Praktijk Innercircle, ontspanning voor lichaam en geest

   

 

Praktijk Innercircle biedt u voetreflextherapie, diverse soorten voetreflex massages, ontspanningstherapie, zowel individueel als in groepsvorm en aromatherapie waarmee u uw lichaam kunt helpen weer terug in balans te raken.  

Bent u nog in balans ?

Weet u dat stress de belangrijkste veroorzaker is van gezondheidsklachten ? Zo'n 75% van alle gezondheidsklachten zijn terug te voeren op stress. Lichamelijk en geestelijk ontspannen is daarom belangrijk. Als we teveel van onszelf vragen, zet ons lichaam zich schrap. De spieren in ons lichaam verkrampen hierdoor en de spanning zet zich vast in ons lichaam. Door de spieren weer soepel te maken door te bewegen, oefeningen te doen of door massage, ontspan je niet alleen de spieren, maar ook de geest. Oefeningen en massage hebben dus een positieve invloed op ons lichaam, geest en gevoel. Als ons lichaam goed voelt, voelen wij ons ook goed. Ons lichaam is dan in balans. Is het ene uit balans, dan kan het andere ook gemakkelijker uit balans raken en zo kunnen ziekten ontstaan. Alles werkt samen.

Voetreflex therapie

Voetreflex therapie is een holistische therapie en gaat uit van het principe dat alle klieren, organen en lichaamsdelen terug te vinden zijn in reflexpunten op de voeten. Door deze te behandelen brengen we het lichaam terug in balans en kunnen klachten verminderen. Andere mogelijkheden zijn een ontspannende voetreflex massage, metamorfose techniek en oosterse voetmassage.

Ontspanningstherapie

Ontspanningstherapie is een holistische therapie gebaseerd op ontspanningsoefeningen o.a. afkomstig uit de yoga en bio-energetica en wordt gecombineerd met chakra- en meditatie oefeningen. De therapie wordt zowel individueel als in groepsverband gegeven.

Aroma therapie

Aroma therapie is het werken met etherische olie; het aroma van planten, bomen of zaden. De olie kunnen zowel voor het lichaam als de geest worden ingezet. Bekende soorten olie zijn lavendel (rustgevend, slaapverwekkend) en tea-tree (ontsmettend). Aroma therapie kan toegepast worden op de huid (bv tijdens massage), in bad, als kompres, verstuiving en verdamping.

Complementaire geneeskunde

Onder complementaire geneeskunde (voorheen ook wel alternatieve geneeskunde genoemd) wordt verstaan alle vormen van diagnostiek en therapie die niet aan Nederlandse medische faculteiten of officieel erkende paramedische opleidingen wordt gedoceerd.

Beroepsvereniging

Gelukkig wil dat niet zeggen dat er geen officiŽle opleidingen zijn in de complementaire geneeskunde; ze zijn alleen niet officieel erkend. Er zijn diverse beroepsverenigingen en registers waarbij men zich kan aansluiten om zo de therapeuten met een vakdiploma te onderscheiden. Om aan te mogen sluiten bij zo'n beroepsvereniging moet men voldoen aan bepaalde eisen en is een 3- jarige studie op HBO niveau nodig, aansluitend met een jaar medische basiskennis, ook op HBO niveau. Daarnaast moeten er jaarlijks diverse bijscholingen worden gevolgd.

Holisme

Voetreflex- en ontspanningstherapie zijn holistische therapieŽn. Een holistische therapie gaat uit van het principe dat lichaam, geest en ziel ťťn zijn. Er wordt dan ook niet klachtgericht behandeld; er wordt altijd gekeken naar het lichaam in zijn geheel wat in balans hoort te zijn.

Home

 

Praktijk Innercircle, ontspanning voor lichaam en geest dmv voetreflextherapie en ontspanningstherapie

Copyright © 2009 Praktijk Innercircle
Laatst bijgewerkt: oktober 2011