodige aanvullingen gedaan op Vooroudercircel

30 november Nieuwe versie van mijn Vooroudercircel en Bekende voorouders op Geni

28 oktober Ik heb een nieuwe versie (van 26 oktober 2014) van mijn laatste gegevens op jjw0.herobo.com neergezet (oude versie had ook een indexfile van meer dan 2 MB die verwijderd was waardoor de index niet meer werkte). Deze versie bevat een aantal aanvullingen en verbeteringen en linkt nu ook de familie in Canada aan de stamboom.

26 oktober Op deze pagina link naar de familie Waterreus op de familiewiki van Marc en Thomas de Haan toegevoegd. Pagina's die groter zijn dan 2 MB op jjw0.herobo.com blijken na enige tijd te verdwijnen. Ik heb daarom een aantal pagina's van de index op Geni gesplitst in een aantal delen.

22 juli Deze pagina aangepast (verwijzingen naar web hosters opgenomen en layout wat aangepast)

11 juli Ik heb mijn voorouder circel vernieuwd (deze circel is gebaseerd op Geni gegevens)

22 juni Het overzicht van bekende voorouders op Geni vernieuwd (nu 40 generaties) en een linkje vanuit het familienamenoverzicht naar deze lijst toegevoegd.

11 mei De layout van de pagina iets aangepast. Verwijzing naar Geni gegevens toegevoegd in familienamenlijst

7 mei jjw0.woelmuis.nl werkt weer! Zo te zien gaat gratiswebhosting.nl nu ook werken. De testsite jjw0.gratiswebhosting.nl is verwijderd, maar zodra er wat meer duidelijkheid over het functioneren is, zal ik weer een site in gebruik nemen op gratiswebhosting.nl. Als dat goed werkt zal ik de gegevens op jjw0.woelmuis.nl laten verwijderen.

26 april jjw0.woelmuis.nl lijkt niet meer te werken en helaas werkt jjw0.gratiswebhosting.nl ook nog niet. Gebruik s.v.p. jjw0.herobo.com of jjw0.hol.es.

6 April De layout van deze pagina aangepast.

Maart De inhoud van de testsite jjw0.gratiswebhosting.nl is onaangekondigd verwijderd. Het is nog niet bekend wanneer deze site weer gaat werken.

24 februari Op testsite op jjw0.hol.es is de presentatie van de familie gegevens aangepast, zodat er nu ook ook afbeeldingen getoond worden. Tevens wat tikfouten verbeterd

15 februari De testsite jjw0.gratiswebhosting.nl lijkt last te hebben van een DDoS aanval, ik heb daarom de gegevens ook op jjw0.hol.es gezet.

2 februari Er staat nu een nieuwe testversie van mijn gegevens van september 2013 op jjw0.gratiswebhosting.nl

25 januari Recentste gegevens bijgewerkt en wat layout wijzigingen op deze pagina uitgevoerd.

19 januari Recentste gegevens bijgewerkt. Kleine layout wijziging op deze en de index pagina. Verwijzing naar Hyves op index pagina verwijderd.

8 januari Layout van deze pagina wat aangepast, verwijzigingen naar Hyves verwijderd en stukje over de oorsrong van de legende van de Waterreus toegevoegd.

3 januari Grafisch overzicht (gebruik control-+ voor grotere weergave) voor Geni stamboom toegevoegd.

2013


13 november Overzicht van bekende voorouders op Geni aangepast

10 november De Laatste stand van mijn gegegevens bijgewerkt. De gegevens op jjw0.gratiswebhosting.nl worden later bijgewerkt.

26 oktober Wat kleine aanpassingen gemaakt op deze pagina en de Engelse versie daarvan.

15 oktober De Laatste stand van mijn gegegevens bijgewerkt met veel huwelijksgegevens. Pagina met bekende voorouders op Geni toegevoegd

6/7 september Deze pagina en het overzicht met de laatste stand van mijn gegevens op herobo.com en gratiswebhosting.nl bijgewerkt.

