Praktijk Innercircle, ontspanning voor lichaam en geest

   

 

Ontspanningsoefeningen voor uw hormoonstelsel

Onbedwingbare zin in chocola, prikkelbaar, een zinderend geluksgevoel, somber of juist totale kalmte. Wie kent deze gevoelens niet ? Onze hormonen hebben een stevige vinger in de pap als het gaat om gevoel en stemming.

Het hormoonstelsel oefent invloed op het lichaam uit op een termijn van dagen, weken of zelfs jaren. Via chemische boodschappers, hormonen genoemd, beïnvloedt het hormoonstelsel functies als groei en seksuele ontwikkeling, de balans van voedingsstoffen in het bloed en de reactie van het lichaam op stress.

De belangrijkste organen van het hormoonstelsel zijn de bijnieren, schildklier en bijschildklieren, pijnappelklier, zwezerik, alvleesklier, eierstokken bij vrouwen en teelballen bij mannen. De hypothalamus, onderdeel van het zenuwstelsel, produceert ook meerdere hormonen. De hypofyse in de hersenen reguleert de activiteiten van alle hormoonklieren. Samen produceren ze zo'n 200 hormonen !

Als ons hormoonstelsel niet goed in balans is kunnen er allerlei klachten ontstaan. Tijdens de menopauze kunnen dit zijn: warmte aanvallen (ook wel opvliegers genoemd), botontkalking, blaasproblemen, maar ook jezelf niet meer belangrijk vinden, geen vrouw meer voelen. Tijdens de menstruatie cyclus kunnen dit zijn: rugpijn, buikpijn, misselijkheid, hoofdpijn, diarree, pijnlijke borsten, maar ook stemmingswisselingen zoals pms.

Je kunt je hormoonstelsel op diverse manieren een handje helpen om een betere balans te behouden, bv door je voeding aan te passen, door ontspannende massages en door het doen van oefeningen. In deze korte cursus gaan we samen ontspanningsoefeningen doen en worden er tips gegeven over voeding ed.

Data en tijden in overleg verspreid over 2 maanden (avonduren). Heb je interesse, geef je dan nu alvast op via aanmelden@praktijkinnercircle.nl  ovv hormooncursus
 

 

Hormoonstelsel

 

Home

 

Praktijk Innercircle, ontspanning voor lichaam en geest dmv voetreflextherapie en ontspanningstherapie

Copyright © 2009 Praktijk Innercircle
Laatst bijgewerkt: july 2010