Praktijk Innercircle, ontspanning voor lichaam en geest

   

 

Voetreflex therapie

Voetreflex therapie gaat uit van het principe dat alle klieren, organen en lichaamsdelen terug te vinden zijn in reflexpunten op de voeten. Door deze te behandelen brengen we het lichaam terug in balans en kunnen klachten verminderen. De basis van de voetreflexologie is te vinden in het oude China, waar de kennis van reflexbanen in het menselijk lichaam duizenden jaren oud is. De zonetherapie is gebaseerd op het gegeven dat iedere klier, orgaan en/of lichaamsdeel terug te vinden is op de voeten. Door het bewerken van de voeten met behulp van drukpunten helpen we het lichaam om terug te komen in een goede balans, waardoor het beter kan functioneren. Voetreflexologie is een holistische therapie, die ervan uit gaat dat lichaam, geest en ziel één zijn; er wordt dus niet klachtgericht gewerkt, maar alle voetreflexzones worden behandeld

Voetreflexologie ondersteunt onze dagelijkse gezondheid en brengt ons lichaam terug in balans, verlicht stress en spanningen, verbetert de doorbloeding en kan blokkades opheffen in ons zenuwstelsel en daardoor helpen om lichamelijke en geestelijke klachten te verlichten. Ziekte en pijn zijn signalen van verstoorde harmonie in ons lichaam. Zo'n 75 % van de hedendaagse aandoeningen kan worden toegeschreven aan stress en spanningen. Ontspanning en balans zijn dus erg belangrijk voor ons lichaam.

Voetreflex therapie is niet alleen een prettige, maar ook een veilige methode die geschikt is voor iedereen. Het is een ondersteunende therapie, geen wondermiddel. In geval van symptomen van ziekten is het van belang een arts te raadplegen en/of onder controle te blijven bij je specialist. Een behandeling duurt ongeveer 75 minuten.    

 

Voor alle voetreflex behandelingen kunt u het beste gemakkelijk loszittende kleding aantrekken en indien mogelijk iets dat opgetrokken kan worden tot over de knie.

                                    

 

Andere vormen van voetreflex: metamorfosetechniek en voetmassage

 

 

Home

 

Praktijk Innercircle, ontspanning voor lichaam en geest dmv voetreflextherapie en ontspanningstherapie

Copyright © 2009 Praktijk Innercircle
Laatst bijgewerkt: july 2010