30 augustus http://jjw0.gratiswebhosting.nl in gebruik genomen om te testen

24 augustus Kleine layout wijziging van deze pagina en Geni wijzigingsoverzicht aangepast (aparte Nederlandse en Engelse versie)

18 augustus Ik ben vooral bezig mijn gegevens onder te brengen op Geni, maar ik daarbij vind ik ook veel aanvullingen en verbeteringen. Helaas ontbreekt mij voorlopig de tijd om deze ook op al mijn sites bij te werken.
Daarom is nu een beknopt overzicht gegevens van de laatste stand van mijn gegevens, dat ik regelmatig hoop bij te werken.

18 juni Ik ben bezig de gegevens ook op Geni beschikbaar te maken. Aangezien ik Geni regelmatig bijwerk, heb ik nu ook een aparte wijzigingshistorie voor Geni toegevoegd (die begint op 24-6-2013)

23 januari Wat linkjes toegevoegd (o.a naar help)

19 januari Voor meer families op jw0.herobo.com en jjw0.woelmuis.nl/db_new verwijzingen naar overeenkomstige gegevens op Geni en Geneanet toegevoegd. Op jjw0.herobo.com heb ik de nederlandse help informatie wat aangevuld.

5 januari De lijst met problemen voor de in Geneanet geďmporteerde gegevens op http://jjw0.herobo.com/geni/CHECKER.HTM is nu ook bijgewerkt

3 januari Voor een aantal families op jw0.herobo.com en jjw0.woelmuis.nl/db_new waarvoor ook informatie op Geneanet beschikbaar is, is nu ook een verwijzing naar overeenkomstige gegevens op Geneanet toegevoegd

1 januari De Geni indexen zijn bijgewerkt (deze bevatten nu bijna 200.000 personen) en de bijgehorende gevens op Geneanet zijn ook bijgewerkt en voorzien van een verwijzing naar de bijbehorende Geni gegevens

2012


26 december Voor een aantal families op jw0.herobo.com en jjw0.woelmuis.nl/db_new verwijzingen naar overeenkomstige gegevens op Geni toegevoegd.

19 december Een aantal verwijzingen vanuit de Nederlandse versie van de familie pagina's op jjw0.herobo.com verwees naar de Engelse versie. Dat is nu gecorrigeerd.

28 november De familienaam index op jjw0.herobo.com heeft nu als proef een wat andere opbouw zodat deze aanmerkelijk sneller geladen wordt. (De index op jjw0.woelmuis.nl/db_new is nog niet aangepast)

23 november De familienaam index op jjw0.herobo.com heeft nu als proef aparte verwijzingen voor het zoeken van additionele informatie op Geneanet en Geni, waardoor deze wat sneller geladen wordt. (De index op jjw0.woelmuis.nl/db_new is nog niet aangepast)

6 juni In een aantal gevallen ontbreken er naamgegevens bij Geni. Dit had tot gevolg dat de indexen op http://jjw0.herobo.com/geni/geni-index.htm voor die profielen niet goed waren. Ik heb die indexen nu aangepast. Deze profielen zijn nu geindexeerd op het interne Geni nummer (te vinden in de index voor Unknown)

28 mei Geni achternaam index vernieuwd en index op Geni voonamen toegevoegd, teven Geneanet gegevens (uitreksel van Geni gegevens) vernieuwd

19 mei Totaal index voor plaatsen toegevoegd. Wat linkjes en automatische doorverwijzing van oudere naar nieuwste versie toegevoegd

29 april Index voor beroep en naam toegevoegd

24 april Nog wat verwijzingen gecorrigeerd. Zoeken naar Waterreus bij My Heritage toegevoegd

6 april Wat verwijzigingen gecorrigeerd, bij een aantal grafische overzichten een verwijzing naar de familie index toegevoegd en bij de familie index een zoek mogelijkheid voor Geneanet toegevoegd

15 maart Ik heb nu jjw0.herobo.com aangevuld met de rest van gegevens die op jjw0.comze.com stonden. Ik heb de naam and het type van een deel van de bestanden aangepast in de hoop dat de site daardoor niet geblokkeerd zal worden. Ik kan daar echter geen garantie voor geven. Het aanpassen van de namen heeft er ook voor gezorgd dat ik heel veel verwijzingen moest aanpassen, daarbij heb ik waarschijnlijk wel fouten gemaakt. Ik zou het op prijs stellen problemen te horen.

