Bralindy Leonbergers

Moortje

Dit is ons paard; Amore ‘Moortje’ van de Torenhoeve (ITS O’Malley x Emily). Ze is geboren op 13 april 2008 te Spaarnwoude, en is ingeschreven bij het GCDHA-NL (Gypsy Cob and Drum Horse Association) en valt dus onder de Drum Horse.

Een Drum Horse is het grootste type tinker dat ontstaan is door Friese paarden, Shire’s en Clydesdales met Gypsy (Irish) Cobs samen te gaan kruizen met een minimale hoogte van 162cm, hier kan wat van afgeweken worden afhankelijk van de afstamming. Ze hebben een hoger kruis en staan hoger op hun benen dan menig andere tinker. Ze hebben veel behang, grote hoeven en een wat groter hoofd met een vriendelijke uitdrukking. Ze mogen iedere kleur bezitten zoals bont, effen en zelfs Appaloosa gevlekt. Bont komt voornamelijk het meeste voor.

We rijden er dressuurmatig mee in de bak, nemen af en toe een sprongetje en gaan regelmatige naar het duin, bos of het strand. Ze is van alle markten thuis, lekker koel in de kop, een echte knuffeltante en onze grote gevlekte vriendin waar we heerlijk van genieten.