Het Virtueel Kruikenmuseum van Hans en Marion van der Vleugel

In dit museum vindt U plaatjes en beschrijvingen van onze groeiende verzameling van oude en moderne stenen en metalen warm-water kruiken.

De beide conservatoren, Hans en Marion van der Vleugel, nodigen u uit om in het museum rond te kijken. U kunt dan ontdekken hoe veel verschillende verschijningsvormen er bestaan van de warm-water kruik, een eenvoudig gebruiksvoorwerp dat al honderden jaren gebruikt wordt. Daarom bieden wij ook andere verzamelaars van kruiken de mogelijkheid om via ons museum ook hun kruikenverzameling in deze vorm te tonen.

Klik hier om naar de foto-catalogus van de kruikenverzameling van Hans en Marion van der Vleugel te gaan.

Een lijst met gedetailleerde beschrijvingen per kruik (oa. afmetingen, gebruikte materialen, en eventuele bijzonderheden)van de van der Vleugel-collectie is hier te vinden.

Kruikenverzameling Aad Kok

Aad en Adri Kok zijn de eerste verzamelaars die hun verzameling op analoge wijze hebben ondergebracht in het Virtueel Kruiken Museum.

Klik hier om naar de foto-catalogus van de kruikenverzameling van Aad en Adri Kok te gaan.

De lijst met gedetailleerde beschrijvingen per kruik (oa. afmetingen, gebruikte materialen, en eventuele bijzonderheden)van de van de Kok-collectie is hier te vinden.

Een uitgebreide selectie uit de beide verzamelingen is vanaf 4 november 2006
tot voorjaar 2007 te bezichtigen in het Museum Kennemerland te Beverwijk..

(Voor openingstijden verwijzen wij naar de website van Museum Kennemerland.)