2 maart De index op familienaam heeft nu ook een mogelijkheid om Geni te doorzoeken op familienaam

29 februari Ik ben begonnen een deel van de gegevens van jjw0.comze.com onder te brengen bij jjw0.herobo.com. Ik hoop dat die site wel beschikbaar blijft.

jjw0.comze.com zal niet meer actief worden. Als iemand een goede gratis provider kent (liefst buiten Nederland), dan hoor ik dat graag.
Ik heb de gegevens verplaatst van jjw0.comze.com naar jjw0.herobo.com en een andere naam gegeven in de hoop dat die site dan niet geblokkeerd wordt.
Sommige links in de wijzigingshistorie verwijzen naar jjw0.comze.com, deze werken niet meer (gebruik jjw0.herobo.com/ of jjw0.woelmuis.nl/db_new/ i.p.v. jjw0.comze.com/)

17 februari Er zijn weer problemen met jjw0.comze.com, de gegevens op jjw0.woelmuis.nl zijn wel beschikbaar.

16 februari Linkje naar Waterreus familie op Geneanet toegevoegd.

17 januari Er zijn wat problemen met de spam controles van comze.com waardoor de site soms geblokkeerd wordt. Helaas heb ik op het ogenblik geen tijd om de site aan te passen. De kans is daardoor groot dat de site binnenkort werr geblokkeerd wordt (gebruik dan de gegevens van woelmuis.nl)

2011


17 december Layout van deze pagina aangepast en wat linkjes toegevoegd voor online archieven

2 december Layout van deze pagina aangepast

26 november Op de index pagina een link toegevoegd naar de database op Geneanet (100.000 personen gebaseerd op Geni gegevens). Tevens voor de Engelstalige familie pagina's op comze.com een linkje toegevoegd naar de Nederlandse versie

12 november Index voor Geni gegevens toegevoegd

2 november Grafisch overzicht voor Overzicht nakomelingen van Gérard de LANDEN toegevoegd

29 oktober Grafisch overzicht van de voorouders van Jan Jacob Waterreus gebaseerd op Geni gegevens toegevoegd

15 oktober Bij de zoek mogelijkheden zoeken op Geni toegevoegd

juni - juli Veel gegevens op Geni toegevoegd

Layout wat aangepast en linkje naar de afstammelingen van Dirk Waterreus op Geni toegevoegd

Ik ben begin mei begonnen met een stamboom op geni.com. Op geni kunnen meerdere personen samenwerken aan een stamboom. Geni is ook in het nederlands beschikbaar. Er is bovendien een Nederlands portaal met uitleg. Personen die in de stamboom op geni voorkomen (of die ik kan toevoegen) kan ik vanuit geni uitnodigen om mee te werken (daar heb ik dan een e-mail adres voor nodig)

28 juli Linkje naar Ga Het Na toegevoegd

22 april Sommige files met verwantschap informatie bleken onvolledig op de server te staan, de files zijn nu weer volledig. De verantwoordinsinformatie is wat aangepast.

31 maart Linkje naar Waterreus Hyves en linkje naar Geni toegevoegd

3 februari Ook op http://jjw0.woelmuis.nl/db_new een Nederlandse versie van de familie pagina's toegevoegd (machinaal vertaald uit het Engels).

31 januari Op comze.com een Nederlandse versie van de familie pagina's toegevoegd (machinaal vertaald uit het Engels). Linkje bovenaan op de engelstalige familie pagina's (onder het menu).

