Praktijk Innercircle, ontspanning voor lichaam en geest

   

 

Chi vitalizer

De Chi-vitalizer werd voor het eerst ontworpen door Dr. Inoue Shizuo. De Chi-Vitalizer brengt via de enkels de hele ruggengraat in beweging. Tot aan de kruin van je hoofd worden alle wervels heel lichtjes bewogen zoals een vis zich in het water voortbeweegt. Deze beweging brengt de wervelkolom niet alleen in balans, maar zorgt ook voor een optimale doorbloeding en ontspanning van de rugspieren.

Voordelen van het gebruik van de Chi-vitalizer: Ontspant de spieren in de rug, bevordert de stofwisseling, verhoging van zuurstofgehalte in het bloed, afvoeren van schadelijke toxines/stoffen uit je lichaam, verhoogt je energie, herstelt flexibiliteit van rug- en beenspieren, bevordert nachtrust (door betere houding van de wervelkolom), voorkomt/verbetert hart- en vaatziekten, zorgt voor een betere doorbloeding in het lichaam, vermindert stress.

Een gezond* volwassen persoon kan één of twee keer per dag met 5 minuten beginnen. Daarna is het aan te raden om iedere week de tijd te verhogen met een aantal minuten tot het maximum van 15 minuten is bereikt. De timer slaat vanzelf af wanneer de ingestelde tijd is behaalt. Na het afslaan blijf je nog een paar minuten rustig liggen (minimaal 2 minuten), daarna kom je rustig omhoog. Voldoende water drinken erna is belangrijk om de losgemaakte giftige stoffen via het urinesysteem te laten verwijderen !

Huren

De Chi-vitalizer is ook te huur voor 1 of meerdere weken (max. 4 wkn). Huurprijs E 15 per week. Uw hele gezin kan dan gebruik maken van het apparaat in deze week. Dit is de perfecte manier om uit te proberen of de Chi-vitalizer iets voor u kan betekenen, zonder dat u gelijk het dure apparaat moet aanschaffen. (Eventuele reparatiekosten ten gevolge van een defect dat optreedt tijdens de huurperiode zijn voor rekening van de huurder.)

 

De houding: ga op je rug liggen met je enkels in het grijze gedeelte van de Chi-vitalizer. Leg je armen ontspannen naast je neer. Als je de machine inschakelt wordt er met je benen een 8-patroon gemaakt. Deze bewegingen beginnen bij de voeten en gaat via het bekken en de ruggenwervel naar het hoofd. Zo wordt het hele lichaam in beweging gezet.
Vooral bij lage rugklachten, stijfheid in de onderrug en heupen, is deze massage een weldaad.
Door de beweging worden de heupen als het ware losgeschud en de spieren in de onderrug en de wervels losgemaakt. U krijgt een gebruiksaanwijzing mee.

Meer info op: http://www.chivitalizer.com/ (Engelstalig)

 

* Niet te gebruiken net na het eten, bij acute klachten, bij herstel na operatie of tijdens uw zwangerschap. Gebruik uw gezond verstand. Begin altijd bij de lichtste stand en minimale tijdsduur en kijk hoe u zich voelt. Iedereen reageert tenslotte anders. Gebruik van dit apparaat is op eigen risico. Raadpleeg uw huisarts bij twijfel.

Uitproberen in praktijk Innercircle alleen in combinatie met een normale behandeling.

Home

 

Praktijk Innercircle, ontspanning voor lichaam en geest dmv voetreflextherapie en ontspanningstherapie

Copyright © 2009 Praktijk Innercircle
Laatst bijgewerkt: july 2010