Praktijk Innercircle, ontspanning voor lichaam en geest

   

 

Ontspanningstherapie / leef ontspannen therapie

Bewegen is goed voor lichaam en geest en daarvoor hoef je echt geen uren in de fitnesszaal door te brengen als je dat niet wilt. Met relatief eenvoudige oefeningen bouw je aan een betere conditie en gezondheid. Bewegen zorgt voor een kleinere kans op hart- en vaatziekten, reguleert je bloeddruk en zorgt voor sterkere botten en spieren. Daarnaast werkt bewegen ontspannend, vermindert het gevoelens van neerslachtigheid, angst en stress.

Ontspanningstherapie is een holistische therapie gebaseerd op oefeningen o.a. afkomstig uit de yoga en bio-energetica en wordt gecombineerd met chakra- en meditatie oefeningen. Ook werk ik graag afwisselend met thema's, kleuren, geuren, de natuurtijd, kruidenthee, meditatiekaarten, spreuken, enz.

De leef ontspannen therapie is een ontdekkingsreis met je lichaam en je ademhaling als gids. Die gids ben je zelf en je bepaald dan ook zelf wat je in een therapie uur kan en wil meedoen en hoe ver je die dag wilt gaan. Lenig zijn is dan ook niet nodig. Je eigen grenzen stellen is een belangrijk onderdeel van deze therapie. Een lesuur is opgebouwd uit gewone ontspanningsoefeningen (voor bv rug, been, nek, schouders, spijsvertering enz), een ademhalingsoefening en een rust/meditatie oefening.

Ontspanningstherapie is bedoeld voor iedereen die op een milde en actieve manier aan zijn/haar eigen lichaam en gezondheid wil werken. De therapie wordt gegeven in groepsverband en duurt ongeveer 1.5 uur. Een groepje bestaat uit maximaal 6 personen.

De therapielessen worden aangepast aan de gezondheidsklachten van de groep; om deze reden wordt u gevraagd vooraf een intakeformulier in te vullen.

U heeft nodig: gemakkelijke zittende kleding, handdoek, warme sokken, kussentje, dekentje of vest. Er zijn matjes, kussens, dekens en stoelen beschikbaar.

U kunt zich aanmelden voor de lessen via aanmelden@praktijkinnercircle.nl

Locatie: Breda centrum bij Zuiderlicht of Leegh Lokaal of Breda Haagse Beemden

Als u op de hoogte gehouden wilt worden over evt nieuwe locaties en/of lestijden, stuurt u dan een mailtje naar Innercircle@ziggo.nl

 

Eventueel kan in overleg ook voor individuele therapie gekozen worden. De therapie wordt dan afgestemd op u persoonlijk. Dag en tijd in onderling overleg.

                            

 

Prijzen

Zuiderlicht: Bushalte Vlaszak of Claudius Prinsenlaan, parkeerterrein (betaald) op de Vlaszak. Voor de routebeschrijving zie: http://www.zuiderlichtbreda.nl/01-03.html

Leegh Lokaal: Bushalte Sophiastraat, betaald parkeren in de Mauritsstraat of Sophiastraat. Gratis parkeren in de Ceresstraat. (paar minuutjes lopen)

Home

 

Praktijk Innercircle, ontspanning voor lichaam en geest dmv voetreflextherapie en ontspanningstherapie

Copyright 2009 Praktijk Innercircle
Laatst bijgewerkt: july 2010