27/28 januari In de nieuwste versie van de database pagina's linkjes naar verwantschap informatie toegevoegd (verwantschap informatie is gebaseerd op een oudere versie van de database informatie).
Nieuwe versie van de Geneanet index aangeboden (nieuwer dan de informatie hier; stuur s.v.p. een mailtje als u gegevens hier niet kan terugvinden)

7/8 januari In de nieuwste versie van de database pagina's linkjes naar index pagina's op familienaam toegevoegd. Deze index pagina's geven een overzicht van de personen met aangeklikte achternaam in de database en geeft tevens de mogelijk om met deze gegevens verder te zoeken op internet (gebruik search knop)

2010


25 dec 2010 - 6 januari 2011 Wat menu linkjes van http://jjw0.woelmuis.nl/db_new/ veranderd naar http://jjw0.comze.com/ (zelfde gegevens maar meestal sneller). Comze.com kan pagina's comprimeren en dat is veel sneller voor browsers die dat ondersteunen (de meeste). Wat problemen met comze.com opgelost (kaarten en grafische overzichten werken weer). Een aantal index pagina's zo aangepast dat top menu automatisch wordt getoond als javascript is toegestaan (nog bezig).


Ik gebruik sinds 20101224 naast woelmuis.nl nu ook comze.com (alleen voor nieuwste gegevens).
Comze.com (via gratis webhosting van Web Hosting) is meestal sneller dan woelmuis.nl

Ik gebruik sinds 20101224 naast woelmuis.nl nu ook comze.com (alleen voor nieuwste gegevens). Comze.com is meestal sneller dan woelmuis.nl

19 - 23 dec Wat oudere overzichten aangepast, met een verwijzing naar meest recente gegevens.
Tevens ervoor gezorgt dat een aantal oudere overzichten ook zelf de frames herstellen.
Naast de totaal index op voorletters voor de laatste versie van de database (meer dan 10 MB) is er nu ook een initialen index per startletter van de achternaam beschikbaar. Deze index is nu ook opgenomen in het bovenste menu

18 dec Voor Internet Explorer gebruikers de laatste versie van de database aangepast, zodat het gemakkelijker wordt om alle families op een pagina te tonen (en daarna met Control-F te zoeken wat het hopelijk gemakkelijker maakt om via Google gegevens te vinden), help op te vragen en naar de keuzes voor de overzichten te gaan.

8 dec Extra verwijzingen naar index op achternaam, plaats en datum gebeurtenis (geboorte/doop,adres,huwelijk/relatie en overlijden/begrafenis) toegevoegd

6 dec Nieuwe versie van de index op achternaam, plaats en datum gebeurtenis (geboorte/doop,adres,huwelijk/relatie en overlijden/begrafenis)

4 dec Index op achternaam, plaats en datum gebeurtenis (geboorte/doop,adres,huwelijk/relatie en overlijden/begrafenis) toegevoegd. De index laat ook de geboorteplaats zien van de vader en moeder (indien bekend).

18 sep Achternamenwolk voorzien van linkjes

16,17 sep Engelse versie van de parenteel van Cloderic toegevoegd. De link is te vinden op de Engelse versie van deze pagina Die versie van de parenteel bevat geen extra informatie (zoals beroepen) omdat die informatie meestal in het Nederlands is.

9 sep Pagina gesplits in Nederlands en Engels gedeelte

7,8 sep Engelse versie van de parenteel van Dirck Waterreus toegevoegd en verwijzingen gemaakt tussen de engelse en nederlandse versie en visa versa (link naar Google translate voor vertaling naar het engels vervangen door link naar engelse versie).

4 sep Layout nog wat aangepast. Wat linkjes voor geografische spreiding van familienamen toegevoegd

28 aug Layout wat aangepast, linkje naar Wikipedia toegevoegd voor Ronald Waterreus en linkje voor personen zoeken toegevoegd

27 aug Zoeken naar de familie Waterreus op hi5 en bebo toegevoegd

24 aug Zoeken op Facebook en Hyves naar de familie Waterreus aangepast; schoolbank.nl, myspace en 123 people seach toegevoegd

12 aug Facebook en Hyves index voor de familie Waterreus toegevoegd en layout iets aangepast

23 jul Linkje voor geografische spreiding van familienamen in USA toegevoegd (op deze pagina bij zoeken).

