Wat brengt ons de avond van dinsdag 17 april

Voor deze avond is uitgenodigd:

Hans Kiers

Met zijn lezing; “Nooit meer de Kardinalen”, waarin hij ons gaat vertellen dat er de laatste jaren er ook nog andere aamtrekkelijke vissen zijn dan kardinalen.

Onderstaand zijn inleiding:

Dit is alweer mijn 3e lezing die ik nu op dit moment nog maar enkele keren heb mogen geven bij verenigingen in de buurt. Uiteraard gaat het over diverse leuke, interessante en nieuwe geschikte en ongeschikte aquariumvissen. Om het niet teveel een opsomming van alleen maar diverse verschillende soorten vissen te laten worden heb ik er voor de afwisseling ook wat verschillende vivaria tussen door gemengd waar sommige van deze vissen in te zien zijn geweest.

Het idee “nooit meer kardinalen” komt van het feit dat ik veel nieuwe en interessante soorten voorbij zie komen en het dus zonde zou zijn om thuis kardinalen te houden, terwijl ik in plaats daarvan een andere interessante soort gehouden kon worden. Ik vind kardinaaltetra’s wel nog steeds 1 van de mooiste aquariumvissen. En met mij veel aquarianen want het is in al de tijd dat het aquarium houden populair is nog steeds 1 van de meest gehouden vissen. De titel had ook kunnen zijn: "nooit meer neontetra’s, of nooit meer roodneuzen" enz.

Ik hoop er een interessante avond van te maken waarbij u misschien wel heel leuke ideeën opdoet voor uw eigen aquarium.

Hans