Wat brengt ons de avond van dinsdag 19 maart

 

Op de laatste avond bij Middin zijn voor jullie uitgenodigd:

Jan en Margie van der Heijden

Onderstaand is in het kort te lezen wat jullie op deze avond te zien krijgen.

Beste lezer/lezeres,

Graag willen wij (Jan en Margie van der Heijden) jullie meenemen op onze tocht door Nicaragua die we in oktober 2017 hebben gemaakt. Onze reis begint in Managua waarvandaan wij per auto richting Matagalpa gaan waar wij, in de bergen op 1100 meter hoogte, onze eerste verblijf hebben. We verblijven op een koffieplantage waarvandaan mooie trips in de omgeving gemaakt worden. De regentijd is nog niet geheel voorbij en de temperaturen waren dan ook nog niet erg hoog. Hier hebben we een grote diversiteit aan flora en fauna vastgelegd, waaronder diverse soorten roodoog maki kikkers.

Onze volgende stop is een verblijf aan het Apoyo meer, een ingestorte vulkaankrater met zowel in het water als langs de kraterwanden een rijk dierenleven. In het meer leven enkele endemische cichliden soorten. De temperatuur is hier gelukkig wat hoger en de droge tijd zet nu goed in.

Ons volgende verblijf ligt in El Castillo, een dorpje aan de de San Juan rivier, grenzend aan het reservaat Indio Maiz, vlakbij de grens met Costa Rica. Hiervandaan maken we per boot diverse uitstapjes in het reservaat en langs de oevers van de zijriviertjes.

Onze laatste stop is een klein eilandje voor de kust in de Caribische zee, Isla del Maiz grande. Hier maken we wat leuke onderwater opnames, ondanks de slechte duik omstandigheden.

Kortom een "reis" voor alle natuurliefhebbers want naast vissen, komen natuurlijk ook de reptielen en amfibieŽn, maar ook allerlei andere, bijzondere dieren, vogels, insecten, planten en bloemen, ruimschoots aan bod.

Beste leden, een niet te missen lezing en neem gerust geÔnteresseerden mee!!

Redactie