29 mei Wat html aanpassingen gedaan aan het overzicht van het nageslacht van Karel de Grote waardoor het iets sneller geladen wordt (het overicht bestaat uit een aantal grote files dus het laden kost relatief veel tijd)

21 mei Index op datum toegevoegd.

19 mei Achternamenwolk en compacte versie van parenteel van dirck Waterreus toegevoegd.

14 mei Alle nieuwste versies van de grafische stambomen aangepast (html niet de gegevens), waardoor ze wat kleiner zijn geworden en wat sneller laden (maar het blijven grote files en ze laden daarom niet snel)

13 mei Probleem met Google maps (geboorteplaatsen bij grafische stambomen) hopelijk opgelost. Ook als test een kleine aanpassingen in grafische stamboom van Dirck Waterreus (files zijn wat kleiner geworden en laden daardoor hopelijk iets sneller.)

27 apr Kleine aanpassing in de layout van deze pagina aangebracht. Tevens enkele pagina titels aangepast, zodat er wat minder pagina's zijn met dezelfde titel

25 apr Wat linkjes toegevoegd van oude versies naar nieuwe versies. Kaarten met geboorteplaatsen zouden nu weer altijd goed moeten werken (als javascript toegestaan is)

17 apr Verwijzigingen in familielijst bijgewerkt (deze gingen nog uit van een oudere versie van de index). Oudere versie van stamboom van Karel de Grote bleek incompleet (te weinig ruimte op server). Deze is nu weer volledig.

12 apr Index op inititialen uitgesplitst per 1e letter van de achternaam en linkjes toegevoegd vanuit de indexen op de achternaam. Wat technische aanpassingen aan de laatste versie van de kwartierstaat van Jan Jacob Waterreus en de plaats indexen waardoor deze wat sneller laden. Als javascript toegestaan is wordt zonodig ook automatisch de frameset geladen.

9 apr Wat technische aanpassingen in de nieuwste versie van de familie pagina's waardoor deze wat sneller laden en waardoor als javascript is ingeschakeld ze automatisch in een frame geplaatst worden en alle gegevens laten zien als ze aanroepen worden vanuit een zoekmachine

8 apr Wat technische aanpassingen aan de parentelen van Cloderic en Dirck Waterreus waardoor ze wat sneller laden. Als javascript toegestaan is wordt zonodig ook automatisch de frameset geladen.

1 apr Link naar een oude versie van de database toegevoegd. Verwijzingen vanuit de 1 na nieuwste versie van de database toegevoegd naar betreffende familie in nieuwste database (via Google wordt vaak nog de oudere versie gevonden)

27 mrt Dynamic Family Tree overzicht voor database toegevoegd

26 mrt Parenteel van Cloderic toegevoegd (bevat Karel de Grote)

24 mrt Grafisch familie overzicht (met zoekmogelijkheid) toegevoegd [overzicht vereist javascript]

20 mrt Begonnen met aanpassen layout startpagina. Algemene links toegevoegd naar overzichten vanaf de familie pagina's.

18 mrt Nieuwe versies van grafische stambomen toegevoegd: S - Jacob Snabbe   S2 - Dirck Waterreus   S3 - Willem van der Specke   S4 - Karel de Grote   S5 - Jan Jansz Knotter
(Als klikken op een link in bovenstaande overzichten niet werkt klik dan Herstel Frames; het overzicht wordt dan in een ander venster geopend. In dat nieuwe venster moeten de links dan wel werken. Overzichten werken het best als javascript wordt toegestaan.)

11 mrt Op verzoek wat gegevens gecorrigeerd. Ook een aantal linkjes vanuit database naar overzichten gecorrigeerd.

4 mrt Nieuwe versie stamboom Karel de Grote toegevoegd.

27 feb In de afgelopen weken heb ik een aantal foutjes verbeterd; ik hoop dat alle linkjes nu ook weer werken.

24 feb Stamboom Jan Jansz Knotter | Cnotter toegevoegd.

11 feb De database pagina's voorzien van een showall link om alle families te laten zien. Totaal index voor database toegevoegd.

10 feb Parenteel van Dirck Waterreus toegevoegd.

04 feb Er was een probleem met een index op de relatie gegevens gebruikt voor de nieuwste gegevens. Hierdoor werden soms verkeerde datums getoond bij relatie gegevens en\of een verkeerd type relatie (bijvoorbeeld relatie i.p.v. huwelijk). Ik heb daarom na herstel van de betreffende index alle gegevens opnieuw gegeneerd. Het kan zijn dat daarbij iets fout is gegaan. Mocht u een fout ontdekken dan hoor ik dat graag.

30 jan Nieuwste versie van database vernieuwd en drie versies (gebaseerd op nieuwste gegevens) van kwartierstaat Jan Jacob Waterreus toegevoegd.

23 jan Probleempjes met de verwijzingen in de verwantschap informatie opgelost. Verwijzigen tussen grafische versie en tekstversie van de kwartierstaat toegevoegd

20 jan Parenteel van Karel de Grote (nu van Cloderic) vermelde nog als datum laatstewijziging 1-8-2009, terwijl dit 1-11-2009 moest zijn.
Dit parenteel bevatte nog oude links naar Google Pages; deze verwijzen zijn nu gewijzigd naar jjw0.woelmuis.nl
Er is nu ook als experiment een 2e locatie voor deze parenteel. Bij deze locatie is geen javascript toegestaan en daarom werkt daar het weergeven van foto's in een apart venster op de de orginele grootte niet.

12 jan Een aantal pagina's van de nieuwe database had een verkeerde titel gekregen; titels aangepast met juiste datum en aanduiding van familuienamen

11 jan Versie informatie toegevoegd over de verschillende versies van de database

9 jan Extra index op voornaam\roepnaam (met vermelding van moeder of vader) toegevoegd aan nieuwste versie van de database, wat link problemen in de index opgelost en internet zoek mogelijkheid toegevoegd

6 jan Nieuwe versie van de database (nu meer dan 35000 personen en 16000 families) toegevoegd. Deze versie staat nog los van de overige gegevens.
Van een deel de Knoppert familie is een boek beschikbaar met meer informatie en veel foto's

2009


19 nov Er ontbraken veel plaatjes bij de index van de plaatsen; deze zijn weer toegevoegd. Enkele links van verplaatste gegevens naar de nieuwe locatie aangepast\toegevoegd.

15 nov Verwantschap informatie en extra overzichten gemigreerd. Hiermee is de migratie voltooid. Graag links die niet werken melden (per mail of in gastenboek).

14 nov Kwartierstaat van Jan Jacob Waterreus, de Parenteel van Dirck Waterreus en de Parenteel van Karel de Grote gemigreerd.

13 nov Ik ben bezig de data te reorganiseren. De oudste gegevens zijn nu gemigreerd naar woelmuis.nl om ruimte te maken bij ziggo. Een aantal links moet nog aangepsst worden

11 nov Database gemigreerd van Google naar woelmuis.nl. Door beperking in maximale file grootte staat de totaal index daar niet (staat nu bij ziggo), maar woelmuis klaagt daarover, dus deze liever niet gebruiken.


Een groot deel van deze site was ondergebracht bij Google Pages (door Google opgeheven en gemigreerd naar Google Sites). Dat deel werkt niet meer.
Ik gebruik nu woelmuis.nl als alternatief
(pas aub uw bladwijzers aan als deze verwijzen naar Google Pages en/of Google Sites).

10 nov Alle data van Google Pages is gemigreerd naar Google sites. Helaas werkt het daar niet. Ik zoek nog naar een oplossing.
Deze overzichten werken nog wel:

Oudere wijzigingshistorie

 

 

Aantal keer dat deze pagina bekeken is (sinds 20080511): teller